Dağcının Trajik Ölümü

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan biral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,793

biral

Ana Kamp
Mesajlar
65
Tepkime Puanı
9
Yer
Antalya
http://www.hurriyet.com.tr/planet/22281947.asp

Daha önce Everest tepesine yaptığı tırmanışla bilinen İrlandalı dağcı Ian McKeever zirve tırmanışında bir grup dağcıya liderlik yapıyordu. 42 yaşındaki McKeever, Afrikanın en yüksek tepesi olan Kilimanjaroya tırmanışı gerçekleştirdikleri sırada yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti.
Gruptaki diğer kişilerin de yıldırım çarpmasından etkilendiği fakat kimsenin ölümcül yara almadığı bildirildi.
Klimanjaroya tırmanmak için 28 Aralık günü İrlandadan Tanzanyaya hareket eden grup yılbaşından bir gün önce tırmanışa başlamıştı.
Sosyal medyada son kez geçtiği notta yapacakları tırmanışla ilgili Yarın büyük gün ve yağış olmaması için Tanrıya dua ediyoruz. Yarın Lava Tepesi yazan dağcı yoğun yağıştan etkilendiklerini bildirmişti.
Vaftiz oğlu Sean McSharrynin 2008 yılında 10 yaşındayken Kilimanjaroya tırmanan en genç Avrupalı olmasını sağlayan McKeever, dünyanın en yüksek yedi zirvesine de tırmanış yaparak rekor kıran dağcılardan biriydi.
Son olarak rehberlik yapan arkadaşı Samuel Kinsonga ile ırkçılık karşıtı kampayanın bir parçası olarak Kilimanjaroya en kısa sürede yapılan tırmanışı gerçekleştirmişti.
McKeeverın ölümü İrlanda Dışişleri tarafından doğrulandı.

--Hurriyet.com.tr 'den alıntıdır--

Yazık olmuş, yıldırım açık alanda en büyük tehlike, çok dikkatli olmak lazım.
 

Etiketler
Ynt: Dağcının Trajik Ölümü

Dağda hava yağışlı ise gerçekten büyük tehlike arzediyor yıldırım. Dağcının ölümüne üzüldüm.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst