Defender 110 İçin Hangi Motoru Koysak Ne Kadar Maliyet Tutar ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hfb44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,616

hfb44

Kamp III
Yer
İstanbul
Arkadaşlar yeni 1987 Defender 110 topluyorum. Çıplak şasiden işe başladığımız için herşey dağınık halde. Kumlama, elektrostatik boya, pro burçlar kaporta, fırın boya, filan derken civatasına kadar değiştirerek yani üzerine titizlenerek aracı topluyoruz.
Üzerinde standart 2500 cc'lik (sanırım 75 hp) dizel motoru var.
Önümde dört seçenek var;
1- Standart motoru toplamak (Gömlek, segman, rektifiye vs 2000 ytl'ye yaklaşıyor galiba)
2- 200tdi haline getirmek (Turbo yapmak için gerekli parçaların maliyeti ve bulabilir miyim?)
3- 300tdi motor almak (Komple motor ne kadara mal olur?)
4- Puma motor (Galiba Ford transit motoru) takmak (120hp ya da 130hp)
Forumda okuduğum kadarıyla standart şanzımanım için uygun olan 120hp'lik olan.

işçilik hariç, bana ne kadara mal olacağını öğrenmeye çalışıyorum.
Benim aracımın motoru dahil, bu motorların teknik özelliklerini biliyor musunuz? (Beygir güçleri ve tork değerlerini)

Motorlar hakkında kısa yorumlarda bulunursanız ve nereden bulabileceğim hakkında fikir verebilirseniz sevinirim.

Teşekkür ederim
Hasan Bayramoğlu
0532 326 81 83

Etiketler
Ynt: Defender 110 İçin Hangi Motoru Koysak Ne Kadar Maliyet Tutar ?

Yukarıdaki soruma ek;
200tdi ya da 300tdi motor takmak ruhsata işlenirken bir sorun çıkarmıyor sanırım. Ama aynı şey Puma motor için geçerli mi? Ruhsata işletmek sorun olur mu?
Ayrıca üzerindeki standart motora alıcı bulabilinir mi?

Asagidaki linki incelerseniz isinize yarayacak bazi bilgiler bulabilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=20383.0

Hasan Bey;

Düz dizele turbo eklettiğinizde 200TDI elde etmiyorsunuz. 200TDI farklı bir motor. düz dizele turbo ekletmek getirisinin azlığı nedeniyle yapılan masrafa değmiyor. Çıkma 300TDI motoru aksamları ile birlikte 8000 lira civarına satıyorlardı bir süre önce. güncel bilgim yok. motor üzerine, 1500-3000 lira işçilik, 1000 lira civarında değişmesi gereken parça masrafı ve sonunda da ruhsat masrafı ekleyin. LT77'ye 300TDI takabilirsiniz. Lakin bilginiz olsun, düz dizeldeki LT77 ile orjinal 300TDI çıkışlı Defender'daki LT77 aynı dişli oranlarına sahip değil. En son olarak da LT230 son dişlisini değiştirmeniz gerekebilir.

Puma'nın 120'liğinin sıfırı 7500 lira civarındaydı, çıkmasını da 3500-4000 lira civarına bulabilirsiniz. Diğer masraflar 300TDI ile aynı.

İkinci el motoru rektifiye ederek kullanmayı planlıyorsanız, direkt sıfırını alarak başlamanızı tavsiye ederim. İyi akşamlar.

umutcelikel' Alıntı:
Abicim inanmıyacaksın ama 300tdi çıkma güncel bilgisi 13.000 YTL....

oha desem çok mu ayıp kaçar ? ingiltere fiyatı 500 pound, taş çatlasa 1000 pound , neymiş abi bu yaa, ozaman hazır 25-30 bine 300tdi defender almak daha ucuz, 13 e al, takması makması parçaları, ruhsatı bilmemnesi, eder 16-18 bin, herkes dooğru pumaya yerli malı yurdun malı.

Gerçi ben motoru yaptıryımmı yenisinimi alayım derken 3.9 v8 e 9000 ytl isteyen saygıdeğer amcalarla karşılaşmıştım, sonra 5.2 sıfır sandık motor buldum 3500 USD na, arkasındanda 3 motorum birden oldu, 3 ü toplam 2000 ytl tutmadı, 1 i faturalı diğerleri faturasız, yani tuturabilene bu fiyattır o, araştırsan 6-7 ye bulursun.

dronder' Alıntı:
ve deflerin geçemediği yerlerden geçersin ;D ;D

otoyoldan da eve 1 saat erken gelirsin. :D :D :D
otoyolda 1 saat erken gideçek arabam var ben işe gidiş gelişlerde kulanmak için kafaya koydum birtane xj yada zj almayı düşünuyorum ;D ;D ;D ;D

neyse hocam konuyu dagatık gene özür burda mevzu başka

Arkadaşlar, motor değiştirmek ucuz bi olay değil. kafanızda iyi planlayın. gereksiz değişimlere de girmeyin.

Herkese teşekkürler. Şimdilik üzerindeki motoru sıfırlatsam daha iyi gibi görünüyor. Fakat puma (120'lik) motorun sıfırının 7500 ytl olması ilerisi için entrerasan bir bilgi. Bu fikri bir kenara koyacağım. Eğer ruhsatta bir sorun olmuyorsa çok iyi demektir.

Herkese teşekkürler

şu an aracınızda bulunun orjinal motora turbo atmakta çok mantıklı ve verimli değil.toparlayacaksanız orjinal hali ile toparlamanızı tavsiye ederim.

Başlık hortlamış ;D Daha taze başlıkta görüşmek dileğiyle :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,570
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Abayda_Rap

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR