DAK-SAR Yeniden Yapılanıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,825

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
Bir grup emekli deniz subayı önderliğinde kurulan Denizciler Dayanışma Derneği’nin alt birimi olan Denizde Arama Kurtarma’nın (DAK-SAR) faaliyetleri Yönetim Kurulu kararıyla askıya alındı.

Bu gelişme DAK-SAR Genel Koordinatörü Sevgi Gürlen tarafından tüm üyelere e-posta ile duyuruldu. Ancak kararın gerekçesi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

2000 yılında bir grup emekli deniz subayı tarafından kurulan ve başkanlığını ömrünün son gününe kadar emekli amiral Varol Atalay’ın yaptığı bir sivil toplum örgütü olan DAK-SAR’ın faaliyetleri durduruldu.

Tümü gönüllülerden oluşan Denizde Arama Kurtarma (DAK-SAR), Denizciler Dayanışma Derneği’nin (DDD) alt birimiydi.

KARAR ÜYELERE e-posta İLE BİLDİRİLDİ

Bugün tüm gönüllülere yapılan bir duyuru ile DDD Yönetim Kurulu tarafından alınan karar DAK-SAR üyelerine tebliğ edildi. Ancak bu kararın nedeni hakkında bir ayrıntı verilmedi.

DAK-SAR Genel Koordinatörü Z. Sevgi GÜRLEN’in imzasını taşıyan e-postadaki mesaj şöyle:

“Sevgili DAK/SAR GÖNÜLLÜLERİMİZ,

04 Mart 2010 (Bugün) DAK/SAR Merkezimize ulaşan ve Denizciler Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu tebliğini maalesef sizlerle paylaşmak durumundayız.
“DDD.Yönetim Kurulumuzun 20 Şubat 2010 Tarihinde yaptığı toplantıda,Ülkemizin ve Derneğimizin içinde bulunduğu kriz nedeniyle üzülerek de olsa almak zorunda kaldığı bazı kararlar neticesinde,DAK/SAR FAALİYETLERİ, 04 MART 2010 İTİBARI İLE Durdurulmuştur.”Bu durdurma kararına paralel olarak,Dernek Personeli Sn.Yasemin ÇAKMAK ve Feyzullah AKAR haricinde tüm çalışan ve gönüllülerin görevine son verilmiştir.Bu karar tüm üyelerimize, bültenimiz ve e-posta zinciri ile tebliğ edilecektir.Bilgilerinize.

Saygılarımızla.

DAK/SAR Gnl.Koord.
Z.Sevgi GÜRLEN”

Etiketler

Ynt: DAK-SAR Yeniden Yapılanıyor

İnternette bir mail grubuna yazılan yazı.. Umarım her şey dedikleri gibi ve eskisinden de güzel olur.

Sayın Grup üyeleri,

Yeniden yapılanma çalışmalarını biran önce bitirip
yeniden daha sağlam ve kalıcı bir DAKSAR için
faaliyetlerimizi geçici olarak durdurduk, en kısa sürede
tekrar faaliyete geçeceğiz, derneğin resmi web sitesinden
gelişmeleri takip edebilirsiniz.

saygılarımla

Kapt.A.SERDAR ARGIC
DDD Yön.Krl. üyesi /DAKSAR Sorumlusu

erol bey yazdıklarım sakın yanlış anlaşılmasın sizin tarafınızdan çünkü bazı şeyler sizlerin dışında gelişiyor ve masum halk bilinçsizce inanıyor bazı olaylara.zaman herşeyin ilacıdır.saygılarımla(bu vatan uğruna can veren dostlarımızı unutmadık ve unutmayacağız)

Nedenlerini bizler de merak ediyorduk. Şimdi çok yüzeysel bile olsa bir açıklama yapıldı. Sadece bunu paylaşmak istedim.

- DAK/SAR’ın faaliyetlerine eskisi gibi devam edilecek olup, en kısa zamanda yapılacak yeni yapılanma ile ilgili bilgiler bilahare ilgili ve yetkililere duyurulacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.