Dacia - Duster ile Kuma Saplandım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blade17hakan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,209
Ynt: Dacia - Duster ile Kuma Saplandım

herkes çakıla bilir önemli olan ;D bilmek

DSC00797.jpg

Etiketler

çok iddalıyım kumda batıramayacağım araç yok isteyen benim aracım batmaz diyen varsa denemeye hazırım :smiley:

Arkadaşlar bunda kötü bi art niyhet veya dusterı kötülemek yok herşey olabilir,,arabanın gövdesi oturmasaydı ben onu çok rahat çıkarırdım,,şansa orda bi suzuki vardı adam dedi bende kaldım burda dedi traktör çekti daha öncede beni dedi yani,,olabilir dedi ama benim şansım vardıki allahtan arazi aracı vardı yoksa 3 saat uğraş çıkarmaya ...Ben burda herkeze demek isteidğim şu bilinçsizce heryere dalmayın kumda gayet güzel gidiodum hızı kesince otura kaldım anlıcanız :smiley:.....büyütmeye gerek yok arkadaslar..

Tempus kardeşim sözün özünü söylemiş. Kumda birtek paletli tank veya 30 inç cantlı kepçeler batmaz.Bunu bilelim. Arabalara güvenip, gaz vermeyin. Derinliğini bilmediğiniz kuma girmeyin. Altı toprak, üstü 10-20 cm kumdan, sert sıkışmış zemine kadar patinaj yapıp, kurtuluruz ama 50-60 derinliğine kumdan kurtulamayız. Haberiniz olsun.

kürşad bey belirtmiş.duster sahibi bazı arkadaşlar kadar araç ve arazi tecrubem yok ama havalı görünsün diye araçlara takılan geniş tabanlı lastikler kumun türbişon u sanırım,birde "gerçek" ağır devir.isoff un organize etiği bazı yarışların seyir etapları karakiraz sofularda yapılırdı.sofuların kilide kumuda tuttumu bırakmaz.bazen lastiklerin havası epeyce indirilir.herkeste duster araç veya kum paleti olmadığından şartlara göre gidilir.kalmayacak araç sanırım g mersedes tir.yada özel dif kilitle donatılmış crusier ler.serkan efe bir konu başlığı açmış duster ve diferansiyel kilidi ile ilgili.gözümüz aydın .lsd kilitli duster lar yakında arzı endam edeceklermiş.onlar kalmaz belki kumda :smiley:

Kumda olabildiğince geniş, olabildiğince az dişli vede olabildiğince az hava basınçlı lastik en iyisidir :smiley:

ama normalde adam gibi off road araçları sürücü özellikle uğraşmazsa eğimsiz kumda pek batmaz, sabit gazla sert yere gelene kadar durmama şartıyla. Ama biraz dik eğim başlarsa ve lastikler dişli , havası indirilmemişse çoğu araç batar. En sevmediğim zeminlerin başında gelir kum.

Arkadaşlar, alın size kumda batmayacak araç. Bunun dışında alacağınız her araç gazlarsanız batar..)))[attachment=1]

arma8x8_07.jpg

Burak o videoyu izledim saçma bişeyler var o işte orda prado batmaz :smiley: ya low da değil ya tc sistem kapalı bir tuhaflık var.

bi tuhaflık yok landlarda def kiliti var ama yinede nasıl bi makine anlamadım hayran oldum landa

[attachment=1]Arkadaşlar;kumda batılır;hemde hiç fark etmeden;öyle bir kum havuzuna denk gelirsiniz ki;büyük konuşmayın;bu da battı;bütün araçlar batabilir;beni kurtarmaya gelen araçta battı;Ağva da bizi JSB kurtardı :smiley:;çokta eğlendi çıkarırken :smiley:;olur böyle durumlar;normalllll......hiç birimiz Btr almadığımız sürece bu iş böyleeeee :smiley: :smiley: :smiley:;

DSCF2710.jpg

doğrudur;ha kuma gömülmüşsün;ha lifte almışın;kaplumbağayı hiç elinize aldınız mı? :smiley:;yada köpek yavrusunu;4 ü de ayakların gitmeye çalışır ama gidemez ;çünkü zemine tutunamaz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,071
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
Karalı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR