Defender 2.5 lt Benzinli ( Reha Bey Yardım)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,475

Baki Ö.

Kamp II
Yer
KONYA-BOZKIR
Reha bey derdimi büyük oranda siz çözersiniz. zira önceki konulardan incelediğim kadarıyla konuya hakim ve tecrübelisiniz. Bu 2.5 benzinli konusunda: ambulansdan çıkma bir defender almak istiyorum. Bu ikinci bir araç olacak ve beni hafta sonları doğayla buluşturacak. bu aracı tercih etmem ise maddi imkanımın yetersiz oluşu ve az yıpranmış olmaları. Maksadım : İçinde karavanı andırır küçük bir değişikle yoldan çıkmak ayrıca sizinle bir ortak noktamız olarakta amacım sadece gideceğim yere götürecek kadar bir performans.
Bu motor LPG montajı ile ne kadar yakar.Örneğin dizellerin seviyesine indirebilirmiyim ve belirttiğim şekilde maddi olarak beni üzmeden(yedek parça işçilik gibi) isteklerimi karşılarmı. önceki ki yanıtınız içinde teşekkür ediyorum ve bu işe yeni başlayan biri olarak bana birazcık daha ayrıntılı bilgi vermenizi rica ediyorum.

Etiketler
Selamlar,
elimden geldigince bilgi ve tecrubemi sizinle paylasabilmekten mutluluk duyarim. Oncelikle ambulans konusunda cok haklisiniz.. ortak ozellikleri az yipranmis olmalari.. Ciddi arazi yapmak istemiyorsaniz, benzin motoru isinizi ziyadesi ile gorur.. Ben zaten 2 sene benzinli ile hem de agir arazi yaptim, ama sizin farkiniz "agir" arac olmaniz. Yakis litre olarak degil ama km'de yaktigi maliyet olarak bence ayni noktaya gelir bence.. Ayrica, 2.5lt (benzin ve dizel) motorun en guzel ozelligi cok basit bir motor olmasi ve kolay kolay problem cikartmamasi.
Sonuc olarak, bence dusundukleriniz kesinlikle dogru ve gercekci, araci cok yormayacaksaniz sizi mutlu edecegini dusunuyorum.. Zira, ben bu motoru cok severek kullandim. Ancak, hep kapali garajlara park etmem gerektigi icin LPG yapmak yerine Dizel'e cevirmeyi tercih etmistim..
simdiden hayirli ugurlu olmasini dilerim, reha

Selamlar,
fikir verebildigime sevindim.. Acikcasi, ben de buna benzer bir yol izledim.. Benzinli ile basladim.. Biraz param olunca Dizel'e cevirttim, daha sonra mazot pompasini degistirttim... En son olarak da, baktim ki piyangodan para cikmayacak... bu kezde gozu karartip "Ford Puma" motora gectim.. ve bu surec 4 yil civarinda surdu.. iyi gunler dilerim, reha

valla bende konuya gireceğim bende reha abinin söylediklerinden sonra 2.5 benzinlime LPG takdırdım 500 krş civarı yakıyor. bu araca göre normal miş memnunum yani teşekkurler

reha abi sağol
ve diğer land sever kardeşlerim sizde sağ olun

LR araçlar yakıttaki fazla tüketimleri ile bilinirler.
yaptığım araştırmalarda ve arkadaşlarımda olan araçların yakıtlarını incelediğimde çok yüksek yakıt giderlerinin olduğunu gördüm.
onun için normaldir diyorum.
Bendeki 1988 cherokee xj son zamlardan önce şehir içi benzinli 500 krş
1999 mitsubishi pajero 3,5- prince marka tüple şehir içi 300 krş yakıyor ( 2700 kg )
ama tabiki kullanımdan da çok fark eder.

Selamlar,
Hasan beye katılıyorum, LGP icin 500kurus fazla, acikcasi ben okudugum zaman mesaji "benzin" icindir diye okumustum.. Zira benzin de 15lt civarinda yakar... LPG deneyimim olmadigi icin fikir beyan edemeyecegim..

Kerim bey,
size katilamiyorum, zira
1) LR 300Tdi motorlari 10lt/100km. yakarlar (motor degisikligi sirasinda cok arastirmistim) . Ayrica, 300Tdi normal mazot da kullanabildigi icin 300kurus yapar..
2) V8 Disco 18-20 Lt yakar ki ( 3 sene kullandim dag/tepe) , Toyota Land Cruiser'in gazete ilanlarinda 22Lt'yi gorebilirsiniz..

ama tabii kullanima bagli... iyi gunler dilerim.. reha

Reha bey selamlar.
sonuç olarak ben hiç LR kullanmadım.Bendeki bilgiler arkadaşlarımdan gelen bilgiler.
konuya sizin gibi LR kullanıcıları hakim.
Araç arayışım süresince yaptığım incelemelerde ( düşümdüğüm araç Disco II idi ) .Yakıt sarfiyatlarının
yüksek olduklarını düşündürdü.
Bendeki 1999 pajero At lastikler ve arazi şanzımanındaki elektronik bir arıza nedeniyle ( araç ön dif i ayıramıyor.)
şehir içi 30 ykş yakıyor ( lpg ile )
Yukarda normaldir diye yazdığımda,tamamen LR kullanan arkadaşlarımın yüksek yakıt giderlerinin den yaptıkları şikayetlerden etkilendim.
Ama sonuç olarak sizlerin bu konuda biginiz benden daha fazla.
İyi günler.

Selamlar,
tabii Disco II dediğimiz araç, Td5 motor... acikcasi bir laf vardir belki bilirsiniz "Namazda gözüm yok ki, kulağım ezanda olsun" .. dolayısı ile açıkcası Td5'leri cok düşünmeden cevap yazmıştım.. ama çok yaktıklarını tahmin ediyorum.. Hani konu "gariban" LR'si olunca, aklıma diğerleri gelmedi.. iyi günler dilerim, reha

km de 500 yakması çok anormal geldi bana. Çünkü daha önceki konularda bahsedilen miktar: lpg ile ortalama 300 lerde hatta 270 telafuz eden bile duymuştum. Bülent bey konuyu bir daha ele alsa iyi olur.

etrafımdaki arkadaşlarım türlü ayarlardan sonra kalbratörü alttan delmek gibi lpg de 800 krş tan 600 ila 500 krş a düştüler sonra bazı araçlar için anladıkki sürtünme fazla yani yağlanma az bakım ve ayarlar yeniden yapıldı 500 krş ta kaldık LPG için fikri olan varsa söylesin (319 km için 143 ytl lik lpg harcadım buda 450 krş yapar )

teşekkur ederim abi, aslında yeni cıktı bakımdan en ufak civatasına kadar bakıldı kalbratör ayarsız her halde yarın sanayide olacağım baktırırım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR