Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TTamer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 133,254
Ynt: Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

1000 km yol yaptım, klima çoğu zaman açık, ortalama hız 100-110, yakıt tüketimi 6,5 lt / 100 km, aracım 3800 km'de 4x2 110 bg dci

Etiketler

Depoyu tık sesine kadar doldurduktan sonra %80 şehir içi %20 şehir dışı toplam 629 km yol yaptım.Işık yandı tekrar aynı pompadan tık sesine kadar tekrar doldurdum ve 40,8 litre motorin aldım.Basit bir denklemle;

629 km de 40,8 lt motorin harcarsa

100 km de ?

100*40,8=4080

4080:629=6,48 lt siz deyin 6,5 lt.
Bire bir gerçek bir ölçümdür.Ancak Araç bilgisayarı 8 lt civarı gösteriyordu.Gerçek tüketimim 100 km de ortalama 6,48 lt dir.
Not:Sürüş sitilim hız yapmadan aracı yormadan genellikle 2000-3000 devir arasıdır.Aracım 4*4 Laureta 110 ps modelidir ve ölçüm 4*2 modunda yapılmıştır.

merhabalar herkeze. ben 4*2 90 lık canavarımı alalı 4 ay oldu ama bodrum da turizm sezonundan dolayı hiçbiryere gidemedim daha. nihayet sezon bitiyor, kasım ın ilk haftası antalya manavgata tatile gidiyorum. ne kadar yakacağını merak ediyorum verileri paylaşırım. bodrum manavgat 503 km

lysmhc' Alıntı:
Depoyu tık sesine kadar doldurduktan sonra %80 şehir içi %20 şehir dışı toplam 629 km yol yaptım.Işık yandı tekrar aynı pompadan tık sesine kadar tekrar doldurdum ve 40,8 litre motorin aldım.Basit bir denklemle;

629 km de 40,8 lt motorin harcarsa

100 km de ?

100*40,8=4080

4080:629=6,48 lt siz deyin 6,5 lt.
Bire bir gerçek bir ölçümdür.Ancak Araç bilgisayarı 8 lt civarı gösteriyordu.Gerçek tüketimim 100 km de ortalama 6,48 lt dir.
Not:Sürüş sitilim hız yapmadan aracı yormadan genellikle 2000-3000 devir arasıdır.Aracım 4*4 Laureta 110 ps modelidir ve ölçüm 4*2 modunda yapılmıştır.

Dacia Duster 4x4 1.5.dci. aracımın 19.10.2012. sadece şehir içi ort.yakıt ölçümüdür...(A/T S Lastikli ve 4x2 kullanım olarak); (net sayılcak ortalamalardır/yol bilgisayarı verisine göre)

1.250.m.(1.25.km).de 0,1.ltr. yakıt-mazot sarfı...1.km.de 0,08.ltr.sarf...100.km.de ort.8.ltr.sarf oluyor...(8x4.tl:32.krş/km.de şehiriçi sarf oluyor)...

ancaak: yol bilgisayarı katedilen yol ve sarf edilen anlık yakıt olarak tespit olup, toplam ort.gösterilen yakıt sarf ort. 9,2.ltr. göstermektedir, fiili sarf 8.ltr dir, buna göre 1.2 ltr.fazla göstermiş olmaktadır... ATS lastik farkı enaz 0,5.ltr. olduğunu sanıyıorum... lastıkler alışnca bıraz azalır denıyor... hayırlısı... ;)

sonuçlar; 1-şehiriçinde ort.yakıt biraz yuksek oluyor/katalog tutmuyor yani...(ş.içi.enaz 7.ltr.gibi olur) 2-gösterge, kullanıma göre enaz 1.ltr.fazla gösterıyor... 3-Az yakanlar nasıl az yakıyormuş...bizimkiler V6 motormu...(şehir efsanesi mi)... :D
*sadece şehiriçi normal kullanım ölçümü olmalı...(hesaplamada ş.dışı kullanım olursa ort.sapıyor)(düşük devir özel kullanım ve 4x4 farkeder)...

bende ilk defa ölçüm yapmaya çalıştım. depo doldurdum pompa tık deyince bıraktım. 690 km yol yaptım 350 km şehirler arası. 1 çizgi vardı aynı pompada tekrar doldurdum 46.69 lt aldı. diğer arkadaşın yaptığı hesaba göre bende 100 km de 6.7 lt yakmışım. bu arada arabam şu anda 2200 kmde. mağlum yeni araçlar ilk etapta çok yakar derler. ama bence 6.7 de çok fazla sayılmaz bu araca göre. sadece merak ettiğim diğer arkadaş depoyu fulleyip ışık yanana kadar 629 km yapmış ama 40 lt ile tekrar fullemiş, ben 1 çizgi kala fulledim 690 km gittim ama 46 lt harcamışım

4x4 1.5 110bg 90 km hızla(araç 2000 devirde) 5.3 'leri çok gördüm, tabi bu işin sırrı biraz sürüş tekniğinde ve araç kalkarken 1. viteste asılmamanızlada doğru orantılı gerçekleşiyor.

Ben de güncel yakıt sarfiyatı ile ilgili bilgi vereyim. Cumartesi günü(03.11.2012) arkadaşlarla 170km'lik bir yolculuk yaptık. Gittiğimiz yer 3000mt rakımlı dağ yollarından oluşuyordu, karda bile sürdük aracı. Araç sürekli 2. ve 3. viteslerde AUTO modda kullanıldı birkaç kez de 4WDLOCK modunda kullanıldı. Ortalama hızımız 20-30km idi. Aracın deposunu tam doldurup yola çıkmıştık, döndüğümüzde aynı yerden yakıt aldık. 55TL'lik bir yakıt harcamamız oldu. O da 7,6lt/100km'ye takabül ediyor. Yani o gün km'de 323krş yaktık. Ayrıca araçta toplam 4 kişiydik, Bagaj ise tam doluydu. Araç 4x4 110bg 1.5dCi Duster, Lastiklerim ise 215-70-16 BFG AT.

siteden bazı arkadaşlar portal aks yapıyormuş duster a takılırsa tadından yenmez

14400 km de aracım her defasında doldururum en son 6,2 lt yaktı ş.içi......205 tl yakıta 915 km gitim

Dusterı sattım. Forester aldım 1700 kg. arac. 2.0 lt dizel surekli 4 ceker. 7.0 - 7.2 arası harcıyo ustelik daha 3500 km de. Rodajı bitmedi. Benim dusterda bu kadar harcıyodu ama 2 cekerde ??? ??? ??? ??? ;D ;D ;D ;D

Monti' Alıntı:
Dusterı sattım. Forester aldım 1700 kg. arac. 2.0 lt dizel surekli 4 ceker. 7.0 - 7.2 arası harcıyo ustelik daha 3500 km de. Rodajı bitmedi. Benim dusterda bu kadar harcıyodu ama 2 cekerde ??? ??? ??? ??? ;D ;D ;D ;D

Süpermiş valla :smiley:

Monti' Alıntı:

Hayırlı olsun monti. Herhalde 1.5 Duster parası vermişsindir. = aldıysan 2.5 Duster eder. ;D

Yakıtta da o kadar fark/güzellik olsun artık. :D

olguncandan' Alıntı:
Hayırlı olsun monti. Herhalde 1.5 Duster parası vermişsindir. = aldıysan 2.5 Duster eder. ;D

Yakıtta da o kadar fark/güzellik olsun artık. :D
ümiterkan' Alıntı:
Tesekkurler. 2 arac vardı Dusterı satmak zorunda kalmıştık. Diğerinide satıp tek araca cevirdik. Su ana kadar memnunum. Bu arada Dusterın harcamasından her zaman şikayetçiydim.:smiley:

slm arkadaşlar...duster 1.5 4x2 ambiance aracımı 6 kasım akşamı teslim aldım.Depo boştu uyarı lambası yanıyordu.yaklaşık 1 km ilerideki shellden depoyu doldurttum,yaklaşık 49.5 lt yakıt aldı(212 tl tuttu,depo-tık hesabı) 885 km yol yaptım 35 km ş.içi kalanı ş.dışı(asfalt+köy yolu)sabah köye giderken yakıt işareti yandı,dönüşte shelle girdim.depoyu doldurdum 48,050 lt yakıt aldı(203,73 tl) hesabıma göre km de 0,230 krş yakmış 100 km de 5,43 lt...Bir de sorum olacak km sayacı nasıl sıfırlanıyor yakıt aldıktan sonra uğraştım saat ayarı bozuldu :smiley:

oz1558' Alıntı:
slm arkadaşlar...duster 1.5 4x2 ambiance aracımı 6 kasım akşamı teslim aldım.Depo boştu uyarı lambası yanıyordu.yaklaşık 1 km ilerideki shellden depoyu doldurttum,yaklaşık 49.5 lt yakıt aldı(212 tl tuttu,depo-tık hesabı) 885 km yol yaptım 35 km ş.içi kalanı ş.dışı(asfalt+köy yolu)sabah köye giderken yakıt işareti yandı,dönüşte shelle girdim.depoyu doldurdum 48,050 lt yakıt aldı(203,73 tl) hesabıma göre km de 0,230 krş yakmış 100 km de 5,43 lt...Bir de sorum olacak km sayacı nasıl sıfırlanıyor yakıt aldıktan sonra uğraştım saat ayarı bozuldu :smiley:

hayırlı olsun güle güle kullanın.

silecek kolunun ucunda bulunan butona basıp yakıt bilgilerine geldiğinizde kilometre sayacının ordaki düğmeye 2-3 saniye basılı tutarsanız sıfırlanıyor.

Çok teşekkür ederim,Allah razı olsun...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,402
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR