Defender arka tampon montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan def110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,487

def110

Ana Kamp
Merhaba,
Defender 110'un arka tamponunu değiştireceğim, şasiye bağlanan taraflarında çürüme var. Biliyorsunuz arka tampon şasiye kaynaklı durumda, kupayı çıkarmadan yeni tamponu takmanın bir yolu var mı? Benim gördüğüm kadarıyla kaynak işleminin sağlıklı olması için kupanın çıkması gerekiyor. Daha önce uygulama yapan arkadaşım var mı?
Teşekkürlerimle.
Atıf Tezerten
Def 110

Etiketler
Ynt: Defender arka tampon montajı

Atıf bey kendi tamponunun üzerine ikinci bir kılıf gibi sac giydirseniz nasıl olur?

bizim arabanın arka tamponu ve şasesi çürümüştü kesip yeniden parça kaynattık. kupanın çıkmasına gerek yok.

Yavuz Kardeşim saç giydirmeyi ben de düşündüm ama şasi bağlantı kuşaklarına kadar çürüme var. Yaklaşık tampondan 40cm içeriye doğru değişmesi gerekli. Tampon içinde kalan çamurlar nedeniyle tamponda büyük hasar var, çeki demirini bile zor taşıyor.

08numan08 arkadaşım şasinin üst kısımlarını kupa çıkmadan nasıl kaynakladınız, merak ettim. Kupa ile şasi arasında çok dar bir aralık var çünkü.

Selam ve sevgilerimle.

Atıf Tezerten
Def 110

def110' Alıntı:
Yavuz Kardeşim saç giydirmeyi ben de düşündüm ama şasi bağlantı kuşaklarına kadar çürüme var. Yaklaşık tampondan 40cm içeriye doğru değişmesi gerekli. Tampon içinde kalan çamurlar nedeniyle tamponda büyük hasar var, çeki demirini bile zor taşıyor.

08numan08 arkadaşım şasinin üst kısımlarını kupa çıkmadan nasıl kaynakladınız, merak ettim. Kupa ile şasi arasında çok dar bir aralık var çünkü.

Selam ve sevgilerimle.

Atıf Tezerten
Def 110
U şeklinde bir parça içeriden kaynalşanarak çözülebilir bence sorun.şase parçası u şeklinde tampon normal şeklinde.

Bu iyi bir fikir, ilk fırsatda deneyeceğim Yavuz Kardeşim, teşekkürler.
Atıf Tezerten
Def 110

Defender arka tampon zaten birbirine geçme 2 sacdan oluşuyor , iyi bir usta kupayı indirmeden tamponu ve şasi bağlantılarını değişebilir.
Depo sökülecek .

Biraz da fotoğraf üzerinden üzerinden konuşmak gerekirse çok da kolay gibi gözükmüyor ama kupayı ayırmayı göze alamıyorum, büyük bir iş.
Atıf Tezerten
Def 110

110_Rear_Cross_M_4cbef80ebaf42.jpg

O kesik şasi noktasından değişmeye gerek yok hemen tamponun dibinden de değişir , ordan da değişir alt bağlantı civataları gevşetip şaşi ile kupa arasına takoz koyarlar indirmeden değişir.Korktuğunuz kadar ciddi sorun değil . ustasını bulmak lazım.

MehmetTürk kardeşim pratik fikirlerine çok teşekkür ederim, gerçekten faydalı olacağına inanıyorum. İyi bir ustam da var ama neredeyse kendim yapmaya çaışacağım.
Tekrar teşekkürler, sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten
Def 110

Sevgili Atiıf Ağabey,

Fiziki yardım lazımsa söylemeniz yeterli..

Saygılar
Uğur

Değerli Uğur Kardeşim,
Eğer kendim yapmaya karar verirsem mutlaka haber veririm, ben takımları şimdiden hazır edeyim bari.
Çok teşekkürler.
Atıf Tezerten
Def 110

merhaba atıf bey yaşadığınız problemi bire bir yaşadım yardımcı olacaksa çalışmalarımı paylaşacağım zaten resim lerde detaylıca göreceğiniz gibi sorun çözülmüş oldu nacizane biraz farklıca tasarladık siz istediğiniz detayı iptal eder o şekilde uygularsınız kupanın kalkması gerekmıyor uygulama şu şekilde oluyor öncelikle depodaki mazotu tamamen boşaltmanızı tavsiye ederim çıkaradabilirsiniz oldukça basit çıkar civataların paslanma ihtimali yüksektir wd 40 bu sorunu halleder sonrasında paslı tampon ve flanşı şase uçlarına kadar alın yeryer spral kullanacaksınız zaten durum sizi yönlendirecektir şase uçlarına kadar tahrıp ederek sokturkten sonn 3mm sacdan levhayı bukturup tampon içinde çelik dogalgaz borusu kullanabılır ve kaynatabılırısınız gereklı guclendırmeler yapıldıktan sonra şase uclarına ve tampona ıkı 10mm sacdan flansla cıvatalı hale getırıp once galvanıze sonrada boyaya verdıkten sonra tamponunuz hazır sız bızım kulladıgımız sıslerı kullanmaya bılırsınız sısıaltındakıde yarı işlevsel yarı görsel bir koruma levhasıdır olmazsa olmaz degıldır kolaylıklar dilerim.

Resim 007.jpg

Resim 008.jpg

Değerli Kardeşim merhaba,
Yaptığınız iş çok temiz olmuş, kriko için yerler de çok fonksiyonel. Yanlız dikkatimi çekti, çeki demirini direkt tampon yerine daha aşağıya monte etmişsiniz, bu nedenle arazide sorun çıkmaz umarım. Fotoğraflar benim için çok aydınlatıcı oldu, büyük ihtimal ben de aynı montaş akışını kullanacağım.
İlginize ve bilgilere çok teşekkürler. Projeye başlayınca tekrar haber vereceğim. Bu konu satmazsam 110'un full restorasyonu içinde ilk sırada olacak.
Sevgi ve selamlarımla.
Atıf Tezerten
Def110

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR