Defender 2.5 Benzinli Nasıl Bir Araçtır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ensar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,183

ensar

Ana Kamp
arkadaşım kusura bakma yeni konu açıp ordan sormayı düşündüm ama beceremedim ben 94 model orjinal 2500 benzinli defender almak üzereyim ama araç hakkında bilgim yok bu arac hakkında bilgisi olan varsa beni bilgilendirebilirmi merak ettiklerim
1-öncelikle yakıtı nedir lpg taktırmak ne kadara mal olur benzinde ve lpgde yakıt sarfiyatı nedir
2-teknik özellikleri nelerdir (diferansiyel kilidi merkezi kilit hidrolik direksiyon vs. özelliklerden hangileri mevcut birde sürekli 4çekermi yoksa opsiyonlu mu)
3-vergileri ne kadardır zannedersem yüksek gibi vergi indiriminden yararlanabilmek için satışını alırken kasko değerini ne kadar göstermek gerek
4-faal bir offroad düşünmüyorum sadece arada bir yoldan çıkıp hafif çamurlarda kendi kendime amatör off road yaparım genelde şehiriçi ve kısa mesafe şehirlerarası kullanacam bu amaca yönelik olarak kendi orjinal özellikleri işimi görürmü yoksa eklemeler yaptırmam gerekirmi (makas attırmak gibi)

Etiketler
Ynt: Defender 2.5 Benzinli Nasıl Bir Araçtır?

Ensar bey
sorularınıza birazdaha cevap vereyim

Teknik özellikleri
defender 110" ,2,5cc ,85hp, 2050kg, sürekli 4x4 ,helezon yaylı , hidrolik direksiyon olmayabilir , merkezi kilit sonradan takılmadıysa yoktur , 5 videstir
örjinal olarak sadece orta diff kilit vardır , tampondan tampona şasesi vardır, önder disk firen ,arkalar kampanadır , el fireni şanzımandandır ,
Defender orjinal haliyle safkan arazi aracıdır yeni başlayanlar için diferansiyel kilidi, vinç makarası , hariçinde modifikasyonlara gerek yoktur Orjinal haliylede iş görürü (bizde 2 defender var tamamen orjinal ) :smiley:
şimdilik aklıma gelenler bunlar
Series 1-2-3 modellerle sadece benzer , birbirleriyle hiç alakası yoktur hiçbir parçası birbinine uymaz

yusuf bey verdiğiniz bilgiler için tşk ben gümüşhanede öğretmenim her zaman arazi aracına hayranlığım vardı özellikle cj serilerine hatta bundan önce bi cj8 pazarlığım olmuştu ama 6 silindir ve 4500 motor korkuttu beni müteazı olsun diye 2004 model 1.7 opel combo aldım 1buçuk yıl kullandım çok kaliteli bi araç ama bana göre değil ben bi yola çıkarken acaba yol bozukmudur yada o yoldan gidebilirmiyim gibi sıkıntıları çekmek istemiyorum o sebeple sattım arabamı arazi aracı için cjden vazgeçince en mantıklısı defender gibi geldi bana karadenizin yolları malum dağlık bölge

Aslında defender hakında bu forumda istemediğiniz kadar bilgiye ulaşabilirsiniz LAND ROVER sayfalarını okumanızı tavsiye derim

Defender alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kaportasıdır düzgün , çürüğü olmayan bir araç almaya dikat edin

yürüyen aksamda pek sorun olmaz olsada birakaç lastik takoz burçlar vs değişerek sorun çözülür diğer yüyüyen parçalarda fiyatları makuldur
yeterki düzgün paportalı iç döşemesi güzel bir araç bulun gerisi kolay
eger isterseniz tavsiye edebileceğim bir araçda var

şu anda baktığım bi araç var aracı daha incelemedim sadece baktım geçtim çürükleri yok zaten kaporta konusunda sıkıntım yok 98den beri araba kullanıyom 5 tane araç aldım sattım aracı alırken özellikle en küçük ayrıntısına kadar dikkat ederim ama bilmediiğim bir araç olduğu için bu siteden yardım isyiyorum kaporta olarak değilde mekanik açısından bilgilenmem yeterli olacak sanırım baktığım araç tapu dairesinden çıkmış iç döşemeleri çok iyi değilki zaten bende öyle istiyom çünkü kendime göre yaptırmayı düşünüyom kaporta çürüğü göremedim gerçi inceledikten sonra belli olur mekanik kısmı açısından tam bir kör cahilim

ensar' Alıntı:
şu anda baktığım bi araç var aracı daha incelemedim sadece baktım geçtim çürükleri yok zaten kaporta konusunda sıkıntım yok 98den beri araba kullanıyom 5 tane araç aldım sattım aracı alırken özellikle en küçük ayrıntısına kadar dikkat ederim ama bilmediiğim bir araç olduğu için bu siteden yardım isyiyorum kaporta olarak değilde mekanik açısından bilgilenmem yeterli olacak sanırım baktığım araç tapu dairesinden çıkmış iç döşemeleri çok iyi değilki zaten bende öyle istiyom çünkü kendime göre yaptırmayı düşünüyom kaporta çürüğü göremedim gerçi inceledikten sonra belli olur mekanik kısmı açısından tam bir kör cahilim

siz genede beni dinleyin :smiley:
bu araçların yürüyenine bişey olmaz olsada para tutmaz paporta iç döşeme çok önemli vee çok pahalı yaptırma şansınız çok az alıminyum olduğu için usatasıda zor bulunur
kapı iç frofilleri , ön göğüs , ön kapı direkleri , arka tampon şasesi,çürük olmamasına dikkat edin torpido göstergelerinde eksik kırık olmasın

siz genede bu acada bakın derim
ben benzinli sevmem madem benzinli araç arıyorsunuz
bu araca kefilim
http://www.sahibinden.com/10_kisilik_ruhsatli_land_rover-23WQQaXQQ12523528WQQpXQQdisplayitem&keyword=land%20rover%20defender

gerçekten çok güzel bi araç baktım linki inceledim ama benim görüştüğüm araç fiyat olarak çok uygun 7 milyara alabilecek durumdayım gördüğüm kadarıyla çürükleri yok gerçi incelediğim zaman detaylı bilgileri yazarım benim gördüğüm döşemeleri acil olmamak şartıyla biraz masraf istiyo başka bir sıkıntısıda yok zannedersem gerçi incelemeden de bişey diyemem ayrıntılı bilögiyi size aktarırım zamanla ama linkteki aracıda değerlendirmeye alırım

Alacağınız araç ta Hidrolik direksiyon var mı?, yoksa ve sonradan taktırmayı düşünürseniz 1500-2000 arası hidrolik direksiyon mal olur. Koltukları ve içinide konforlu ve düzgün hale getirmek te 4.000 lira gibi bir maliyeti olur. Kaporta konusunda ustasını bulmak zor oluyor, o yüzden Yunus un dediği gibi kaportası düzgün bir araç bulun. Yürüyeninde çok ciddi sorun olmaz, parçaları uygun fiyatlıdır. saygılar, HakanY.

arkadaşlar benim hastalığımı bildiği için arabayı tavsiye ettiler garajda duruyodu gittim öyle dıştan bi inceledim masrafsız olduğunu sölediler bana hidrolik direksiyon konusunu bilmiyorum varmı yokmu siz daha iyi bilirsiniz bunların 94 model olanlarında varmı hidrolik iç döşemesi çok kötü durumda değil komple sökmeye gerek yok az bi toparlamayla çok güzel olabilir benim asıl aradığım işlevi döşemelerinin yada gözterişinin çok fazla benim için önemi yok beni dağlarda gezdirsin yeterli olacaktır bana bilmiyorum iyimi kötümü yapıyorum ama sürekli hayal kuruyorum bu araç için galiba hastalık helede aracı alıp onunla çamurda çırpındımmı yeter bana

benim gördüğüm bu aracın kaportası sağlam şasesini incelemedim ama bi göz attım çürük gözükmiyo boya atan yada kabaran yerleri yok tabandaki sacı sağlam gözüküyo tahminin en fazla 500lira döşemesine harcarım hidrolik direksiyon yoksa bile çokta önemli değil öyle kullanırım ondan sonra zevke göre aksesuar benim istediğim ön makara ama bilmiyom kaça malolur bana

Valla bu işler tamamen bağ meselesi, eğer içiniz ısındıysa alın, sizi üzmez, ama birazcık da olsa motor konusunda tecrübe edinin. Gerekli alet edevat hep araçta olursa kolay kolay bir yerde bırakmaz sizi.

Vinç konusuna gelince link vereyim ordan bir bakın.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=36735.0

saygılar. HakanY.

ensar' Alıntı:
benim gördüğüm bu aracın kaportası sağlam şasesini incelemedim ama bi göz attım çürük gözükmiyo boya atan yada kabaran yerleri yok tabandaki sacı sağlam gözüküyo tahminin en fazla 500lira döşemesine harcarım hidrolik direksiyon yoksa bile çokta önemli değil öyle kullanırım ondan sonra zevke göre aksesuar benim istediğim ön makara ama bilmiyom kaça malolur bana

İnşanlah hayırlısı olur daha detaylı bilgi gerekirse biz gene burdayız gelişmelerden haberimiz olsun :smiley:

arabayı inceledim iç döşemeleri masrafsız tavan beyaz döşeme hiç kirlenmemiş yan döşemeleri kapı iç döşemeleri sıkıntısız torpido temiz masraf istemiyo göstergelerde eksik yok
bu tip araçta tedirgin olduğum tek sıkıntı toz almasıydı kapı fitillerini inceledim daha yeni duruyo toz almasına imkan yok tabanda çok bir masraf istemiyo ama sadece ziftli kağıtla kaplandıktan sonra ordan hiç sorun kalmaz
ön koltuklar iyi durumda sadece kılıf yeterli olacaktır arka koltuk değişim ister ama ufak bi tadilatla düzelir tahmin ediyorum birde kılıf tamamdır
kaporta kısmını inceledim boyada sorun yok secede güneşten çok az rengi solmaya dönmüş pasta cila yapılırsa sorun kalmaz birde ufak tefek çizikler için kendim yapabileceğim rötuşlar gerekiyo
altına baktım özellikle şasesinde ve taban sacında hiç çürük göremedim ama koruma amaçlı altına life kaldırıp zift vurdurulabilirmi bilmiyorum eğer öle bi uygulama varsa yaptıracam
motoru masrafsızmış çalışır durumda olduğunu söledi bakımları yapılmış ama yinede motorcuya bi göz attırırım diye düşünüyorum
şimdi taban ziftlemesi ve ziftli kağıt kaplama, ön koltuk kılıfları ve arka koltuk tadilatı ve kılıf, koltukların söküp takılması, pasta cila,birde rötüşlar için alabileceğim boya, ve motorcunun kontrolü tahminim bana 5 yada 600lişrayı geçmez diye düşünüyorum fiyatlar konusunda bilgisi olan varsa yada saydıklarımı yaptıranlar varsa fiyatları hakkında bilgilendirebilirse sevinirim

birde tabana baklava dilimli sac kaplamanın fiyatı konusunda bilgisi olan varmı yada alternatif başka kaplama seçenekleri nelerdir

benim bildiğim secenekler saç kaplama yada plastik taban döşemesi yada halıfleks döşeme seçenekleri var biliym yapanlar varsa özellikle temizlemesi en kolay olan ve altına su geçirmeyecek olan seçenek hangisi

birde motor seçeneğini merak ettim yani bir yolunu bulabilirsem dizel motor attırmaya çalışacam bu araçlara ait düz dizel motorları nerde bulabilirim ve bana maliyeti ne kadar olur yada lpg taktırmak dahamı avantajlı olur

Anlattıklarınıza bakarsak araç iyi durumda
Aleminyum baklava saç bendede var ama tabaka fiyatı aklımda değil kaba taslat 350-400 tllik aluminyum gider 10 tüpde silikon montajını kendiniz kesip biçip yapabiliyorsanız en az 500tl den kurtarmış olursunuz
Motor değişimi yapma şansınız olmadıgını biliyorum heleki düz dizel bir motor kesinlikle işletemessiniz birsürü prosedür var yapanada raslamadım
2,5 benzinli motoru 3,9 v8 benzinli motor ile değişenlerin bile nekadar uğraştığını biliyoruz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,958
Kayıtlı Üye Sayımız
166,718
Kaydolan Son Üyemiz
King Fisher

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR