Daily Otobüsten Karavana..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GürcanEr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,770

GürcanEr

Ana Kamp
Mesajlar
43
Tepkime Puanı
16
Merhabalar,
Uzun zamandır gönlümde yatan karavan hayatına başlangıç yapma adına geçtiğimiz hafta içinde bir daily otobüs aldim.

Forumun çok değerli üyelerinin bugüne kadarki tüm paylaşımları ve benim konum özelinde sağlayacakları görüş ve öneriler, benim için altın değerinde.

İlk aşamada aklıma takılan bir soru ile başlamak istiyorum;

Daily otobüsümün 20 gün içinde TÜVTÜRK muayenesi bitecek. Benim donanımlı karavanimin hazır olmasına ise -mumkun mertebe kendim yapacağım icin- daha aylar var.

Mevcut haliyle TÜVTÜRK e soksam takograf vb konularda sorun yaşamaktan cekindigim için,
Karavanın yasal gerekliliklerini ivedilikle saglayip ruhsat değişikliği yapsam, yalıtım mobilya wc vb. imalatlari sonradan yapsam, durum ileride benim için bir sorun oluşturur mu?

Teşekkürler

 

Etiketler
Gürcan bey hayırlı olsun aracınız. Alırken ruhsatta hususi olarak çevirmediniz mi? Hususi olunca da takograf isteniyor mu?
Benim görüştüğüm mühendis yatak, masa, oturma alanı,saklama dolapları ve sabit ocak olması gerekiyor, diğerleri şart değil dedi. Bir mühendisle görüşüp küçük bir mutfak tezgahını sabitleyip diğerlerini uyduruktan bir şeyler koyarak yapılabilir mi sormak lazım. Şimdiden kolay gelsin.

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde güle güle kullanın. Trafikten çekme belgesi çıkarırsanız aracınızı trafiğe sokacağınız zamana kadar hiçbir şey yapmanıza gerek kalmaz (son muayeneden sonra 5 yıl bu şekilde kalabilir). Çekme belgeli olduğu sürede dönüşümü rahat rahat yaparsınız. Ancak dikkat etmeniz gereken bir şey var. Aracın tüm vergi vs borçlarını ödedikten sonra muayeneye sokup çekme belgesini sonra çıkarın.Muayene işlemi en son yapılacak aksi halde aracı trafiğe sokarken sıkıntı yaşayabilirsiniz. Kolay gelsin....