3 gün hiç dokunmadığım defenderımı dün sabah çalıştırmayı denedim. O sabah soğuklarında çalışan araba bir türlü çalışmıyordu. Kendisi tüplü olduğu için sıcak su ile falan dene demişlerdi. O yüzden öylece bıraktım hem de akü zayıflamıştı. Öylece bıraktım arabayı. Bu sabah deneyim dedim ve yine sonuç başarısız. Sonra elektirkçi buldum getirdim. Takviye ile çalıştırdık arabayı falan. Sonra sanayiye götürdüm. Tüp beyni için röle takalım daha randımanlı olur dediler. Yaptık ettik. Biraz gaz+benzin almak için benzinliğe gittim. Ve orada kaldım. Araba yine çalışmıyordu. Elektrikçiyi tekrar buldum getirdim.
Arabayı çalıştırdık. Kaputu kapatınca araba stop etti. Bir daha takviyeyle çalıştırdık. Sonra kapttan usta elini çekince yine stop etti. En sonunda arkadaş görmüş. Kaputu kapatırken kaput ateşleme bobinine doknuyormuş. Sanırım o da ateşleme yapamıyor elektriği kaputa veriyor. Bobini söküp aşağıya aldık biraz daha. Şimdi sorunsuz çalışıyor...
Defender konusunda yeniyim. Bakalım daha neler yaşayacağız...
Arabayı çalıştırdık. Kaputu kapatınca araba stop etti. Bir daha takviyeyle çalıştırdık. Sonra kapttan usta elini çekince yine stop etti. En sonunda arkadaş görmüş. Kaputu kapatırken kaput ateşleme bobinine doknuyormuş. Sanırım o da ateşleme yapamıyor elektriği kaputa veriyor. Bobini söküp aşağıya aldık biraz daha. Şimdi sorunsuz çalışıyor...
Defender konusunda yeniyim. Bakalım daha neler yaşayacağız...