Dacia - Duster ile Kuma Saplandım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blade17hakan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,209

blade17hakan

Ana Kamp
Dusterla çok kötü kuma saplandım :smiley: Allahtan sahilde bi tane suzuki dolanıodu çekti kurtardı beni ...Yoksa dusterı bırakıp eve gelcektim...resmen arabanın gövdesi oturdu çıkartamadık balata kokusu felan maf oldum.... :(

09112011083.jpg

Etiketler
Ynt: Dacia - Duster ile Kuma Saplandım

efsane duster low u yokmu aracınızda.hayret kalan duster duymamıştık hiç:smiley: üstelik "dandik" suzuki tarafından kurtarılan.benim suzukisi olan arkadaşım bataklığa düşmüş 4 çeker bir duster çekmişti kayışdağı eteklerinde.allahtan suzukiler var

tyt.fan' Alıntı:
efsane duster low u yokmu aracınızda.hayret kalan duster duymamıştık hiç:smiley: üstelik "dandik" suzuki tarafından kurtarılan.benim suzukisi olan arkadaşım bataklığa düşmüş 4 çeker bir duster çekmişti kayışdağı eteklerinde.allahtan suzukiler var

arabam 4x4 zatende kumsalda baya bi hızlı gidiodum güzelde gidiodum,,bi durdum geri kaldıramadım arabayı saçma bi durum oldu moralim bozuldu....gövdesi oturdu rezilde olduk orda yani..

duster arazı aracı değil belki biraz suv dediğimizde hakarete varan cevaplar yazan arkadaşlarımız konuyu tahlil ederler.ve sanırım suçu aracın muhteşem 1 ci vitesine değil size bulurlar.çünki duster bir rivayete göre 80 santim karda gidebiliyor.10 suzuki gücünde,defender le filan kıyaslanıyo

tyt.fan' Alıntı:
duster arazı aracı değil belki biraz suv dediğimizde hakarete varan cevaplar yazan arkadaşlarımız konuyu tahlil ederler.ve sanırım suçu aracın muhteşem 1 ci vitesine değil size bulurlar.çünki duster bir rivayete göre 80 santim karda gidebiliyor.10 suzuki gücünde,defender le filan kıyaslanıyo

valla dağ bayırda gezdim gayet başarılıydı çok sevdim,,,arabanın gövdesi oturduğu için problem olduğunu düşünüorum...

09112011080.jpg

Arkadaşım, Duster'i övme babında söylemiyorum ama, szin yaptığınız sürüş hatası. Aşırı gaz vererek patinaj yapmışsınız, lastikler de standart asfalt lastiği olduğu için araç kumu kazıyarak gömülmüş. Bu lastik ve aşırı gaz verirseniz, Qasqai, suzuki, niva vs. sınıfı gibi bütün 4x4 araçlar o kuma gömülür. O kumda ancak, kalın dişli (MT), büyük jantlı araçlar ancak alçak devirde giderek kurtulur. Bu sürüş tekniği yeni yağmış kar üstü ve buzda kullanım için de geçerlidir. Ustalar; karda, kumda, buzda gaza basmayacaksın, aracı "yayarak" rölantinin biraz üstü devirle götüreceksin derler, yoksa arabayı "eşinidirp" saplanırsınız. Aracın günahı yok.

TÜM MARKALAR KUM DA BATABİLİR HELE BİRDE KUMSALI TANIMIYOR SANIZ gayet normal :smiley:
ben batmadım hiç diyen bence sadece kendini kandırır ;)
batmadan da zevki çıkmıyor ki ne anladım o zaman ben araziden biraz mücadele etmek lazım :smiley:
hem tecrübe edinmiş oldun ;D
bişey olmaz HAKAN kardeş yoluna devam ver çoşkuyu ver gazı gitsin :smiley:

Bu arada bir anımı hatırladım. Çöl şantiyesinde 4x4 suzuki jip ile ben de kuma saplanmıştım. Chevrolet silverado bile kuma giremedi. Şantiyeden kepçe gelip kurtarmıştı. O da benim sürüş hatamdı. Asfalttan kuma yüksek vitesle girince araba saplanıp kalmıştı. Yanlış kullanırsanız LR defender ile bile kuma saplanırsınız.

Kumda gitmek herzaman sorun lastik ve sürüş önemli

çıkmak için gaza yüklenmek yerine 10 cm ileri geri yap kumu sıkışır, biraz sıkışınca mukavva koy üstüne kum at tekrarla yavaş yavaş aracı yükselt. eğer bir gün yardımsız kalırsanız çıkma tekniği bu ama sakın acale etmeyin böyle böyle bir saatte falan çıkılıyor.

[attachment=1]<object width="400" height="300" ><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="movie" value="http://www.facebook.com/v/214755265225348" /><embed src="http://www.facebook.com/v/214755265225348" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="400" height="300"></embed></object>

DSC00481.jpg

Öve Öve Bitiremediğiniz Dusterda kumda kalabiliryormuş neyse iyi olmuş tecrübe edindiniz yoksa burda işiniz ne :smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley:

duster batmaz, pilot batırmıştır ;D ;D ;D

sadece bir düzeltme, kum zeminde lastik ne kadar az dişli ve havası ne kadar inikse o kadar iyi yol alır, sert lastik ve dişli lastiklerde diş büyüdükçe kumda daha kolay batarsınız. yani bu durumda yol lastiği olması bir avantaj.

mimar_ankara' Alıntı:
Arkadaşım, Duster'i övme babında söylemiyorum ama, szin yaptığınız sürüş hatası. Aşırı gaz vererek patinaj yapmışsınız, lastikler de standart asfalt lastiği olduğu için araç kumu kazıyarak gömülmüş. Bu lastik ve aşırı gaz verirseniz, Qasqai, suzuki, niva vs. sınıfı gibi bütün 4x4 araçlar o kuma gömülür. O kumda ancak, kalın dişli (MT), büyük jantlı araçlar ancak alçak devirde giderek kurtulur. Bu sürüş tekniği yeni yağmış kar üstü ve buzda kullanım için de geçerlidir. Ustalar; karda, kumda, buzda gaza basmayacaksın, aracı "yayarak" rölantinin biraz üstü devirle götüreceksin derler, yoksa arabayı "eşinidirp" saplanırsınız. Aracın günahı yok.

M/T lastik kumda kalın dişli tabir ettiğiniz lastik aslında avantaj yerine dezavantajdır...Ama dediğiniz gibi ağır devir ve tork kumda sizi kurtaracak yegane şeydir.Ayrıca pilotaj kesinlikle çok iyi olmalıdır batmamak için..Hemen hemen kışın her hafta sonu çamurda boğuştuktan sonra sofular sahile yada incir boğazına geçeriz araçların derede alt yıkamalarını yapar sahildede ateşimizi yakar ızgaramızı yaparız genelde batmayız ama çok kaşınanlar yoğun kumda kendilerini gömerler ;D ;D ;D

Ama siz siz olun Duster ile sahile girmeyin herzaman bir Suzuki bulamayabilirsiniz ;D ;D ;D

tyt.fan' Alıntı:
;D ;D ;D
mesajınız üzerine 1 saat geçmeden sürücü hatası tespiti yapılmış. Ama konuyu açan arkadaşı takdir ettim, açık yüreklilikle battığını yazmış ki bu herkesin başına gelebilir. Ama megalomanların bu şekilde açıkça battığını itiraf edebileceğini sanmıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,071
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
Karalı

SON KONULAR

Geri