Defender 2.5 Benzinli Nasıl Bir Araçtır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ensar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,178
Ynt: Defender 2.5 Benzinli Nasıl Bir Araçtır?

evin kapısında yapılabilecek kısımlarını yapmak elimden gelir ama büyük işler malzemem olmadığından zor yani taban sacı işi beni aşar ama bir yolunu düşünürüm bence bu aracın en güzel tarafı kendi işçiliğini yaparken aldığın zevk olmalı başkasına yaptırılan iişçilik bana zevk vermiyo yapabildiğim herşeyi kendim yapmayı planlıyorum bu seyede araçla bütünleşirim ama ilerde illaki satılacakta satarken o emeklerime acırım verdiğim paralara acımam
örnek vereyim benim opel combo vardı sattığım zaman ettiğim masrafların hiçbiri gözümde yok ama sadece kendi ellerimle taktığım direksiyon kılıfına hala acıyorum
bu açıdan kendi araçlarını toplayıp sonradan satmak zorunda kalan arkadaşların neler hissetiklerini tahmin edebiliyorum
bu arada motor değiştirme konusunda forumda okumuştum prosedürler uydurulabiliyormuş öncelikle motorun bittiğini kanıtlamak sonrada fabrikadan bu motorun yenisinin üretilmediğini belgelemek sonrada güncel olan dizel motorun atılması gerektiği gibi şeyler varmış araştıracam ama uzun süreç gibi genede en mantıklısı galiba lpg takılması olacak gibi

Etiketler

Norlam şartlarda 19-22 lilte arasında lpg yakar buda aşa yukarı düz dizelin 10-13 litre dizeline eşit sayılır

yanlış bilmiyorsam düz dizel arazi araçlarıda 10-13 litre arası yakıt harcıyo yani 19-20 litre lpg hemen hemen yakıtları eşit o halde hiç dizelle uğraşmaya gerek yok
hem dizel motor için uğraş birde onun gürültüsünü dinle anlaşılan lpgden şaşmamak gerek

ensar' Alıntı:
yanlış bilmiyorsam düz dizel arazi araçlarıda 10-13 litre arası yakıt harcıyo yani 19-20 litre lpg hemen hemen yakıtları eşit o halde hiç dizelle uğraşmaya gerek yok
hem dizel motor için uğraş birde onun gürültüsünü dinle anlaşılan lpgden şaşmamak gerek
Bu tercih meselesi yarın bir defender daha alsam genede dizel derim param varsa yeni versiyon dizellerride tercih ederim

Yunus beyin linkini verdigi benzinli aracin durumu fiyatina gore cok uygun gorunuyor yine asagida arkadaslarin yazdigi gibi size LR forumlarini uzun uzun okumanizi oneririm .. Ondan sonra hem butcenize daha uygun hemde sonradan pisman olmayacaginiz bir karari daha bilincli ve kolay verebileceginizi dusunuyorum ..Motor degistirmeyi ise bence tamamen unutun .. yapabilmenizin zaten mumkun olacagini sanmam ama o maliyet ve prosedurlerle ugrasmaktansa inanin araci degistirmenin daha kolay olacagini goreceksinizdir ..
Bende aracimi alali daha 1 yil olmadi ve sitedeki forumlardan ayrica deneyimli arkadaslardan cok faydalandim.. Benim aracim 300 Tdi olmasina ragmen bazan daha guclu bir motoru olsa daha iyi olacakmis diyorum .. o yuzden beklentilerinizide bu seciminize gore revize etmeniz gerekebilir ...
Slm / Ertugrul

Dizel ve benzin konusunda biraz fikir vermeye çalışayım:
* Defender'ın hem düz dizel hem de 2,5 benzin motorları oldukça basit ve sorun çıkarmayan motorlardır. Her ikisinin de parça maliyetleri oldukça uygundur.
* Defender aslında bir iş makinasıdır ve ağırdır. Bu yüzden bu motorlarla aldığınız performans çok yüksek değildir. Buna rağmen sürekli otobanda kullanmıyorsanız sizi memnun eder.
* Benzin motora LPG uygulaması son derece rahat yapılır ve sarfiyat dizel seviyesine iner. Bununla birlikte 1980'lerde tasarlanmış motorlardan bahsettiğimiz için bu motorlar yeni motorlara göre oldukça fazla yakar.
* Dizel motor özellikle düşük devirlerde benzinden daha iyi bir performans gösterir - torku daha yüksektir.

Alacağınız aracı görmüş olmamakla birlikte, mutlaka zaman içinde değiştirmeniz gereken parçalar çıkacaktır. Sonuç olarak 15 yaşında bir iş makinasından bahsediyoruz. Dolayısı ile bahsettiğinizden daha yüksek bir masraf ortaya çıkabilir diye düşünüyorum.

Bu arabalarda orijinalde hidrolik direksiyon bulma şansınız düşüktür. Sonradan takılmış olması gerekir. Takılmamış ise yaklaşık 500 YTL gibi bir masrafı olur. Bence yapılması çok faydalı olur.

Arabayı test sürüşünden sonra almanızı şiddetle tavsiye ederim.

Kararınız ne olursa olsun, hayırlı olsun. Almaya karar verirseniz uzun yıllar sorunsuz kullanmanızı dilerim.

Selam,
2.5 lt benzinlide LPG kullanıldığında uzun yolda 28-30 krş, şehir içi ve arazide 35-40 krş civarında yakar.

2.5 benzinli brc lpg takildiginda 50 ytl lik gazla sehir disi 80-90 km ile giderseniz 200 km yapiyorsunuz' istanbulda sehirici tarfiginde ise yaklasik 170 km. yapiliyor.

ben lpgli broadvayla köy yolunda 50 tllik lpg ile 200 km yol yaptım şehirdışı yolda 280 km yol yaptım bence bu arabayı satıp defender almak mantıklı geliyo yakıtlarında uçurum fark yok

erhan110' Alıntı:
2.5 benzinli brc lpg takildiginda 50 ytl lik gazla sehir disi 80-90 km ile giderseniz 200 km yapiyorsunuz' istanbulda sehirici tarfiginde ise yaklasik 170 km. yapiliyor.
Ama bu rakmalar iyimser rakamlar gaz pedelına yeterince basmakla alakalı
aksi halde iki kat sarfiyat görmekte mümkün v8 motorlardada aynı yakıt söz konusu ama pedalın hakkını vereyim derseniz iki katı değil beş katını bile yakarsınız

Arazide yada yokuş yukarı gaz basmamak hareret yapmaya sebep olur birakında keyfini çıkarın hem arac rahat etsin hemde siz ;)

ne kadar yaktıgına bence bakmayın çünkü arkadaş özel harekattan çıkma benzinli aldı tüp taktırdı motoruda servis saat gibi dedi ama aynı arazi şartına vurdugumuzda benim araç kendini dahi kasmadan çıkarken o çıkamıyor çekiş etkisi var ama ben araziya ava vs gitmeyecem diyorsanız tercih sizindir

Benzinli dizelin ciktigi her yere cok rahat cikar.Aracin gaz ayarinda bir sIkIntI olmasin. :smiley:
Aracim normalden agir oldugu halde, arazidede gereginden fazla zorladigim durumlarda bile motorda guc sorunu yasamadim.
Benzinli motor herzaman daha seridir.gaza cok daha erken cevap verir. Devir tork iliskisi duzgundur. :smiley:

bir de ekonomi yapacaksanız niye defender alıyorsunuz hiç bir tarafında ekonomik bişi yok herşeyi pahalı ama zevk var keyif
8000-10000 tl ye def alıyosunuz 8000-10000 de üzerine harcıyorsunuz yine de yapılacak bir sürü şeyi kalıyor
sonra da oturup acaba nasıl az yaktırırım diye düşünmeyin araziye çıkın gerisini boş verin :smiley:

kokteknik' Alıntı:
bir de ekonomi yapacaksanız niye defender alıyorsunuz hiç bir tarafında ekonomik bişi yok herşeyi pahalı ama zevk var keyif
8000-10000 tl ye def alıyosunuz 8000-10000 de üzerine harcıyorsunuz yine de yapılacak bir sürü şeyi kalıyor
sonra da oturup acaba nasıl az yaktırırım diye düşünmeyin araziye çıkın gerisini boş verin :smiley:

tam verilmesi gereken cevap olmuş :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri