Dacia sahipleri acil yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DuSTeRo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,303

DuSTeRo

Kamp I
aracım 17.000 km'de 20binde ilk bakımı daha ilk bakıma girmedi yaşadığım bir olayı sizle paylaşmak istiyorum. genelde hep shell'den mazot alırım dün petrol ofisinden denk geldi ordan aldım 100liralık ogün hiçbişey yoktu 60 km yolu rahat bir şekilde yaptım. bugün tekrar yolculuğa çıktığım esnada birdenbire aracımda anlık teklemeler yaşamaya başladım sert değil ama yinede hissedilebilir tepkilerdi çekişte sorun vardı. baktım sonra el fireninin ikaz lambasının üstündeki ikaz lambası yanıyor. ışık yandığı gibi pedalda ayağım sabit iken devir düşmeye başlıyor 10 saniye sürdükten sonra sönüp hiç ayagımı hareket ettirmediğim halde aracım tekrardan eski devrine yükseliyordu bunu tekrar tekrar yaptı bunun sebebi ne olabilir önceki gün aldığım mazotla ilişkisi ne olabilir veya sebebi nedir? yol boyunca sürekli böyle ara ara yanıp durdu ilk defa aracımdan soğudum bu konuda tecrübesi veya duymuşluğu olan birinden yardım bekliyorum teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Dacia sahipleri acil yardım

Böyle bir olay yaşamadım; sizin hadisede de akla ilk gelen, mazot. Arabayı kullanmayıp hemen servise götürmeliydiniz. Enjektörlerde soruna yol açmış olabilir kötü mazot.

bugün off road turuna çıktım ve aynı şeyi yapmadı çekişinde bi düşüşlük hissetmedim enjektörlerde sorun yok gibi geldi çok şükür. ama içindeki mazotu azaltıp shell'den gtl+ aldım ne olur ne olmaz enjektörleri temizlesin diye

DuSTeRo' Alıntı:
bugün off road turuna çıktım ve aynı şeyi yapmadı çekişinde bi düşüşlük hissetmedim enjektörlerde sorun yok gibi geldi çok şükür. ama içindeki mazotu azaltıp shell'den gtl+ aldım ne olur ne olmaz enjektörleri temizlesin diye

Benzinciden kaynaklanıyor gibi, baksanıza, yoksa araç durduk yere niye yapsın, kuytu köşe benzincilerden almamak lazım yakıtı.

benzinlik ulu orta biyerdeydi ama yok bu saatten sonra kesinlike petrol ofisinden yakıt almam gerekirse bagajımda 5litre shell vpower bulundururum ama genede almam petrol ofisinden ince mazot oldugu için enjektörlere en iyi gelen mazot bence shell gidip başka yerlerden az yaksın diye mazot alıp motoru yemektensen fazla yakarım fazlada giderim

DuSTeRo' Alıntı:
benzinlik ulu orta biyerdeydi ama yok bu saatten sonra kesinlike petrol ofisinden yakıt almam gerekirse bagajımda 5litre shell vpower bulundururum ama genede almam petrol ofisinden ince mazot oldugu için enjektörlere en iyi gelen mazot bence shell gidip başka yerlerden az yaksın diye mazot alıp motoru yemektensen fazla yakarım fazlada giderim

Duster 'ı aldığımdan bu yana Petrol Ofisi haricinde hiç biryerden yakıt almadım ve böyle birşey hiç başıma gelmedi :smiley: sizinki de şansmış artık ne diyelim.

En iyi Euro 5 normunu saglayan diesel BP de satılıyor tabii en pahalısı
BP istasyonlara yakıtı kendi tankeri ile yollar mühürlü olarak ve her istasyonun depolarını uydu baglantısı ile on time olarak denetler yakıt depoda belirli seviyeye düşünce istasyon a bildirmeden kendi tankeri ile malı yollar.
hangi şirketten alırsanız alın fiş yada fatura alın yakıt kaynaklı arıza yada başka bir sıkıntı olursa bunu hemen servise bildirin.
yakıt kaynaklı olursa yakıtı aldığınız istasyon yada şirket yakıttan kaynaklanan zararı tazmin etmek mecburiyetindedir tabii fiş yada faturayla belgelemeniz kaydıyla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,162
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler