Ynt: Defender 110 2.5 Benzinli İçin Motor Değişikliği
itfaiyeci' Alıntı:
ARACIMIZ 2,5 BENZİNLİ 90MODEL DEFENDER
şimdi bu araca ne kaça takılır artı ve eksileri nelerdir yakıt perf.vs
Land Rover'da takabileceğiniz 3 değişik benzinli motor var (başka modeller de var, ama onlarda fazlaca elektronik var):
- 3.9lt V8 183BHP 375Nm --> en beğenilen motordur. bulunması biraz zor, zira sahipleri motoru sevdikleri için pek satma niyetinde olmazlar.

GB'de kullanıcısı çoktur. detay bilgi alabilirsiniz. Yakıt Disco'da 20-22lt civarı (sanırım)
- 3.5lt V8 135BHP (?) --> basit ve sağlam bir motor... bu motor da modifiye edilebilir. rahat bulunur. Yakıt RRC'de 15-17lt civarı (yine tahmin)
- 2.0lt I4 136BHP 190Nm --> V8 kadar güçlü değil, ama şuanki 2.5 benzinliden iyidir. 3.5 ve 3.9'dan az yakar ama kullanıcıları genelde tatmin olmuyor. Vergi avantajı olduğu kesin... artı motorun alım maliyeti genelde diğer ikisine göre düşüktür. Yakıt Disco'da 11-12lt
LR motorlarında parça bulmakta sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Üçünü de LT77 şanzımanla kullanabilirsiniz. LT230 transfer kutunuzdaki HI dişlisini seçtiğiniz motora göre 1.41 veya 1.22 yaparak rahatça kullanabilirsiniz.
Takma maliyeti aldığınız motorun durumuna ve yapılması gereken masrafa bağlı. Motor işçiliği genelde 2-3.000 tl civarı. ruhsat 1000 tl'den az. V8 alırsanız, keyif baki!.