KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Arkadaşlar ben kullanıyorum 91 defenderımda.
Ekstradan alacağınız alaşımlı jant bijonlar ile torna morna gerek kalmıyor. sadece Standart bijonu kullannmak için tornadan pul gerekiyor.
Sadece aks kafası dışa çıkık olanlarda (91 ve öncesinde öyle 92-93 vs tam bilmiyorum) jantın göbek kapağı tam oturmuyor (sadece görsel). Spacer takınca aks kafası da içeride kaldığında o problem de çözülüyor.
orda gördüydüm ben jantlardan orijinalini de... orjinaliyle farkı nedir acep?
mesela orjinalinde de pul gerekiyor mu acaba tornacı işi?
ağrılıklarda fark var mı?
karşılaştırma imkanınız oldu mu?
Evet sonunda bu jantları taktım.
Spacer gerekiyor mu?
Spacer olmadan jantın göbeğindeki kapak takılamıyor. Aks başı çıkıntısı engelliyor.
Spacer olmadan 35/10,5/16 lastikler tam tur dönmede içeriden diferansiyel askı koluna değiyor.
Spacer olmadan kapaksız halde daha ufak ebat bir lastikle rahat rahat kullanılabilinir.
arkadaşlar yoğun araştırmalar sonucunda defenderime en uygun yerli üretim jantı buldum. 16'' alüminyum jant. ayrıca üzerine defender bile yazıyor. jantları aldım şua an elimde. yanlız bijon somunları eskileri olmuyor mecbur yeni somun araştırıyorum.
link aşağıdadır.
Pul sadece eski bijon somunlarını kullanmak istersen gerekli.
Ben 20 yeni bijon somunu aldım pula gerek kalmadı.
Spacer da alınca göbek kapağı cuk oturdu.
Benim 35-10,5 lastikler kola sürtmesin diye speser aldım.
senin lastiklerde spacer gerekmeyebilir.Göbek kapağıda sadece görsel zaten.
Özet:Jantı ister orjinal ister replika al (fark görünürde yok ama detayı bilemem) 20 tane bijon somununu da Huma yada kayalardan aldın mı işlem tamam. Pul mul yok.
veteran' Alıntı:
a. ergun abiden mi?
orda gördüydüm ben jantlardan orijinalini de... orjinaliyle farkı nedir acep?
mesela orjinalinde de pul gerekiyor mu acaba tornacı işi?
ağrılıklarda fark var mı?
karşılaştırma imkanınız oldu mu?
Cehaletimi mazur görün ama onca araştırmama rağmen kafam basamadı, yeni başlık açmaktansa burada sorayım dedim. Bu defenderlarımızn üzerindeki standart lastikler için(98 300TDI) LT/A 7.50 R16 bakmamız gerekn jant ölçü ve bilgileri nelerdir. 16 inch jant bakmamız gerek ok bunu kavradım ama geri kalan bilgiler nelerdir? Somun aralığı vs gibi??? Teşekkürler...
Evet sonunda bu jantları taktım.
Spacer gerekiyor mu?
Spacer olmadan jantın göbeğindeki kapak takılamıyor. Aks başı çıkıntısı engelliyor.
Spacer olmadan 35/10,5/16 lastikler tam tur dönmede içeriden diferansiyel askı koluna değiyor.
Spacer olmadan kapaksız halde daha ufak ebat bir lastikle rahat rahat kullanılabilinir.
Cehaletimi mazur görün ama onca araştırmama rağmen kafam basamadı, yeni başlık açmaktansa burada sorayım dedim. Bu defenderlarımızn üzerindeki standart lastikler için(98 300TDI) LT/A 7.50 R16 bakmamız gerekn jant ölçü ve bilgileri nelerdir. 16 inch jant bakmamız gerek ok bunu kavradım ama geri kalan bilgiler nelerdir? Somun aralığı vs gibi??? Teşekkürler...
Defender için çok jant seçeneği yok zaten. 7.50-16 lastiğe 16" x 6"(taban genişliği) jant olur. Kayalar vs deki standart saç jant. Eğer saç jant değilde alüminyum alaşımlı jant alacaksanız 7" (Boost lar böyle) yada 8" (benim aldıklarım böyle) taban genişliğinde almanız daha iyi olur.