Dacia - Duster ile Kuma Saplandım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blade17hakan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,183
Ynt: Dacia - Duster ile Kuma Saplandım

Tempus' Alıntı:
buna zaten bişey demiyorum da, normalde biz Land Rover discovery 2 yi plajda low a almadan 1-2 saat gezince şanzıman bitti. Kumda siz hiç farkına varmıyorsunuz ama aslında araç ve şanzıman çok zorlanıyor.

tabiki bu dediğinize katılıyorum hele kaldığı yerdne çıkarmak için devam gazı kökleidm felan koku geldi balata koktu ekranda hata ışığı felan yandı sonra düzeldi tabiki ama daha öle kastırmam yani çok zararlı direkt toz toprak çamurda dolanmak lazım...ve bu benim ilk tecrübemmm :smiley:....yaş daha 21 :D :smiley:

Etiketler

düz şanzuman pek birşey olacağını tahmin etmiyorum, olsa olsa debriyajı sıyırır.

blade17hakan' Alıntı:
Dusterla çok kötü kuma saplandım :smiley: Allahtan sahilde bi tane suzuki dolanıodu çekti kurtardı beni ...Yoksa dusterı bırakıp eve gelcektim...resmen arabanın gövdesi oturdu çıkartamadık balata kokusu felan maf oldum.... :(
Geçmiş olsun.
Bahsettiğiniz sizi kurtaran Suzuki uzaktan kum dışı bir yerden vinçleyerek mi çekti, yoksa o da sizin yanınıza gelerek halatla mı çekti.?

veteriner' Alıntı:
Geçmiş olsun.
Bahsettiğiniz sizi kurtaran Suzuki uzaktan kum dışı bir yerden vinçleyerek mi çekti, yoksa o da sizin yanınıza gelerek halatla mı çekti.?

o suzukinin lastikleri hani şahinlerde böle geniş lastikler varya b aynı onunki gibiydi ben öle bi lastik görmedim .. :D hiç bir yere vinçlemedi tabiki ip uzundu zaten 10 metre uzaklıktan çekti bi kıpırdatması yetti zaten bi yandan bende gaz verdim ,,arabayı boşa aldım ben ilk önce o şekilde çekemedi bende girdim geriye taktım anca öle çıktık :smiley:...suzukiyi kullanan adamda münübüs hattında çalışıomuş :smiley: adamın yanındada sevgilisi vardı dedi bak bnm araba 8 milyar 96 model batmıo felan yaptı bişi diyemedim :D..rezil oldumm .. :D işin kötü yanı adama hafiften hareket çekmiştim sahilde gezerken hızlı hızlı geziodum hiç durmadann etrafında çember yapıodum :D:D:D

blade17hakan' Alıntı:
o suzukinin lastikleri hani şahinlerde böle geniş lastikler varya b aynı onunki gibiydi ben öle bi lastik görmedim .. :D hiç bir yere vinçlemedi tabiki ip uzundu zaten 10 metre uzaklıktan çekti bi kıpırdatması yetti zaten bi yandan bende gaz verdim ,,arabayı boşa aldım ben ilk önce o şekilde çekemedi bende girdim geriye taktım anca öle çıktık :smiley:...suzukiyi kullanan adamda münübüs hattında çalışıomuş :smiley: adamın yanındada sevgilisi vardı dedi bak bnm araba 8 milyar 96 model batmıo felan yaptı bişi diyemedim :D..rezil oldumm .. :D işin kötü yanı adama hafiften hareket çekmiştim sahilde gezerken hızlı hızlı geziodum hiç durmadann etrafında çember yapıodum :D:D:D
Rezil olmak diye bir şey yok bence. Hepimiz batıp yolda kalabiliyoruz. Önemli olan aracını ve kendini olduğundan büyük görüp kibirlenmemek. Belki siz başka bir gün başka bir yerde kalan bir Suzuki çekeceksiniz.

veteriner' Alıntı:
Rezil olmak diye bir şey yok bence. Hepimiz batıp yolda kalabiliyoruz. Önemli olan aracını ve kendini olduğundan büyük görüp kibirlenmemek. Belki siz başka bir gün başka bir yerde kalan bir Suzuki çekeceksiniz.

valla abicim orda olsaydınız durum kötüydü :D adam münübüscü yani dalga geçtiği için rezil oldum arkdaşlarımın yanında ..adam yok ben hayatta kalmam felan filan yane böle böle konustu ,,arkadaşlarımda bi alay etti olay bu yane ..

blade17hakan' Alıntı:
valla abicim orda olsaydınız durum kötüydü :D adam münübüscü yani dalga geçtiği için rezil oldum arkdaşlarımın yanında ..adam yok ben hayatta kalmam felan filan yane böle böle konustu ,,arkadaşlarımda bi alay etti olay bu yane ..
Aslında normal olanı kurtaran kişinin kalana, moral vermesi idi ama bazı insanların egoları kabarabiliyor.

blade17hakan' Alıntı:

Açık sözlü kardeşim benim işte bu kadar geçmiş olsun koyunu güden kurdu görür sağlık olsun

Batılacak pozisyonda kuma su dökerseniz batma riskiniz azalır.

abdullah bey bence de normal olan kurtaran kişinin batana moral vermesi ama arkadaşımız toyluğun verdiği heyecanla önce dalga geçmiş ya suzuki ile etrafında daireler filan çizmiş , e tabii suzukici de kurtarmış ama dalgasını da geçmiş , sıra bana geldi diyerek :smiley:

işte insan böyle tecrübe kazanıyor , hafiften dalga geçmiştim diyorsunuz ya hakan kardeşim , daha fazlasını da yapmış olabilirdin ve o insan gelip seni çeksin diye bekler vaziyette de kalabilirdin.

kyenipazar' Alıntı:
abdullah bey bence de normal olan kurtaran kişinin batana moral vermesi ama arkadaşımız toyluğun verdiği heyecanla önce dalga geçmiş ya suzuki ile etrafında daireler filan çizmiş , e tabii suzukici de kurtarmış ama dalgasını da geçmiş , sıra bana geldi diyerek :smiley:

işte insan böyle tecrübe kazanıyor , hafiften dalga geçmiştim diyorsunuz ya hakan kardeşim , daha fazlasını da yapmış olabilirdin ve o insan gelip seni çeksin diye bekler vaziyette de kalabilirdin.

Öle abartılcak bişe ypamadım adamın yüzüne bile bakmadım cipi görünce gaza geldim işte :smiley:...neyse ben dedim kardşeim Allah razı olsun diyee :smiley:)) helaleştik bitti giitti abi ,,buda bana tecrübe oldu :smiley:

bende kara saplandım üstelik çıktığımız tepeye çift çeker traktör gelemedi belden kırma kepçe geldi de kurtulduk yalnız benimki tamamen co pilot hatası ben dedim yol sağa gidiyor navigasyonda aynısını diyordu gittiğimiz köyde yaşayan yan koltuktaki co pilot ise sola gidiyor dedi sonuç aşağıdaki resimlerde belli :smiley:))

Fotoğrafla-0199.jpg

Fotoğrafla-0200.jpg

Fotoğrafla-0203.jpg

Fotoğrafla-0264.jpg

Aracın arka fotoğrafında görülüyor, sol yönde aşırı kar birikmesi var, yaklaşık 60-70 santim gibi. Bu kalınlıkta karda defender bile kalır. Kar, çamur, kum akışkan yüzeyler. Bu akışkanın altındaki sert zemini bulmak gerekiyor. Sert zemin de derindyse sonuç böyle. Arabaya fazla suç yüklemeyin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,816
Kaydolan Son Üyemiz
car3393car

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR