Defender 2007 Yeni Puma Motoru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeepcj7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,039
reha' Alıntı:
Selamlar,
aslinda motor gucu ile ilgili olarak soyle bir "deneyimi" paylasmak isterim.. Eski Defender'im 68Hp. iken, bazen zorlandigim oluyordu ama hic yuruyen aksamda problem yasamamistim.. Yenisinde ise en cok karsilastigim problemler yuruyen aksamdan kaynaklaniyor.. Yani, yuksek guc biraz da basa bela "bence" tabii. reha

ne gibi problemler üstad biraz daha açarmısınız merak ettim. bu motor değişimi sök tak ile bitmiyor anlaşılan. selamlar

Etiketler
motor
birde perkins motorlara ne diyorsunuz. dodge lar yada ler bunu kullanıyordu. çıkması, inmesi, şapkadan tavşan gibi çıkarması finansal durumu makro ve mikro ekonomik göstergeleri gsmh yi kişi başına düşen milli gelirimizi nasıl etkiler bilen varmı. ne de olsa yıllık 9000 usd gelirim var bu topraklarda bol bol yeter pumaya da çita ya da kediye de ama yine bir sorayım dedim efendim.

Perkins motorları sağlam olabilir ama Defender için ağır kalır. sürekli arazi modunda gidiyor gibi olabilirsin. yol performansı pek iyi değil.

Ynt: Defender 2007 Yeni Puma Motoru

Bende bahçe işlerinde kullandığım perkins motorlu bir 200 lük dodge var.Motoru gerçekten çok sağlam bir makina kolay kolay yolda bırakmaz. Çok sade bir yapısı var. Yedek parça kesinlikle sorunsuz ve ucuz Fakat LR için ve arazi şartlarında nedir bilmiyorum.

edaghan velicanöz arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.selamlar.

Yağ pompasının extreme açılarda çalışabilmesi için üretici genelde karterin en dibinden çekim yapmasını göre ayarlıyor. Ancak bizim CJ'de bile kaya offroadı için extreme açı dediğimizde fabrikanınkinden çok farklı açılardan bahsediyoruz. Ati'den aldığım bilgiye göre CJ çalışırken karterden yaklaşık 1.5-2lt yağ kalıyor.... Çözüm olarak karter yeniden tasarlanabilir ve büyütülebilir.. Mesela 5lt'lik kapasite 8-10lt'ye arttırılabilir... Bizim 258I6'da altyapı çalışmasına başladım bile... Pumada da benzer çözüme gidilebilir..

engin bey size bişey soracağım ben 3.2 puma motor koymak istiyorum defendere ne gibi değişikler yapılmalı şansuzaman ve defransiyel oranları ne olmalı

hakanuzun' Alıntı:
engin bey size bişey soracağım ben 3.2 puma motor koymak istiyorum defendere ne gibi değişikler yapılmalı şansuzaman ve defransiyel oranları ne olmalı

PM ile yazdıklarınıza cevap verdim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR