Dacia Duster At Lastik Secimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EIRP Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 108
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 87,589
Aracimla talihsizlik yaşadım biraz.Hiç anlayamadığım bir sebepten ötürü radyatörumu patlatmisim.Neyse erkenden farkedip contayida kucagimiza almadan farkettik.

Lassa Competusleri yoğun kar yagisinda kullandım bir kaç gündür. Karda ilerleme ve frenlemede beklentilerinin üzerinde. Ancak buzda felaket.Ilerleyebiliyorsun ama duramiyorsun.

Ynt: Dacia Duster At Lastik Secimi

Bf at ler kar lastiği değil zaten , tıpkı bizim orjinal contiler gibi M+S yazıyor fakat frende allaha emanet .Bf at normal lastiklerden biraz daha iyi performans gösterebilir karda ,oda etli tabanın yumuşak olmasına bağlantılı, karda lastiğin tutunabilmesi için yumuşak hamurun yanımda tabandaki kesik çizgiler ince aralıklılı zikZaklı olması gerek

Duster'ımda BF Goodrıch All Terrain T/A 215 70 16 kullanıyorum.Dört adet kar lastiğim de olmasına rağmen şu an bf ler üzerinde.Giresun'da yaşıyorum öğretmenim okullar yarınla birlikte üç gündür yoğun kar nedeniyle tatil.Bugün çıktığım siteye modifiyeli cherokee jeep ve peşinden ben Duster ve Bf lerle çıktım.Otomobiller zincirle çıkamadılar.Abartmıyorum en az 30 cm kar vardı.Aşağıya çıktıktan sonraki bir fotoyu ekledim ancak karın yoğunluğu pek belli olmuyor.Bence Bf ler derin karda diş yapısından dolayı kesinlikle kış lastiklerinden daha iyi performans gösteriyor.Cam şeklindeki buzda kış lastiği tabiki Bf den daha performanslıdır ancak ben bugün çıktığın yeri kar lastiklerim takılı olsa çıkamayabilirdim.

Dostum aracın 4X4 olduğu için çıkabildin aynı yerden 4x2 kar lastikli araç çıkar ama bf ile çıkamaz ,
Yine aynı yerde 4x4 araç rampanın ortasında durup yeniden kalkmaya çalışsa uğraşır kar lastikli 4x4 yürür gider

ben bf lerden çok memnunum daha önce aynı aracımda kış lastiği vardı şimdi bf var kesinlikle bf farklı
kış lastiği 2 ci senede tırtlar kullananlar görecektir farklarını

JUNİOR' Alıntı:
ben bf lerden çok memnunum daha önce aynı aracımda kış lastiği vardı şimdi bf var kesinlikle bf farklı
kış lastiği 2 ci senede tırtlar kullananlar görecektir farklarını
. Arman sağlamlık yönünden birşey dediğimiz yok ama bf kar lastiğidir onun karda çıktığı yerden kar lastikli araç çıkamaz denirse yanlış olur bunu kartepe de bizzat yaşamadıkmı

Bir lastik, hem karda tutunacak kadar silikalı yumusak olucak, hem arazide kolay aşınmıcak kadar sert olucak. Biraz celiskili degil mi?
Ben Lassa Competus AT icin bizzat gordum karda cekis ve fren var lastjkte. Ama yumusak oldugu icin cabuk asiniyo diyolar arazide. Yani hadi bu mantıklı.
BFG icin rica ediyorum karda 2wd modda dener misiniz?

Briedgestone Dueler A/T

Ekimde alındı. Bilfiil 2 aydır biniliyor.

Gözlemler:

1) Yol tutuş iyi.
2) Önceki/orijinal lastiklerdeki gibi kalkışlarda ön tekerlerk patinajı yok.
3) Islak zeminde çok yüksek hızda denenmedi ama denendiği kadarıyla çok da hoşnut olunmadı. (kesin tespit değil, ölçüm değil, önsezi)
4) Yol sesinde biraz artış gözlendi ama, eski latikler iyice aşındığı için zaten çok gürültülüydü. Onlara da alıştığımız için karşılaştırma donesini kaybettik.
5) Görsellik çok kötü. Yola basan kısım örneğin continental ile aynı ebatta olmasına rağmen, dişlerin hemen kenarı boşluk olduğu için dolgun bir hava vermiyor. Sanki binek lastiği gibi duruyor.
6)Daha önemlisi, yakıt % 10 arttı. Artış önce yol bilgisayarında görüldü. Yol bilgisayarı zaten % 10 fazla gösteriyordu, şimdi % 20 fazla gösteriyor. Ama cepten çıkan TL -depoya giren yakıt ve katedilen km. hesaplandığında, yol bilgisayarı aslında yine % 10 fazla ölçüyor, yakıt öncekine göre % 10 arttığından, bana % 20 fazla gösteriyor gibi gelmişti. Lastik havaları önce 30 yapılmıştı. Havalar iyice soğuyunca 32 yapıldı...

Sonuç: Brisa AT lastik önerilmez vesselam. BF daha doğru tercih olur. Veya, normal bir 4 mevsim, kışın da kış lastiği...

Selamlar, Araçla gelen lastikler 50000km sonra 3mm ye düştü ve kış lastiği zorunluluğu da gelince BF aldım. Hafif bir ugultu artışı var.32 hava basıldı. Diğer BF kullanan arkadaşlar kaç psi basıyor. Saygilar...

Brisa ile ilgili başka tespit: Bu sabah buzlu zeminde hafifçe ve düşük hızda fren yapıldı, hemen kaymaya başladığı görüldü. Brisa Dueler kaygan zeminde tehlikeli kanaatine varıldı vesselam...

Duster için en uygun A/T lastiğin Cooper A/T3 olduğunu tecrübe ederek buldum: http://www.cooperlastikleri.com/index.php/index/products?brandid=1# Yakıt tüketimi ve ses artışı olmuyor.

215 / 70 / 16 ebadı Duster'a yükseltme yapmadan takılabilir, sürtme yapmaz. A/T almışken amaç doğrultusunda toplam çapı biraz artırmakta fayda var.

Lassa Competus A/T'nin maalesef bu ebatta üretimi yok, (ama orjinal ebat 215 / 65 / 16 var). Efsane lastik BF Goodrich T/A ise büyük 4x4'lerde başarılı olabilir, ama Duster'ı hayli zorluyor, denedim; bu tercihin bedelini artan yakıt tüketimi, gürültü, sürüş zorluğu şeklinde ödemek sözkonusu.

Merhaba Olguncandan dostum,

Aracınız kaç km ye geldi ki lastikleri değiştiniz (aracınız ben orada iken benim araçtan oldukça az km.de idi. Benim lastikler hala çok iyi. Anlaşılan siz, bensiz bayağı dolaşmışsınız )