Defender Açılı Kol İmalatı!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,585

sword7

Zirve
Yer
Akçay
Geçen Pazar günü dağda 2" yükselttiğim aracımın arka kollarını büktüm ve diferansiyel öne kaydı. U şekline gelen kolları söküp düzeltmeye çalıştık ve aracı zar zor sanayiye kadar getirebildik kendi imkanlarımızla. Vedat ustam (Eski ustalardan) sağolsun benim sorunuma el attı. Herşeyi iyi güzel yapmışsında bu kollar ince kalmış dedi ve aşağıdaki kolları kendi yapıp aracıma taktı. Aracın yükseltmeden kaynaklanan tüm kasıntısı yok oldu. Araç düz yolda ip gibi, engebeli arazide beşik gibi oldu. Ben bu kadarını beklemiyordum açıkçası. Belki sizler için de bir fikir olur diyerek konuyu açma gereği duydum... Yorumlarınızı, düşüncelerinizi bekliyorum...

020420121029 - Kopya.jpg

020420121030.jpg

020420121028.jpg

020420121031.jpg

Etiketler

Ynt: Defender Açılı Kol İmalatı!

Kolun boyunda uzama yok abi. Sadece şaseye bağlantı yerikesilip u şeklindeki demire kaynatıldı ve araya fişek koyuldu. Diferansiyelin konumu değişmedi.

Arkadaki yataklı mafsal kısmını değiştirdiniz yani, araba orjinalinden daha fazla yaylanır olmuştur.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Arkadaki yataklı mafsal kısmını değiştirdiniz yani, araba orjinalinden daha fazla yaylanır olmuştur.

Arka orjinal olarka kaldı. Demir kaynaklandı diğer koldan kesilip...

Arka orjinal ama işlevini yeni mafsala devretmiş durumda.Fazla salınım yapacakmı?
ilerleyen zamanda durumu not edersen buraya faydalı olacaktır.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Arka orjinal ama işlevini yeni mafsala devretmiş durumda.Fazla salınım yapacakmı?
ilerleyen zamanda durumu not edersen buraya faydalı olacaktır.

Çapraz geçiştee inanılmaz rahat geçti, ama benim merak ettiği geri geri gelince sert biryere vurduğunda durum ne olacak. Olmadı aracı düz bir zemine çekip üstteki mafsallı kısmı kaynatığ direk açılı kola geçiş yapmak. Bir süre deneyeyim durumu buraya yazarım...

cemklc' Alıntı:
Slm kolların tam boyları kaç cm dir bir sıkıntı varmı.
Aracıımı satalı çok oldu. Kolalrın boyunu hatırlamıyorum maalesef. Ben kullanırker hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR