Hocam sen ekmegin pesinde kosuyosun biz de ac gozlu olarak bir gidim beygir gucunun pesindeyiz aslinda buda benim maymun istahlilik olsa gerek ne diyeyim haklisin. Benim asil amac bunu bir otomobile koyup guclu ve rahat bir surus keyfi elde etmek. Kisacasi bir replica kit car meydana getirmek ve bu bilgileri sizinle paylasmak. Konun burda olmasinin sebebi ise motor un 3.5 rover v8 defender motoru olusu ve defenderlara karsi ayri bir ilgi duymam bununla beraber birde defender projesine daha ileriye donuk bir baslangic sayalim
Yaptigim arastirmalara gore bu v8 lerin aradaki guc farkliliklari baslica
- Karburator
-Emme manifoldu
-Kompresyon orani
-Benzin pompasi
-Atasleme
Bu farklar bu guclerinde arasindaki fark etkenlerini gostermekte.
Simdi bu bilgileri edindigim RPI engineering teki Chris Crane adli arkadas bu doneleri toplayarak ornek bir performans kiti sunmustur. Fakat Ingilteredeki parcalar ates pahasi...
Bu konudada bir takim arastirma gerceklestirdim.
Parcalar olarak once weber 500 carb ve edelbrock manifold uzerine rpi engineering temin edecegim atesleme sistemiyle motorun ciddi bir guc artisini saglamaktayim. Chris Crane in dedigine gore 134 hp lik bu motordan tork ve hp olarak yaklasik % 50 performans artisi saglayacagi on gorulmektedir. Bu goruleri sadece soylentide degil motor uygulama asamasindayken mutlak suretle bir dynometrede kendim bizzat test edecegim bakalim neler olacak..
weber ve edelbrock u Amerikadan ithal etmek cok daha ucuza gelmektedir.
Birde 3.5 rebuild kit ararken birde kitin icinde kompresyon oranini daha iyi olan 0020 pistonlarla beraber gelmesi benide sevindirdi kitin icinde krankindan tutun hersey var ve sadece 700 ingiliz sterlinine yurdisindan alabiliyorsunuz fakat malese ithal ederken vergilerde cabasi
niye boyle niye boyle offffff
Bu kiti yine ararken super birsey daha buldum 3.5 conversion to 3.9 arada fiyat farki sadece 50 sterlin!! yakit performansi dusunmuyorsaniz neden olmasi ?
Yani kisacasi paylasmak istedim...