cevabınız için teşekkürler...Aslında defender dışında ki arazi araçalrında ciddi tecrübem oldu.defender için yıllardır forumlarda takip ettiğim kadarıyla hep 200 tdı yada 300 tdı önerilmiş.oyüzden bende olmuşken bunlar olsun istedim.orjinal tdı lar 97 den sonra çıkan modellerdi sanırsam.v8 ler çok yaktığı söylendiği için bende listeme eklemedim.buarada bir sorum olacak orjinallik bozulması ne gibi bir sıkıntı olur acaba?kararsız kaldım şimdi
(
Hocam bu sizinle alakalı bir durum aslında , tadilat yapıldıktan sonra neyin nerede olduğu çok kestirilebilir değil kısacası örnekleme yapmak gerekir ise ;
==>Motor kulakları yeni motara göre kesilir ve tekrardan kaynak yapılır bunu doğru düzgün araç üstünde kaynatmak %1 ihtimali ile çok zordur
==> şanzuman ve diğer ekipmanlar mevcut motora uydurmak için BD 30 ve Puma için Puzurdirek diye adlandırlan mili kaynak yaparak uzatırlar buda belirtli bir üretim toleransı ile üretilmesi gereken bir parça olmasından dolayı sanayii ortamında yapılan tadilatla istenilen standartlarda hiç bir zaman olmaz ,
==>elektrik sistemi yeni motor için tadilat yapılır bunuda her ustadan ustaya değişik sitillerde uygulamak mümkündür , arıza durumunda farklı bir ustaya gösterdiğinde ilk işi yapan ustanın işi hiç bir zaman beğeni ile karşılanmaz,
==> bu şartlar altın arabanın tüm yürüyen aksamla oynanmış ve orjinalinden uzaklaşılmış olur , bana sorarsan benim aracım da tamamen oynanmış durumda
==> imkanlarınız yoksa biryerlerde kaldığınızda motor işinden anlayan herhangi birisi yardım etsin sanayide kime göstersem anlasın diyorsanız benzinliden vaz geçmemenizi tavsiye ederim , yakıt konusunda dizel ile benzinli arasında %0 bir fark yok dizelin ne yaktığına Discovery tarafında verilen örneklerle kıyaslayabilirsiniz , ben kısacası benzinli taraftarıyım , V8 den şaşmam
umarım düşüncelerim yardımcı olmuştur