Ynt: Defender Almak İstiyorum
Merhaba,
Bu konu forumda çok uzun uzun tartışıldı. Farklı bütçelerle, farklı donanımlarla, farklı zevklere hitab eden Defender toplayan ustadlarımızın hikayelerini dinledik; müthiş bir işbirliği içinde sorunlarına, dertlerine çareler aranmasını (ve bulunmasını) okuduk. Defender toplama konusunda, fotoğraflarla destekli anlatarak sanayideki ustalara bile başvuru kaynağı olacak derinlikteki paylaşımlar var. Bu bakımdan GEZENBİLİR'in Garaj bölümü gerçekten çok faydalı.
Ben de bir Defender toplama arefesinde birisi olarak, bu işin ucu bucağı olmadığını düşünüyorum. Herşeyden ama herşeyden önce, askeriyeden (yada başka bir kurumdan) çıkma bir Defender'ı almadan bunun planını yapmanız çok öemli. Ne tarz bir araç (expedition, kısa gezi, sert offroad, birinci araç-ikinci araç olarak kullanım vs vs.) toplamayı planlıyorsunuz ve bu işe ne kadar bütçe, ne kadar süre, emek ayıracaksınız.
Bunları halletmişseniz, forumdaki bir çok kimse size, yanınıza bir usta alarak, motoru,yürüyeni, kaportası mümkün olan en az yıpranmış aracı almanızı salık verecektir. Ancak, bulabileceğiniz araçlarınb üyük bölümü ekonomik ömrünün sonuna gelmiş, toplanması uğraş ve süreç isteyecek araçlar olacaktır. Bu uğraşın ve süreci n boyutunu da yukarıda belirttiğim tercihler belirleyecekir.
Defender toplama yolculuğunuzda başarılar dilerim. Unutmayın, bu yolculukta varılacak nokta kadar, yolculuğun kendisi de önemlidir ve bir o kadar zevk vermelidir.
Selamlar