Ynt: Dacia Duster
Bu tartışma bitmez arkadaşlar. Duster, bana göre, sihirli fiyat/fayda oranını başarı ile tutturmuş bir araçtır. Başından beridir söylüyorum, Duster bir arazi aracı değil, Qasqai gibi bir compact crossover ve segmentinde gerçekten çok başarılı satış rakamları tutturacağına inanıyorum. Zaten adım başı karşıma çıkması da bu başarının bir işaretidir. (Satış başarısı, arazi başarısı değil). Kalitesinin de Tata'dan iyi olduğu açık, bu noktada Deniz Bey'e katılmıyorum.
Burada hangi akla hizmet bir Duster ile L200 karşılaştırlıyor anlamadım? Neden kimse RAV4 ile Land Cruiser karşılaştırması, tank ile Unimog karşılaştırması yapmıyor? Çünkü saçma olurdu. Akla mantığa yatkın olan, aynı sınıftaki araçları kıyaslamaktır. Duster, Rusya'da Lada Niva'nın yerine üretilmesi planlanan bir araç. Nivanın boşluğunu doldurur mu onu tartışalım
Bu arada bahsedilen VAZ 2121 kodlu klasik niva değil, sanırım Chevrolet Niva'dan bahsediliyor. Klasik Niva'nın yerini dolduracak araç bantlardan çıkmadı henüz
Gelelim L200 ile Duster karşılaştırmasına
1. Duster alıp L200'e biniyormuş gibi hissetmek mümkün mü
Eskiden insanlar Tofaş şahin alıp doğan'a benzetirlerdi sonra da arka farları benziyor diye Mercedes 190'a bindiklerini sanırdı
Duster alıp L200'e bindiğini sanmak L200 reklamlarında dendiği gibi '
İşte öyle birşey'
2. L200 ün vergisi yüksek Duster'in düşük ama 850 cc'lik Suzuki Alto'nun daha düşük, öyleyse Alto alın
3. L200'ün tüketimi yüksek, Duster'in düşük, Citroen c2'nin çok daha düşük. Ctr C2 alın öyleyse
4. L200 gürültülü, Duster sessiz. Ben bir gürültü duymuyorum 2500 CC motorun homurtularını duyuyorum, dinlemek için müziği kapatıyorum. Ayrıca da L200 asfaltta gerçekten çok sessiz ve konforlu bir araç
5. L200'ün geçemediği yerden Duster geçer mi, Öncelikle, L200'ün aştığı yerlere Duster erişebilir mi acaba?
6. L200'ün bagaj hacmi daha büyük, arkadasında Duster'i bile taşır
Ama param olsa ikinci araç olarak eşime Duster almayı çok isterdm tabii ki. Ama daha ekonomik ve ucuz olduğu için ikinci el Citroen C1 falan arıyoruz :