Defender Helezon...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,005

sword7

Zirve
Yer
Akçay
Selamlar. Aracıma geçen sene sıfır helezon aldım orjinal olarak. Fakat aracın üzerindeki yükten dolayı helezonlar basık kaldı. Aracımı yükseltmek istemiyorum fakat orjinal yüksekliğinde durmasını istiyorum. 2" yaylardan alsam fakat gazlı amortisörleri değiştirmesem bir sıkıntı olurmu. Araç böylece orjinal yüksekliğine gelmiş olur diye düşünüyorum? Yorumlarınızı bekliyorum...

Etiketler
Ynt: Defender Helezon...

Umut Bey, sadece helezonları +2" ile değiştirerek de devam edebilirsiniz ama bu helezonların heavy duty olduğunu da hatırlatmak isterim, arka helezonu daha az yük taşıyan tipinden seçerseniz iyi olur diye düşünüyorum.

Adnan Çetinel' Alıntı:
Umut Bey, sadece helezonları +2" ile değiştirerek de devam edebilirsiniz ama bu helezonların heavy duty olduğunu da hatırlatmak isterim, arka helezonu daha az yük taşıyan tipinden seçerseniz iyi olur diye düşünüyorum.

Valla adnan abi senden alıcaz yayları sonuçta. Hangisini kullanmam gerektiğini sen daha iyi bilirsin. Aracın önünde ve arkasında vinç tamponu ve vinç var. Portbagaj, hi jack kriko takım sandığı derken aracın ağırlığı arttı. +2" yaylar heavy duty ve normal olarak 2 ye mi ayrılıyor o kısmı tam anlamadım. Britpartın super gas amortisörleri var şuan araçta. Heavy duty yaylarla sorunsuz kullanabilir miyim aracı? Açıkçası bana aracın 2 parmak kadar yükselmesi yeter...

aynı seyı bende dusunuyorum gazlı amortısor taktım uzerıne sadece +2 helezon taksam yukseltebılırmıyım? eger olmazssa helezonların altlarına get yaptıracam?

Şahsi fikrimi söyliyim. Arazideki esnemelerde (+2 yayla ) amortisörünüzü koparırsınız.

sword7' Alıntı:
O zaman 2 veya üç cmlik get koymak daha mantıklı olacak ::smiley:

Defender 110 arka helezonları iki tip, ikisi de 40mm yükseltiyor ama biri 22mm diğeri 21mm tel çapına sahip. 22mm olanın boyu 410mm, 21mm olanın boyu 420mm.
Sizin durumda 21mm olanını kullanmak daha iyi olur, ama madem helezonlar yeni, bir daha almayın bari, get daha ekonomik bir çözüm olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR