Defender 110'a Hidrolik Direksiyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brothers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 154
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,157
Ynt: Defender 110'a Hidrolik Direksiyon

arkadaşlar paylaşımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim

Etiketler

orjinal ekipmanla yapılmış hidrolik sistem zaten orjinali oluyor , kuru sistemle arasında mukavement açısından herhangi bir fark yok bilakis hidrolik yağlama parça ömrünü uzatır kanaatindeyim.land rover üreticiside benimle hemfikir olmalı ki araçları fabrikasyon olarak hidrolik üretiyorlar çok uzun yıllardır.kuru kutuya vereceğiniz paraya yazık.

evet en sonunda resimleri çekebildim.
ben defenderime mercedes direksiyon pompası ve kutusu taktırttım.
95 bar basınca sahip ve sorunsuz çalışıyor.
mercedes taksinin direksiyon yumuşaklığından hiçbir farkı yok.
resimler kötü çıkmış olabilir ama elden bu geldi...

IMG0075A.jpg

IMG0076A.jpg

IMG0077A.jpg

IMG0080A.jpg

IMG0081A.jpg

Kontrol Aşamalarında zorlandığı oluyormu. Düz direksiyon dişli açılımları ile Hidrolik Direksiyona bağlı dişli açılımları arasındaki fark yolda,arazide seri kavrama, hızlı tur alma, gibi tepkiler oluşturmuyormu

MADENCİ' Alıntı:
Kontrol Aşamalarında zorlandığı oluyormu. Düz direksiyon dişli açılımları ile Hidrolik Direksiyona bağlı dişli açılımları arasındaki fark yolda,arazide seri kavrama, hızlı tur alma, gibi tepkiler oluşturmuyormu

gayet normal.
seri bir şekilde tekerlekler sağa ve sola rahat dönüyor.
kendi başına kaçma gibi bir durum söz konusu değil.
ayrıca amortisörü de var ani hareketlerde kontrolü sağlıyor.

Özgür cüğüm kamber kaster açıları direksiyon kutusu ile alakalı değil o aracın imalattaki dizynı ile ilgili bir şey eğer ön düzende bir değişiklik yapimamış ise bu ayar değişmez. Aşağıda verdiğim linki okursan eğer anlayacaksındır.

http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet/suspansiyon_sis/on_duzen_sisi.htm

teşekkür ederim Meriç abi, benim öyle dememin sebebi direksiyon kutusu şasenin önüne çıkınca rot kolu ve deve boynunun bağlantı yerleri öne doğru geldiği için o problem yaratır mı gibi düşünmemdendi. Link için teşekkür ederim

Evet hidrolik mi? düz mü? derken ben geçenlerde yazmış olduğum parçayı aldım (Deve boynu tamir takımı 10 TL.) ve benim elimde o büyüklükte lokma olmadığı için tamircide değiştirdim 10 TL.'de işçilik verdim ve şu an direksiyonum harika oldu. Benim şahsi fikrim arazi için düz direksiyon hissiyat açısından önemli. Araba sabitken çevirmediğiniz sürece düz direksiyonun başka bir zorluğu yok...!

benim defender de de hidrolik direksiyon yok sıfır masraf ile ön teker havasını biraz yüksek tutarak (42 psi) direksiyon çevirme zorluğunu önledim :smiley: :smiley: :smiley:
Tabii bu günlük kullanımlarda (ben işe gidiş gelişte ve şehir içinde bu aracı kullanıyorum) ve fren mesafesine dikkat ederek...

merhaba arkadaşlar
bir süredir işlerim nedeniyle pek ilgilenemedim direksiyon sorunumla ama yazılanları okudukçada aklım karışmaya başladı acaba boşamı o kadar masraf edeceğim diye düşünmeye başladım geçenlerde mafsalları değiştirdim direksiyondaki boşluk bir parça daha azaldı bu konuyu biraz daha irdeleyip en son çare direksiyon kutusunu değiştirmeyi düşüneceğim

77pickup110' Alıntı:
Evet hidrolik mi? düz mü? derken ben geçenlerde yazmış olduğum parçayı aldım (Deve boynu tamir takımı 10 TL.) ve benim elimde o büyüklükte lokma olmadığı için tamircide değiştirdim 10 TL.'de işçilik verdim ve şu an direksiyonum harika oldu. Benim şahsi fikrim arazi için düz direksiyon hissiyat açısından önemli. Araba sabitken çevirmediğiniz sürece düz direksiyonun başka bir zorluğu yok...!

gevis' Alıntı:
benim defender de de hidrolik direksiyon yok sıfır masraf ile ön teker havasını biraz yüksek tutarak (42 psi) direksiyon çevirme zorluğunu önledim :smiley: :smiley: :smiley:
Tabii bu günlük kullanımlarda (ben işe gidiş gelişte ve şehir içinde bu aracı kullanıyorum) ve fren mesafesine dikkat ederek...

Yapmayın abi ya, ben hiç ufak tefek sayılmam, 32 inch lastik takmıştım arazide beni bile öldürdü düz direksiyon , asıl Allah asıl , olmadı öteki tarafa iki elle, zaten direksiyon simidi kocaman elim cama sıkışıyor , omuzum cama çarpıyor, kafa tavana deyiyior ;D ;D

direksiyonu küçülttüm ,lastikler 35 inch, orjinal hidrolik direksiyonu taktım, kafanın tavana çarpması hariç sorunum kalmadı ;D ;D

hocam 35 inch mi ? ne yaptın öyle jeepler gibi olmuştur araç. :smiley: aks larla ilgili sıkıntı yaşadın mı ? sağa sola sürtme yaptımı ?

vosdost' Alıntı:
hocam 35 inch mi ? ne yaptın öyle jeepler gibi olmuştur araç. :smiley: aks larla ilgili sıkıntı yaşadın mı ? sağa sola sürtme yaptımı ?
Ahmet sıkı dur TC de en büyük lastik takan defender göreceksin ;)

yunus hocam ne yaptın :smiley: 35 den daha büyük mü ? Çamurlukları söküp çıkartman gerekebilir :smiley: Aks üretecisi bir çok tanıdığın olur :smiley: debraj baskı balatadan bahsetmiyorum :smiley:

iddiam yok 35 inch veya daha yukarısı şu bu falan , sadece yüksek ebatlı lastik takan arkadaşların eski lastiklerine talibim :smiley: :smiley: :smiley:
Ahmet ben senden telefon bekliyorum :smiley: ahanda buraya yazdım en sonunda turgutluya ben gidecem ha.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR