<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 162689" data-quote="ngrkem" data-source="post: 1579719"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1579719"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1579719">ngrkem' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Merhaba, motokaravan yapmak istiyorum ama boyum 2 metre olduğu için tasarım ve araç seçimi konusunda bazı çekincelerim var tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.<br />
<br />
-Karavanın 2 kişilik olması yeterli.<br />
-Mümkünse oturma alanı ve sabit yatağı ayrı olmalı<br />
-Yatak ve banyo-wc bölümü 2 metrelik birinin kullanabileceği boyutlarda olmalı.<br />
<br />
Yataklar genelde aracın en arka bölümünde yatay olarak konumlandırılıyor ve bu şekilde yatağa sığmam mümkün değil.<br />
Yatak dikey ve en az 2.10 metre olmalı veya yatağın ayak ucu açık olmalı (evdeki yatağım da 2 metre ayaklarımı dışarı sarkıtarak rahatça uyuyabiliyorum)<br />
<br />
Aklıma birkaç yöntem geldi ama kağıt üzerinde bir türlü yerleştiremedim.<br />
<br />
17 metreküplük bir araca bu isteklerimi sığdırmak sizce mümkün mü?
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Sondan başlarsak 17 m3 olarak zikrettiğiniz araç Ducato Panelvan oluyor isteklerinizi “taviz vererek” gerçekleştirmeniz mümkün.<br />
<br />
Dönüşümü kendiniz yapacak yetkinlikteyseniz öncesinde taslak proje ve doğru planlama yapmanız gerekir.<br />
<br />
Bunun için de doğru sorulara doğru cevapları verip kafanızı netleştirmelisiniz.<br />
<br />
2 kişi bu karavanda tam zamanlı mı yaşayacak?<br />
<br />
Sadece tatillerde mi kullanılacak?<br />
<br />
Gezgin olarak dolaşılacaksa gidilen lokasyonlarda kaç gün konaklanacak?<br />
<br />
Konaklama kampinglerdemi olacak yoksa outdoor şeklinde mi olacak.<br />
<br />
Yemek sürekli karavanda mı yapılıp yenecek yoksa gezilen yerlerin mutfakları mı deneyimlenecek.<br />
<br />
Kısaca bu soruların cevapları verilebilecek tavizleri netleştirecektir.<br />
<br />
Ducato’da yatağı yatay kullanabilmek için yan panelleri şişiren (çıkıntı) çözümler kullanılabilir.<br />
<br />
Dikine yatak ancak Mercedes Sprinter, MAN yada IVECO panelvanda uygulanabilir.<br />
<br />
Bu araçların da uzun şase yüksek tavan modelini seçmek zorundasınız.<br />
<br />
Pop-Up çözümü de düşünebilirsiniz. Ya da semi entegreye odaklanmak zorundasınız <br />
<br />
Dikine yatak model örneklerini de Pinterest ya da Google taramalarda bulabilirsiniz.<br />
<br />
Doğru malzeme seçimini de bol bol fuar gezerek, sorarak bilgi edinerek çözebilirsiniz.</div>