Dacia Duster - 1500 Devirde Titreme Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yellowfox Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,508
Ynt: Dacia Duster - 1500 Devirde Titreme Sorunu

mimar bey , o titreme bayılmanın dusterlardaki hali değildir...

aşırı düşük devirde her araç bir alt vitesi isterken titremeye başlar.

bayılma = yüksek vites ve fazlasıyla düşük devir = titreme...

ha duster ha mercedes 200 manuel... hatta titreme vites koluna kadar rahatlıkla sirayet edebilir :smiley:

Etiketler

kyenipazar kardeşim, ben ne demişim? aynı olayı anlatıyoruz, birbirimizi anlamıyoruz..)

neden anlamayalım mimar bey.

siz demişsiniz ki bayılma dusterlarda titreme şeklinde belli ediyor/gösteriyor.

ben de demişim ki sadece duster da değil her araçta bayılınca titreme olur demişim

eeee anlaşılmayan ne ki şimdi ? yani bayılınca titreme yapıyor dusterlar anlamındaki cümlenizi dusterlara özgü değildir şeklinde revize etmişim...
oki ?

arkadaşlar bilginiz olsun izmir gaziemir ermat renault servisine gittim. sesi çözdüler far teli bir yere çarpıyormuş öyle dediler.

yellowfox' Alıntı:
arkadaşlar bilginiz olsun izmir gaziemir ermat renault servisine gittim. sesi çözdüler far teli bir yere çarpıyormuş öyle dediler.

oda arabayımı sarsıyormuş :smiley:

mimar_ankara' Alıntı:
Benim dci motorlu 4x4 de uzun yolda 5 ve 6. viteslerde, 2000 devir altına düşüldüğünde hafif bir titreme yapıyor. Bu titreme devirsiz kullanımlarda "bayılma" denilen durumun Duster'daki hali sanırım. Çeşitli arabalarda takometrelerdeki yeşil bölge olarak gösterilen, 2000-2500 devir/dakika arası kullanımda Duster gayet performanslı. Bu devir aralığı, hem motor ömrü, hem sürat ve yakıt ekonomisi açısından en optimum aralık. Bu aralık benzinli araçlarda da aynı.
Hep yeni birşeyler öğreniyorum bu forumdan. Dizel ve benzinli aracın optimum devir aralığı aynı(ymış!)

Kamyonla sedanı karşılaştırmıyoruz..1600 cc benzinli motorların tümü ile, 1500 cc dizel duster motorunda hız/devir/yakış ilişkisinde en ekonomik kullanma aralığı 2000-2500 devir. ve de; bu devir aralığını sağlayacak vites..mesele bu kadar basit..

ümiterkan bey yazılanların tamamını bir daha okuduğumda herkesin tireme sesinden ziyade titremeye yoğunlaştığınız göreceksiniz , sebep şu olabilir :
"arkadaşlar aracım dizel titreme 1 ve 2. viteslerde 1500devirde yapıyor " daha sonra ses olarak tarif edilmiş ama titreme yapıyor denince olay motorun bayılıyor olabileceğine kadar gelmiş :smiley: arkadaşımızda yok öyle titremiyor sadece tıkırtı geliyor diye itiraz etmemiş , biz kendisinin yalancısı olduk :smiley:

yine de kaputun içinden , o kadar dizel motor sesi , yol sesinin içerisinden far teli sesinin gelmesi , arkadaşımızı kaputu açıp da bunu görememesi de ilginç , neyse ses kaynağı bulundu konu kapandı , hepimiz rahatladık :smiley:

herkese merhaba , yeni üye oldum , ilk incelediğim sayfalar suzuki idi , şimdi de dacia , bir titreme sesinden ne kadar çok yazı çıkmış... okunacak çok şey bulacağım sanırım bu sayfalarda :smiley:

ekin_defne' Alıntı:
herkese merhaba , yeni üye oldum , ilk incelediğim sayfalar suzuki idi , şimdi de dacia , bir titreme sesinden ne kadar çok yazı çıkmış... okunacak çok şey bulacağım sanırım bu sayfalarda :smiley:

yok genelde kuru gürültü olayı işte :D şaka biyana, değerli insanlardan öğreneceğiniz çok şey var bu sitede, hoş geldiniz.

teşekkür ederim hoşbulduk

dacia sahibi olanları sanırım bir kenara not etmem gerekecek , en azından direk tecrübelerini okuyabileceğim kişiler.

ekin_defne' Alıntı:

Hoşgeldiniz hanımefendi.

Duster sahipleri konusunda, en bilgin ak sakallı arkadaşımız ümiterkan'ın oluşturduğu liste size yardımcı olur.

Aslında tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. En iyi de ümiterkan cevaplar.

olguncandan' Alıntı:
Hoşgeldiniz hanımefendi.

Duster sahipleri konusunda, en bilgin ak sakallı arkadaşımız ümiterkan'ın oluşturduğu liste size yardımcı olur.

Aslında tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. En iyi de ümiterkan cevaplar.

Defneyi şutlamışlar ha ;D Sahtekarlığa bak sen, böyle rezillik görmedim ;D Çok da yardımsever birisiydi üstelik ;D ;D Daha önceki halini erkek biliyorduk Belki de gerçekten kadındır bu defne denilen kişilik. Sizce kyenipazar erkek mi kadın mı? ;D ;D ;D Adminlere helal olsun iyi yakalamışlar :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR