Bu başlığa epeydir giriş yapmamıştım.
Forumun yeni halinde tüm fotoğraflar uçmuş, umarım geri gelir.
Yavuz hocam, bahsettiğin yarım küre şeklindeki şeffaf lastikleri kullandım, işe yaradı.
Tertibat halen sadece panzota bağlı ve sorun çıkarmadı. Kapı sacına vida atmayı düşünmüyorum.
Bu güncellemelerden sonra yeni proje hakkında görüşlerinizi almak isterim.
Aracın yan paneline, aşağıdaki araçta olduğu gibi, kum paletlerini asmak için bir sistem düşünüyorum.
Bu araçta rayın monte edildiği yere, ancak bağlantı için mevcut panel perçin yerlerini kullanmayı düşünüyorum.
Mevcut perçin aralıkları, alüminyum raydaki montaj delikleri aralıkları ile tutuyor. Tabi raya yeni delikler de delmem gerekecek.
Yukarıda gözüken perçinlerin içerden görüntüsü de aşağıda.
Danışmak istediğim konu, bu perçinler alüminyum mu yoksa çelik midir? Tek seferde hepsini delip çürütürsem aracın yapısına zarar veririm diye düşünüyorum. O yüzden her seferinde bir perçin çıkarılıp yerine civata bağlantısı yapılacak. Ne dersiniz? Yoksa hiç perçinlere bulaşmayıp, yine aynı eksene (perçinleri de saklar böylelikle) panelde yeni delikler açarak mı monte edeyim. Tabi bu durumda perçin kafalarının denk geleceği yerler için rayın altına frezede boşluklar açtırmalıyım.
Not: Her iki araçta da gözüken basamaklar çok hoş, değil mi?