Defender 3500cc Karburatörlü V8 Hakkında Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erenatac Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,992
Ynt: Defender 3500cc Karburatörlü V8 Hakkında Bilgi

Bence ölçümde hata vardır. Ölçüm aletinin kalibrasyonunun doğru olduğunundan emin misin? Hem eski 2.5 benzinli motorda 83 tane varken şimdi fazladan 50 küsür beygir olmuş fena mı? Bu kadarı da aks, şaft, rot vs.. kırıp dökmeye yeter.

Aman konudan uzaklaşayım, V8 virüsü bana da bulaşırsa yanarım :smiley:

Etiketler

metin

tek mantıklı açıklama ölçüm aletinin kalibrastonunda bir enayilik olduğu...

bence aracın çekişi vs düzeldiyse hiç uğraşma, önce bu haliyle biraz kullan, kurtlarını dök derim...

naci

Dökülecek kurt o kadar çok ki. Metin V8 ile daha çooook uğraşacak gibi geliyo. Senin "tiny"den indiğinde yüzündeki ifadeyi hatırlasana :smiley:

Yok yok uğraşacak pek birşey kalmadı :smiley: Araba haftaya Cmt kaportadan çıkıyor. Bu arada diğer herşey hazır olur. 19 Mayıs haftası ruhsat v.s. de biter.

Araba koyu füme olacak (Selim Ak'ın arabasının rengi). Lift kit, 33" Silverstonelar v.s. yeni arabaya aktarılacak. Arka diff kilidi, takvilyeli rot kolları v.s. de.
Diğer yapılacaklar: Karbüratör Stomberg olacak (şimdilik), Camshaft ve piston kulları değişecek, araba 3.9'a yakın bir hacme gelecek, böylece düşük devir torku yükselecek.
Ateşleme zaten değişti (motor şu anda mırıl mırıl çalışıyor - taa ki devri 2500 - 3000 devirlere getirene kadar. Egzost olmasa çıkan sesten camlar iner aşağı herhalde :smiley:)))
Akslar şu anda mevcut hali ile kalacak. Kırarsak 60YTL filan bir fiyatı var. Çok kırarsam önlere TT kilit ve freze büyütüp daha sağlam hale getiririm.

İleride yapılacaklar: Edelbrock karb set takılacak (+10 hp, +20Nm tork artışı), camshaft tekrar değişecek, ve daha birçok şey. Sonuç olarak 190hp'ya yakın biryere varmayı hedefliyorum.

Şu andan hedef bütçenin %30 üstündeyim bakalım nasıl bitecek....

bütçe ???

nasıl birşeydir????

nasıl yenir??????

çok gülüyorum çoook

İkinize bakarak yaptıklarınızı "YAPILMAYACAKLAR" listeme kaydediyorum. Günün birinde ben de V8 virüsüne yakalanırsam bu sözlerimi en acımasız şekilde hatırlatın lütfen.

nejatcım

bizim yaptıklarımızı değil söylediklerimizi dikkate alacaksın...

Sesi bile bütçeyi delmeye değer... ;D ;D ;D

ndoganci' Alıntı:
bizim yaptıklarımızı değil söylediklerimizi dikkate alacaksın...

Hoca'nın dediğini yap, yaptığını yapma misali.

tricknick' Alıntı:
Sesi bile bütçeyi delmeye değer... ;D ;D ;D

Olay maden "ses"te, sizinkileri dinleriz, bu bütçeye dokunmaz di mi?

Guncel degil en son 2009 da yazilmis ama birsey sormak istiyorum. Ben tedastan cikma 130 aldim v8. 1993 model. Bunun sanzumani lt77 mi o halde?

Geri vites normalde birinci vitesin oldugu yerin solunda ise
sanziman lt77 veya lt77s lt83 olacaktir.
Besinci vitesin aksi yonunde ise cogu binek araba gibi
rn380.
Lt 77 olsa gerek.

LRTD5' Alıntı:
Geri vites normalde birinci vitesin oldugu yerin solunda ise
sanziman lt77 veya lt77s lt83 olacaktir.
Besinci vitesin aksi yonunde ise cogu binek araba gibi
rn380.
Lt 77 olsa gerek.

1 vitesin solunda evet. peki bu şanzumanın V8 için dezavantajı varmıdır sizce?

bu motorların lpg uyumu var mı, benzin ve lpg de kaç litre yakar?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR