Ynt: Dacia - Duster'in Eksileri
Bu pazar günü hanımı ve çocukları alıp doğaçlama bir gezi yapalım dedik ve yolda nereye gidelim diye konuşurken birden aklımıza Karşıyaka da bulunan (izmir) Dünya Barış Anıtı geldi, evimiz Eşrefpaşada, varyanttan inerken hanımla hep uzaktan ışıklarını görüyorduk ama gitme fırsatımız olmamıştı, oraya gidelim önce dedik ve gittik. Anıt a vardığımızda anıt çevresinde bulunan homeros ve diğer antik şahsiyetlerin heykellerini ve hikayetlerini anlatan rölyefleri okuduktan sonra, bir tanesinin yeraltı kralı Hades'e kurban olarak yollandığınıve bu rivayetteki yerin de karagöl olduğunu okuyunca haydi karagöl'ü de görelim dedik
Karagöle gittikten sonra aynı yoldan dönmeyelim, gezerek alternatif bir yoldan dönelim dedik. Manisaya inip oradan İzmir'e dönecektik ama hava biraz bozmaya başlayınca fazla zamanımızın kalmadığını düşünerek kestirme yol arayışına girdik, Karagöl'de danıştığımız bir arkadaş bize orman yolundan sabuncubeli ne çıkabilirsiniz ama orman yolu ne durumdadır bilmiyorum dedi.
Bu rota yı takip etmeye karar verdik. Hem daha önce resimlerini gördüğümüz Yılkı Atlarına da rastlayabilirdik belki....
Orman yolu - sabuncubeli bağlantısı navigasyonda da bulunca çok kötü bir yol değildir diye düşünerek yola çıktık...
Yaklaşık 15-20km'lik orman yolunun;
- bazı yerlerde ciddi çamur,
- heyelan sebebi ile yolun yarısı kaymış,
- Yangın arazözleri yada orman işletme araçlarının çamurda açtığı 25-30 cm lik derin lastik çukurları,
- yol üzerinde yer yer 10-50 kg hatta daha büyük ve ağır kaya parçaları,
- yağmur sebebi ile çevresi oyulmuş ve sivri uçları 15-20 cm yükselmiş kayalar,
- Orman işletmenin yol kenarına istiflediği ancak doğal sebepler ile yola kaymış ağaç dal ve gövdeleri
gibi pekçok engeli aştık
Aracım 4x2 Dacia Duster...
Eşime yolun ortasında iken sordum: "araç parasını hak etti mi sence" diye?
cevap: Fazlasıyla hak etti, iyiki Duster almışız dedi
. Bu cevap beni çok mutlu etti, çünki bu arabayı almak için çok ısrar etmiştim. Arabayı ilk değiştirmeye karar verdiğimizde, eşim binek türü araç istiyordu. Yolda devam ederken, peki dedim, "bunu verip yerine mesela ford-focus alsak?"
Sakın ha dedi ;D ;D ;D
Aracın yeteneklerini fark edince "Kolay Ulaşılır, Zor Vaz geçilir" sloganının ne kadar doğru olduğunu şahsen tecrube etmiş olduk ve
bu tecrubeyi hiçbir binek araç ile yaşanabileceğini sanmıyorum... O rotayı izleyen başka üyeler varsa, o yolun nasıl bir yol duğunu çok iyi bilirler... Malesef fotograf makinasının pilleri çlk erken bittiğinden (Anıtta çok kullandık, yola çıkmadan şarj edilmemişti) yolun fotograflarını yayınlayamıyorum.
herkese selamlar