Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mephamd Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 176
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 99,870
Ynt: Dacia Duster

evedilaz' Alıntı:
turgut arkadaşım L 200 le bu ucube aleti kıyasladınız ya pes dogrusu heleki 4x4 kullanan arkadaşlarımız duymasın
l200 bizimle gezilere gelen (bull) tarık abi var en yakınımızda aracın arazi performansı sorunsuz
he şu var pilotajda önemli l200 sürmesini bildigin her at revan gider der atalarımız
özetle L 200 LE KIYASLAMAK BENCE FİYASKONUN FİYASKOSUDUR
ben incelemesem kıyaslama şansım olmasa görmesem bu yazılanlara inanasım geliyo duydugunuz bir balon hurafe inanmayın derim

Duster henüz yeni, yani yok gibi, ama zamanla offroad'a çıktıkça daha iyi anlaşılacak umarım. Elbette bir Defender, CJ5, ya da modifiye Suzuki olamaz, ama o kadar da küçümsenecek bir araca da benzemiyor. Çift kabinlerden daha başarılı olacağına inanıyorum; çünkü alt zeminde bir çıkıntı filan yok, yüksekliği gayet iyi, 6 vitesin 1. vitesi low-gear gibi orana sahip; sonuçta arkasında kendini ispatlamış bir teknoloji yatıyor.

Neyse daha erken, zamanla göreceğiz.

Etiketler

Sevgili Turgut,

L 200 bir pikap...
bence de arazide işi yok
fotoğraftaki beyaz L 200 benim aracım evet...
2.5 DID makina .. 180 bg ve 400 tork üretiyor...yani bir oyuncak değil...
Dünyanın en uzun ömürlü motoru...en sağlam turbosu..vs vs
bu enleri çoğaltmak mümkün

Dastır ın ne olduğu ise şüpheli...
"Arazi aracı" gibi yakıştırmalar bu sitede çok komik olur bu araç için...
Bunla araziye girersin belki ...ama çıkamazsın...
RÖNO ilk yardımı ararsın ..onlar da traktörle çekerler seni..
işçilikte % 35 indirim uygularlar ...rönoya göre dacia ya....
Bi daha da asfalttan çıkmazsın...
megan 1 in eski 1.6 benzinli veya clio nun 1.5 dci dizel motoru var...
kondurmaca uydurmaca bir kupa...
temel güvenlik gereksinimlerini bile parayla veriyorlar...

Takıntılı vatandaşın parasını cebinden almak için icat edilmiş bir oyuncaktır DASTIR..
Cip aldım diye gezecek vatandaş...
Vatandaşın bir önceki cipi de Cherry tiggo ydu zaten...
Memleket ilerledi kalkındı büyüdü...her kesin Cipi var...

Şimdi bahsi geçen jip olmayan jipler sadece cherry değil, bmx x1-3-5, vw tiguan ve benzeriler de jip olmayan jipler. Bu duster'ın gerçek off-road jip olup olmadığına bakmamak lazım. Bu şekilde off-road yapamayacağı kesin :smiley: Ama kısa şasesi ile modifikasyona uygun mu? ona bakmak lazım. fiyatı uygun ve renault motor var yukarıda birisi renault motora laf atmış ama motoru dayanıklıdır. Aşırı yüksek tork ve beygir üretmeyebilir ama sahibini uzun süre üzmez genelde motorları.
L 200 güzel bir pikap, 4x4 ama bana soracak olursanız biraz fazla uzun :smiley: Dacia duster ile karşılaştırılmaması gereken bir araç. Yazıktır her ikisine de. ;D

Çıkıp şimdi Niva'yı da eleştirirler, Yok fiyatı 25.400TL etmez, yok kliması yok, yok emniyetli bir araç değil, ön camları bile elle açılıyor falan filan vs... ama yine arazide çok kabiliyetli bir araçtır ne derseniz deyin. Duster 4x4 tabi ki bir lada niva gibi olamaz ama yakıttan bunalan, parça sıkıntısı çekmek istemeyen, arazide biz de varız demek isteyen, Sorento, Santa Fe, Qashqai almaya gücü yetmeyenler için çok idealdir. Çıkıp da yok L200 gibi olamazmış, Yok L200'ün motoru ve torku süpermiş, Cj5 bundan daha iyidir, Defender'dan daha iyisini tanımam demek tamamen gülünecek bir olay. Eğer herşey sizin dediğiniz gibi olsaydı ortalık Sorento veya Santa Fe yerine L 200, Defender, Discovery, Cheroke, Land Cruiser dolardı. Milletin bir bildiği var ki L200, Defender yada Discovery veya Cheroke almıyor. İdeallerle gerçekler çoğu zaman uyuşmaz. Bırakın da insanlar doğaya meydan okusunlar biraz macera ruhları depreşsin, çıkıp parklarda piknik yapmak yerine ormanlara gidip macera yaşasın. Herkes sizin gibi çamurda offroad yapmıyor yapma meraklısı da değil zaten. Nerdeyse kötü yol bile kalmadı sayılır. Ben istiyorum ki insanlar otomobil yerine 4x4 bir araçla kendi ekonomilerini de olumsuz manada etkilemeden, standart bir bakıma girdiğinde bile L200 vs. gibi ağzı açık servisten çıkmadan, doğanın tadını çıkarsınlar. Şu anda ben de 2006 model Suzuki Jimny bir araç var. Tam bir arazi canavarıdır kendileri. Haftasonu kendimi dağlara atıp gezdiğimde müthiş bir keyif alıyorum ve deşarj oluyorum. Bu geziler benim yaşama sevincimi artırıyor, stresimi azaltıyor. insana bakışımı değiştiriyor. Bu iş bukadar basit yani. Ama şu da bir gerçek ki yaptığım bu gezilerde standart bir otomobille gidilemeyecek yerler. Ama Jimny bu sıkıntılı yerleri sırf altı yüksek ve yaklaşma açıları iyi diye atlatıyor. 4 çekere veya ağır 4 çekere aldığım nadirdir. Ama 4 çeker özelliğinin olması insana cesaret veriyor ve gidebildiğiniz kadar gidebiliyorsunuz. Jimny'den Tek sıkıntım küçük oluşu, yakıtı ve yedek parça fiyatları. Duster tam bu noktada imdada yetişen türde bir araç. Bırakın da insanlar sıradan araçlarla gitmeye korktukları yerlere gitsin ve hayatın ve doğanın tadını çıkarsınlar. Yaşama sevinçleri artsın, çocuklarına da doğayı sevdirsinler. Tek dileğim budur. İdeallerle gerçekleri farklı yapan da bunlardır.

Arkaya difflock takılabiliyor mu acaba? Araç birçok 4x4'ün aksine normalde önden çekişli. Bu durum da arkaya diflock için avantaj oluşturuyor. Yani standart kullanımda kilidin dezavantajları (viraj alma, ses, vs) hissedilmezken 4x4 konumda büyük destek sağlayacak. Hatta kaynakla sabit kilitleme bile yapılabilir belki; ancak o zaman da "Auto" modundan yüksek hızlarda büyük risk yaratacağından uzak durmalı, yalnızca manuel 4x2 ve 4x4'ü kullanmalı.

Mesele sanırım piyasada difflock kitlerin olup olmamasıyla ilgili.

Duster'in 4x4'lerinde 6 vitesli şanzıman bulunup 1. vitesi low-gear özelliği gösteriyor, ve min. 20 cm yerden yüksekliği, yaklaşma ve karın açıları yeterli gözükse de, +artı 3-4 cm yükseltme, MT lastikler ve diflock ile Duster'in bir arazi canavarına dönüşme potansiyeli var aslında. Sağlamlığı nasıl olacak acaba? Mesela LR Defendar'lar arazide çok iyi belki ama piyasada bulabileceklerinizin çoğu sanayiden çıkmaz ve parçaları çok pahalı; adamlar da hemen "ama yenisi kaç para biliyor musun" diyor. Hiç değilse bu yeni bir araç, 4x4'ün sıfırı bile yaklaşık 40 lira ! İkinci eli 2-3 sene sonra yarıya düşer.

Ufak modifikasyonlarla arazi performansını test etmeden görmeden lütfen küçümsemeyelim aracı. Bir de iç döşemelerini filan eleştirenler var. Bence hiç önemli değil. İsterse ön panel ve koltuklar Magirüs dolmuşa benzesin. Bunlar fiyatı artıran ama performansa katkısı olmayan şeyler. Zaten parası çok olan gider istediğini alır, sorun yok. Bugüne kadar parası hesaplı olanlar için Lada veya Suzuki'den başka seçenek yoktu. Onlar da birkaç istisna dışında benzinli; oysa arazi için istenen şey dizel.

Yani düşük fiyat, düşük yakıt, düşük vergi, dizel motor ve offroad yeteneği ilk defa bir araya geliyor ! Bunu alan da herhalde Dakar rallisine gidecek değil ya :smiley:

Aslında boşa konusuyoruz tabi... Hele bir gelsin, denensin, alan olsun, buraya üye olsun.. (Hale hazırda üye olanların alacağına pek de inanamıyorum hala...)

Yorumları alırız, hatta atıl vaktimizi gidip denemek için harcarız...

Ucuz , masrafsız ve 4x4 araç ihtiyacı vardı evet... Benim takıldıgım nokta fiyatı... 40.000 çok bu araca... etmez kesinlikle...Araziye çıkarsa da etmez... 20.000 tl civarına bir disco, bir deffender, bir vitara, bir toyata, vs bir sürü alternatf varken, arazi ise arazi, konfor ise konfor, yakıt-vergi ya da hepsi birden tatmin olunabiliyorsa... Ayıptır... Satmak da , almak da ayıptır.... Bu araca binmenin başlangıç maliyeti 50.000 tl olacak... olmusken temel güvenlik ekipmanları olsun denecek, lastik alınacak , yükseltilecek... Çok para...

Ha değerine versinler... Küçük araba tabir ettiğimiz, park yeri-yakıt- manevra gibi ihtiyaçlardan kullandıgımız, palio,corsa, fiesta,clio vs arabalarımızı değiştirelim...Buna dönelim...

kesinlikle son yazılanlara katılıyorum 50 bin veripde bu aracı alanın aklından şüphe ederim
bakın arkadaşlar ben daha öncede yazdım 7 8 araç inceledim alanlar bin pişman sadece 1 tanesi çok memlun oda devlet memuru garibim ilk arabası tata geliyo aklıma sadece ne diyim
ekli bir linkde bir arkadaşımızın memlunıyet mesajlarını okudum güldüm sadece bunlara sizde gülüyosunuzdur eminim isim ahmat çok memlunum az yakıyo ii gidiyo çok kaliteli. oldumu yani buna inandınızmı
reklam politikası bunlar kafalarına göre yazıyo çiziyolar sazan avcıları
ben buraya alıpda memlunum diyen varmı ona bakarım canlı üyemiz varmı alıpda mamlun olan o yazsın yorumlarını onu okuyun

Sıfırı için şu an 40-50 bin elbette fazla, ancak birkaç sene sonrası için söylüyorum; 20 bine 2-3 yıllık Duster mı, yoksa 15-20 yıllık, kaç defa el değiştirmiş, kaportası paslanmaya başlamış, kilometresi meçhul, 3 ay sonra ciddi motor- şanzıman arızası çıkaracak, diferansiyeli öten, direksiyonu çeken, freni birkaç pompalamadan sonra ancak tutan, su gibi yakan, motor sesi kafa ütüleyen; başka arabası olup da hobi aracı dışında bir işe yaramayacak, uzun yola gidilemeyecek, sadece haftasonu 1-2 saat dalga geçilecek öteki 4x4'ler mi?

100 km'de ort. 7 litre mazotla gidecek, 1500cc olduğu için yılda sadece birkaç yüz bin vergisi çıkacak, epey yeni olduğu için sadece yağ ve filte değişimi, belki balata değişimi, vs ile bakımları yapılacak, ve de şehirde doğrudürüst görünümle birlikte araziye girip çıkabilecek hangi araç var bu fiyatlarda?

Not: Bu saydıklarıma en yakın özelliklerde elimde bir LPG'li Jimny var. Onun da dezavantajı ebatlarının küçük ve motor torkunun düşük devirlerde zayıf olması, uzun yol rampalarında hızının çabuk düşmesi. Bazı köy, dağ, orman yollarındaki dik rampalarda 4H 1. viteste en az 5000 devri görmek gerekiyor ki 2. viteste tutunabilsin; çünkü 2500 devrin altında motor gücü az. Bir de suspansiyonlar çok sert, bozuk yolda dayak yemiş gibi yapıyor. Arazi performansı ise standart donanımıyla öyle aman aman değil, ama çoğu sürekli 4x4'den ve kamyonetten iyidir. 4L 1. viteste zemin fazla batak değilse dere tepe gidiyor. Tek yaptığım değişiklik 205/70-15 lastikler eskiyince yerine 195/80-15 takmak oldu. Hem araç yerden 1cm yükseldi, hem de suspansiyon etkisi arttı, bu arada yakıtta artış görmedim. Keşke dizel Jimny Türkiye'ye gelse...

Mithatcan' Alıntı:
Ben yarın duster alıyorum deniz abi :smiley:)
kardeş bende alıcam bak ikna olmaya başladım az yakıyo çok fena kaçıyomuş ;D
yaklaşma uzaklaşma açısı çok iyiymiş deniyo babanede bidane test aracı alalım yaklaşma uzaklaşma açısına bakalım iyiyse 2 tane alalım 1 sana 1 bana

arkadaşım sen sat ozaman suziki jimny al bakalım DUSTER canlı yorumlarını yazarsın bize memlun oluruz

Arkadaşlar,
Mitsubishi L200, nâm-ı diğer Triton, bir Antik Yunan mitoloji kahramanının adıdır. Aynı zamanda Neptün'ün bir uydusu olup karmaşık bir yüzey yapısı vardır. Güç sembolü ve zor doğa şartlarını simgeleyen bir araç için güzel bir isim :smiley:

DUSTER ise TOZ BEZİ demektir. İnanmıyorsanız Zargan'a bakın :smiley: http://www.zargan.com/sozluk.asp?Sozcuk=Duster&OpenSearch=1

Bu tartışma bitmez arkadaşlar. Duster, bana göre, sihirli fiyat/fayda oranını başarı ile tutturmuş bir araçtır. Başından beridir söylüyorum, Duster bir arazi aracı değil, Qasqai gibi bir compact crossover ve segmentinde gerçekten çok başarılı satış rakamları tutturacağına inanıyorum. Zaten adım başı karşıma çıkması da bu başarının bir işaretidir. (Satış başarısı, arazi başarısı değil). Kalitesinin de Tata'dan iyi olduğu açık, bu noktada Deniz Bey'e katılmıyorum.

Burada hangi akla hizmet bir Duster ile L200 karşılaştırlıyor anlamadım? Neden kimse RAV4 ile Land Cruiser karşılaştırması, tank ile Unimog karşılaştırması yapmıyor? Çünkü saçma olurdu. Akla mantığa yatkın olan, aynı sınıftaki araçları kıyaslamaktır. Duster, Rusya'da Lada Niva'nın yerine üretilmesi planlanan bir araç. Nivanın boşluğunu doldurur mu onu tartışalım :p Bu arada bahsedilen VAZ 2121 kodlu klasik niva değil, sanırım Chevrolet Niva'dan bahsediliyor. Klasik Niva'nın yerini dolduracak araç bantlardan çıkmadı henüz :smiley:

Gelelim L200 ile Duster karşılaştırmasına
1. Duster alıp L200'e biniyormuş gibi hissetmek mümkün mü :smiley: :smiley: Eskiden insanlar Tofaş şahin alıp doğan'a benzetirlerdi sonra da arka farları benziyor diye Mercedes 190'a bindiklerini sanırdı :smiley: Duster alıp L200'e bindiğini sanmak L200 reklamlarında dendiği gibi 'İşte öyle birşey'
2. L200 ün vergisi yüksek Duster'in düşük ama 850 cc'lik Suzuki Alto'nun daha düşük, öyleyse Alto alın :smiley:
3. L200'ün tüketimi yüksek, Duster'in düşük, Citroen c2'nin çok daha düşük. Ctr C2 alın öyleyse
4. L200 gürültülü, Duster sessiz. Ben bir gürültü duymuyorum 2500 CC motorun homurtularını duyuyorum, dinlemek için müziği kapatıyorum. Ayrıca da L200 asfaltta gerçekten çok sessiz ve konforlu bir araç
5. L200'ün geçemediği yerden Duster geçer mi, Öncelikle, L200'ün aştığı yerlere Duster erişebilir mi acaba?
6. L200'ün bagaj hacmi daha büyük, arkadasında Duster'i bile taşır :smiley:

Ama param olsa ikinci araç olarak eşime Duster almayı çok isterdm tabii ki. Ama daha ekonomik ve ucuz olduğu için ikinci el Citroen C1 falan arıyoruz ::smiley:

Arkadaşlar Duster'a Toz Bezi derken Şaka yapıyorum lütfen duster almayı planlayanlar veya almış olanlar alınmasınlar, mantıklı bir seçim, güle güle keyifle kullansınlar
Hoşgörünüze sığınıyorum :smiley:

Tekrar ediyorum, Crossover, SUV segmentinde başarılı olacak bir araçtır ve arkasında ciddi bir mühendislik vardır, Dacia Duster kesinlikle bir ucube değildir . Bu aracı bu şekilde eleştirmek veya küçümsemek buradaki kimseye düşmez. İnsanların beğenerek alınteri ile kazanılmış birikimleri ile sahip olduğu şeyler hakkında bu tür benzetmeler yapmak şık olmuyor :(
Ama farklı segmentlerdeki araçlar arasında yapılan bazı gereksiz karşılaştırmalara girince işi şakaya vurmak hoşumuza gidiyor :smiley:

Saygıda kusur ettiysek af ola :smiley:

Meraklı arkadaşlar..
Zaman yitirmeden birer tane alsınlar...

Benim de içinde olduğum bir grup
bir kısım gerçekliğe dikkat çekerek
hassasiyetle görevimizi yaptık...

Arkadaşlar bu araçla dağa taşa çıkılmaz,

Dahası bu araçla kaza da yapılmaz...
Allah korusun...

Vatandaşın yeni araca parası yetmeyebilir...
Şu anda memleket 2. el cenneti oldu...
Çok temiz her türden araç bulmak mümkün
ekspertiz teknolojisi çok gelişti...

Elinizdeki 30-45 bin liraya çok akılcı 2. el seçimleri yapabilirsiniz...
Sağlam bir Alman...ya da Japon markanın 2. elini gözden uzak tutmayın derim

Clio motoru var diyoruz...
Adam illa da dastırı alacam dağa çıkacam diyor...
çık güzel kardeşim...çık....

Merak etme biri gelir inmene de yardımcı olur... ;D

saygılar

Arazide 4x4 özelliği olan bir Duster, kendini arazi aracı zanneden 4x2 L 200'den her zaman iyidir

umiterkan' Alıntı:
Arazide 4x4 özelliği olan bir Duster, kendini arazi aracı zanneden 4x2 L 200'den her zaman iyidir

Bu L 200 muhabbeti nereden çıktı ??
hangi 4x2 L 200 kendini arazi aracı zannetmiş ??
4x4 leri bile arazi aracı değildir (Ruhsatında öyle yazsa bile)
Pikaplar 4x4 bile olsa offroad amaçlı- arazi aracı değildirler
Bu amaçla kullananlar olsa dahi...
pikap pikaptır...

Dastırla mukayese eden mi oldu ki
Ki saçma olur bu...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR