Defender da Şase Çürümesi ve Çözümleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arkhem1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,909

arkhem1

Ana Kamp
Yer
Antalya-Alanya
land rover defender da şase çürükleri aşırı derecede var ise şase yi tamir ettirmekmi uygun olur yoksa başka bir aracın şasesini mi uydurmak saglıklı olur tercübeli arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum

Etiketler
Ynt: Defender da Şase Çürümesi ve Çözümleri

Çürük işi kanser gibidir. Bence uygun olanı sağlam bir şasi alıp uzun bir işlem sonunda değiştirmektir.

Ynt: Defender da ?ase Çürümesi ve Çözümleri

Saseyi degistirmek yasal olmaz herhalde.
Sase numarasini kesip baska bir saseye otutturmak. Change oluyor.
Ve tuv de sasede ekstra kaynak gorurlerse cok sorun cikartiyorlar.

aynı model araçtan faturalı olursa ruhsatta değişiklik olabiliyor. Tabi dikkat edilmesi gereken bir konu..

mesala araç 1993 model olsa aynı model olma mecburiyeti varmı yoksa aynı özellliği taşıyan 1995 veya 1990 model model bir araçın şasesi ile değiştirilebilirmi şase nin sağlamlık durumunu göz muayenesi haricinde anlama şansımız varmı çünkü boyanmış veya ziftlenmiş bir şase dışardan saglammış görünümü veriyor hurda bir şase faturasımı almamız gerekir ruhsata işletmek için birde merak ettigim bir konu şasenin belli bir kısmını kaynak ve demir parçalarla takviye yapmak veya bir kısmını değiştirmak için izin gerekiyormu yasal prosedürü varmı daha teferruatlı bilgisi olan arkadaşların paylaşımını bekliyorum alldıgımız bir şaseyi kullanmadan önce ne gibi işlemlerden geçirmemiz gerekiyor aracım 1992 model 110 luk defender hangi model şaseler buna uyar resmi prosedür tam olarak nedir ve maliyeti yaklaşık ne olabilir şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim saygılarımla

Ynt: Defender da ?ase Çürümesi ve Çözümleri

Bildigim kadariyla hurdaya ayrilmis bir aracin kesinlikle sasesi faturalida olsa ruhsata islenmiyor.
Yinede yetkili bir mak. Muhendisiyle gorusmek gerekir.

Değiştirmek zor iş , şasiyi kumlatın güzelce,görünmeyen çörüklerde ortaya çıkacaktır, sonra çürükleri argon ile benzer kalnlıkta saç ile tamir ettirin (şasi no - en önde sağ tampon bağlantı ayağı üzerinde- yakın kısımlarda çürük yoksa) sonra tekrar kumlatıp galvaniz veya elektrostatik ile boyatın, orjinalinden bile sağlam olur.

Çürükler genelde arka teker kavislerinin alt kısmında olur sizinkinde nerede buldunuz çürük?

yavuz bey merhaba, ilginize teşekkür ederim benim şase deki çürükler yeni farkına vardım yaklaşık ön kapının hizası alta geliyor fakat karşılıklı şag ve sol şasedede var ve şase oyulmuş nerdeyse kopacak kadar olmuş temizlemek istedim elim girecek kadar yer açıldı başka yerlerdede çürük varmı tam bilemiyorum çünkü aracın altı ziftlenmiş racın modeli de yüksek 1992 olayı çözemedim çünkü 1970 yılarına ait araçlar var taş gibien ekonomik saglıklı olarak ne yapmamı önerirsiniz şaseyi değiştirmek için bir yerlerden rapor almamız mı gerekiyor saygılarımla

arkhem1' Alıntı:
yavuz bey merhaba, ilginize teşekkür ederim benim şase deki çürükler yeni farkına vardım yaklaşık ön kapının hizası alta geliyor fakat karşılıklı şag ve sol şasedede var ve şase oyulmuş nerdeyse kopacak kadar olmuş temizlemek istedim elim girecek kadar yer açıldı başka yerlerdede çürük varmı tam bilemiyorum çünkü aracın altı ziftlenmiş racın modeli de yüksek 1992 olayı çözemedim çünkü 1970 yılarına ait araçlar var taş gibien ekonomik saglıklı olarak ne yapmamı önerirsiniz şaseyi değiştirmek için bir yerlerden rapor almamız mı gerekiyor saygılarımla

otokar yapımıdır ;) acaba tahliye deliklerinimi tıkadılar ziftlerken? ozaman paslanır ve çürür, önden su basınca kapı altına gelen yelerden suyun boşalıp boşalmadığını test etmek lazım zaman zaman .

Gelelim çözüme , sanıyorum tedavi boyutunu biraz aşmış artık organ nakli lazım gibi anlattığınıza göre.

Durum bayagi ciddi gözüküyor,

Sorun bukadar büyükse ve şasi değişimine kadar düşünüyorsanız, önce bir kumlatıp durumu görün.

Tabi şasede zivt/pütür/boya olduğu için Önce Tünel kumlama cihazlarında kumlatmanız gerekecektir.
sonra ince kumlama ile geriye kalan boya ve pas parçalarını temizletebilirsiniz. (Kumlatmadan önce şasiyi tazzikli su ile yıkayıp çamurunu temizleyin)

***Yalnız şöyle bir sorun var***, Tünel kumlama metal bilya attığı için şasi çok zayıfsa ikiye de bölünebilir. Fakat başka türlüde üzerindeki yıllanmış zivt i kazımanız pek mümkün değil.

Fakat durum ortaya çıkar ve hala şasi tek parçaysa ve Kaynak tutacak durumdaysa Eskisinden sağlam halede getirebilrsiniz.

Çürümüş olma sebebi de Yavuz abinin anlattığı nedendendir. Şasi nin dışını iyi korusanız bile tahliye deliklerinden giren su dışarıya kolayca akabilmeli, içinde kalmamalı.

Saygılar, HakanY.

arkhem1' Alıntı:
racın modeli de yüksek 1992 olayı çözemedim çünkü 1970 yılarına ait araçlar var taş gibien ekonomik saglıklı olarak ne yapmamı
İhalelerden alınan defenderlerin 87-88-89-94 ve üzeri makbuldur
bendeki defender 92 model şase neredeyse yeniden yapıldı
abimdeki 87 model daha şasede en ufak pas belirtisi yok

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR