Debriyaj Ayar Noktası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selami51 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,601

selami51

Ana Kamp
Yer
niğde
Dostlar 110 luk dizel defeder araçlarda debriyaj pedalının alttan kavraması için ayar yapılabilecek bir ayar noktası varmıdır.

Etiketler
debriyaj
Ynt: Debriyaj Ayar Noktası

Selam pedalın yüksekliğini veya tam ayırmıyorsa üst merkez milinin kontra somunlarından yapabilirsin başka bir ayar yok bildiğim kadarı ile

Ynt: Debriyaj Ayar Noktası

Değerli Dostlar sorunun çözümü şu şekilde gerçekleşti..

Araçdaki sorun debriyaj balatası yeni değişti ve kavrama aracın debriyaj pedalının en son noktadan sonra yukarı doğru kalması yaklaşık 7 cm den başlayarak yani araç yukardan kavrama yapıyordu. Buda aracın motorunun ısınması ve belirli bir süreden sonra araçda bağırma oluyor ve debriyaj kaçırarak aracın motor devrinin yükselmesine neden oluyordu. Aracı bir yere park edip motor soğumasından sonra araç normal çekişi ile yola devam ediyor ve aynı döngü ısınma ile yeniden başlıyordu. Bu sorunu Tahsin usta
şu şekilde çözdü;
Aracın alt kısmında bulunan debriyaj alt merkezi tamamen söktü. İç kısmındaki piston, yay ve piston lastiğini dışarı alarak merkezin iç kısmının pistonun ileriye geriye gitmesini kaydıracak haznenin yüzeyinin kaydırma özelliğini kaybetmiş olduğunu gördü. ve haznenin iç kısmını sıfır zımpara ile temizleyerek pistonun ve lastiğinin bu yüzeyde daha kaygan gitmesini sağladı. Yani yukardan debriyaj merkezden basılan hidrolik bu bölümde daha iyi ileri geri debriyajı sıkıştırarak motor bölümündeki debriyaj şemsiyesinin açılıp kapanmasını pistonun hareketi ile sağladı. Bu arada tekrar merkeze konulan hidroliğin havasını da aldı. ve Alt merkez üzerine üç milim kalınlığında bir conta kestirerek debriyajın birazdaha alttan kavraması için ortam yarattı. Ana merkez üzerindeki ayar vidasındanda debriyaj sertliğini ve kavramasını ayarlayarak aracın son debriyaj basımından sonra dört cm aracın alttan kavramasına olanak sağladı şuan aracın debriyajı pamuk gibi gevşedi aynı zamanda aracdaki alt merkezin hidroliği bırakmayarak aracın motor devrinin yükselmesine ve aracın çekişten düşmesini engellemiş oldu. Araç debriyaj sorununu şuan yaratmamakta gayet iyi çekiş sağlamaktadır.

Bende dün bi tamirciye debriyaj alt merkez tutucu demirini kaydırmak istedim tarif ettim adam merkezi sökmüş üst merkezinde kapağını açmış 6 saat hava almaya çalışmış debriyajın dövecektim onu nerdeyse esnaf tuttu beni. Bide diyorki beni ilgilendirmez değişmesi lazım diyor. Aldım takım çantamı kendim ayarladım eski usta olduğum için freelanderlarda hava alma olayı Yok üst merkez hidrolik yağını kapağı takarken taşacak şekilde koyuyorsunuz kapatıyorsunuz güzelce 10 - 15 kez pompalıyorsunuz şişiyor zaten. Pedalın yukarıda kalması ( kavraması değil) alt merkezden değil üst merkez baskı demirinden olur. Muhtemelen iç segmanından çıkmıştır

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,694
Kaydolan Son Üyemiz
OldSchoolV8

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.