Dahiatsu Terios Hakkında Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yanlizefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,465

Etiketler

Ynt: Dahiatsu - Terios ?..

aslında arazide çok iyi bir araç bende var 2006 model süper ya çok hoşuma gidiyo bu araçlar zamanla seviliyo zaten

Merhaba Arkadaşlar :smiley:
Bir terios kullanıcısı olarak aracımdan çok memnun olduğumu bildirmek istedim :smiley:

yaklaşık 3 yıl 100 bin km son 20 bin km LPG ile kullandım...
şimdi 2005 grand vitara 1.6 2 kapı aracım var...
terios gerçekten sorunsuz...
enden dar olması arazide çapraza düşme riskini azaltıyor ve arka diferansiyelde LSD mevcut...
ağır devir arazi şanzımanı olmamasını 1. vites ve ayna maruti dişlilerini optimum seçerek ayarlamışlar...
çoğu engebeli tırmanmalarda hafifliğin de etkisi ile vitaradan daha iyi....
ancak küçük motor ve ağır devir olmadığından yüklü ve zor koşullarda biraz sorun yaratabiliyor... bu koşullarda çok zorlanırsa debriyej balatasını çabuk yiyebilir....
devamlı 4 çeker olması büyük avantaj....
kesinlikle tavsiye ederim...

evet gerçekten başıma geldi geçen hafta uludağda kamp malzemeleri ve 3 kişi ile rampada gitmedi ama otomatik olduğu için miyoksa motoru ufak olduğu için mi çözemedim ama geri kalnlarda harika bir araç

rampada gitmedi derken kaldımı yani yoksa çok yavaşmı çıktı? gazı köklemeyi denedinmi? ya da L ye almayı ya da 2 ye almayı...L de yavaş çıkacaktır ama istikrarlı bir şekilde çıkacaktır. gerçi benimki 1.5 ama 1.3 tede o kadar farkedeceğini zannetmiyorum...

teriosta low seçeneği yok ve araç sürekli 4 çeker 2 çekere düşmez.... direksiyonun solundaki düğme orta diferansiyeli kilitlemeye yarar aracı 2 ve 4 çeker yapmaz....
Ağır devir (low) seçeneği olan ve 2 çeker olup 4 çekere geçebilen bir çok arazi taşıtında gerçek anlamda orta diferansiyel olmadığı için bir kilite de gerek yoktur... Bu gibi raçlarda aracı 2 çekerden dört çekere alınca transfer kutusu orta diferansiyel klidi gibi iş görür... Yani orta diferansiyel ve orta diferansiyel kilidi genellikle sürekli dört çeker araçlarda olur (örnek terios, lada niva, toyota, land cruser vs) hem 2 çeker olabilen hemde orta diferansiyeli olup kilitlenebilen nadir araçlarda vardır (mitsubishiler ve son grant vitaralar)
terios otomatikte böyle çok dik rampalarda sabit 1. vitese almak gerek....
otomatiğin vites oranları biraz daha büyük bu nedenle dik rampalarda zorlanma daha çok olacaktır düz viteslerde çok ciddi rampalar haricinde sorun olmuyor.....

bende aynı sizin gibi düşünüyorum otomatik vites olması aracın ordan çıkmasını engelledi ama rampada niva bile zor çıktı yani onuda göz önüne alın

Ynt: Dahiatsu Terios Hakkında Bilgi

terios gold otomatik düşünüyordum, vergi düşüklüğü ve arazi kabiliyeti beni cezbeden yönleriydi, ancak otoyolda da sıklıkla araç kullandığım için bu araçların uygun olmadığını öğrendim. Bu ne kadar doğrudur?

terios bence hem asfaltta hemde arazide gayet güzel bir youtube da gayet bilgilrndirici videolar var bakmanızı öneririm

cevap için teşekkürler. ben baktım oradaki videolara ancak sollamalarda, ara hızlanmalarda ve son hızı hakkında düşünüyorum. ama arazi yeteneği gerçekten şaşırtıcı derecede iyi :smiley:

GezenGen' Alıntı:
cevap için teşekkürler. ben baktım oradaki videolara ancak sollamalarda, ara hızlanmalarda ve son hızı hakkında düşünüyorum. ama arazi yeteneği gerçekten şaşırtıcı derecede iyi :smiley:
Bende oldukça memnunum teriostan :smiley:
Sollama,ara hızlanma konusundan birşey diyemiyeceğim.Sorun yaşatmadı bana şimdiye kadar.Bu arada hız olarak 160 km yi otobanda gördüm:smiley: Bilginize :smiley:

matiate' Alıntı:
Bende oldukça memnunum teriostan :smiley:
Sollama,ara hızlanma konusundan birşey diyemiyeceğim.Sorun yaşatmadı bana şimdiye kadar.Bu arada hız olarak 160 km yi otobanda gördüm:smiley: Bilginize :smiley:

180 kadranı olan bir araç için oldukça iyi bir hız 160 :smiley: ülkemizde gold/silver olarak satıldığı senelerde Almanya'daki otomatik viteslilerin donanımları arasında şimdi yeni gelmiş olan eğim iniş, esp gibi özellikler standarttı. Keşke o zama bizde de olsaydı da şuanda ikinci ellerde bu özelliklerde araç bulabilseydik ;D

Arkadaşlar Terios beklenenin çok üstünde off road kabiliyeti olan bir araç. 5 mayıs takı Düce off road oyunlarında (Serkan Bey ve ekibinin müthiş organizasyonu) mt lastiğimiz olmadığı halde standart teriosla 4. en iyi dereceyi yaptık.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=31443.0

S O N U Ç L A R
Kapı No Adı Soyadı Zaman
1- 4 Ercan Fidan 3:43 (Full Modifiye Defender)
2- 17 Fethi Eryiğit 5:05 (Daihatsu Feroza)
3- 13 Levent Erdem 5:30 ( Lada Niva )
4- 3 Mesud Yükseler 5:34 (Daihatsu TERİOS)
5- 6 Yaşar Uzun 5:37
6- 10 İsmail Kestane 5:45
7- 5 Erkan Çimen 5:46
8- 1 Gökhan Çakmak 6:40
9- 16 Nuri Hızel 6:49
10- 9 Serkan Kara 8:40
11- 14 Sevtap Dilek Çimen 9:30
12- 18 Bülent Kılınç 9:36 (Düzce Valisi)
13- 11 Burhan Yiğit 9:49
14- 2 Yeşim Ustabaş 11:13
15- 8 Alparslan Etli 11:23
16- 12 Kemal Sarıgül 15:24
17- 7 Alp Tokat 21:04
18- 15 Kaan Kayan 29:11

cok yakında kitle yükseltilmiş mt lastikli ve vincli teriyos piyasaya cıkacak şu anda atelyede yapım aşamasında ;) ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR