debriyaj merkez

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fiko_rover Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,259

fiko_rover

Yeni Üye
Yer
bahcesehir / istanbul
merabalar; 87 model defender 110 tdi sahibiyim , aracımda yaptırmama rağmen 3 tür debriyaj merkezinin yağ kaçırmasından dolayı dertliyim , bu sorundan kurtulmam için önere bileceğiniz sağlam ve güvenilir debriyaj merkezi nedir ve ya sorunu halletmenin başka bir yolu varmıdır

Etiketler
Ynt: debriyaj merkez

Debraj alt merkezi mi? üst merkezimi?
Yagı bırden bosaltıyorsa merkez pıstonu yerınden cıkıyordur. Cıkmaması ıcın segman olması gerekır fakat ben o segmana daha rastlamadım.
Yenı aldıgınız parcaların pıston yuvasında karıncalanma oldugunu dusunmuyorum. Bu parcaları degıstırmek yerıne pıston lastıgını sokun. Ford parcacılarına goturun. Bu parcalar anadollardada kullanıldı. Burdan pıston lastıgı temın edıp takın. Hatta yedek olarakta alın.
Sorun cozulecektır. Debrajın havasınıı almak bazen zor olabılır. Onun ıcınde alt merkez hava alma rekorundan enjektor ve avans hortumu yardımıyla yag basın. Ust merkez yag deposuna yag ulasınca usten ekleme yapın ıslem tamam.

yardımın için teşekkürler bakalım aracı başka servise verdim inş onlar sorunu düzeltirde kurtulurum ... defender bu ün yapmış çamur mamur anlamaz geçer gider ah bide ustalarda iş olsa :smiley:

Bende aynı sıkıntıyı çektim. en son alt merkezin egzost üzerinden geçen hortumununda küçük bir delik buldu ustam. motor ısındıkça sıcak yüzünden delik genleşip büyüyüp ordan kaçırıyomuş.
alt ve üst merkezi rekorlarını komple değiştirdim. şimdi kaçak yok ama arabayı rampa aşağı bıraktığım zaman üst merkezin kapağından debriyaj pedalına oradan içeri paspasa yağ damlıyor :smiley:
sonuç : otoparkta yeni oluşan yağ damlası görmezsem endişe ediyorum artık :smiley: altında yağ olmayan ingilizin içinde de yağ kalmamıştır mantığı.

aynı sorun bendede varmış en son verdiğim usta aynen sizinki gibi borularda çatlak olduğunu saptamış sonuç rekorları sıfırladık şimdi fıstık gibi oldu kaçırma felan da yok allah yolda bırakmasın ne diyeyim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler