Defender Kaporta Sacı Basımı veya çıkma bulma Yardımı hk.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan screamingeagle Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,944

screamingeagle

Fener Bahçe Cumhuriyeti
Yer
İstanbul
Web
www.2aorman.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB1DHS
Merhaba
Uzun bir süredir defender almak için araştırma yapıyorum 2 adet çok güzel aracı işlerimin yoğunluğundan dolayı kıl payı ile kaçırdım.
Dün bir arkadaşımın demesiye bir araca bakmaya gitik ama malesef o usta kendi için topluyormuş oda beni abi bak burada bir tane daha var adam satıyor gel bakalım dedi araç askeriyeden çıktığı gibi 6-7 aydır duruyormuş boyacının önünde hiç bir şey yapılmamış kapıları aracın içinde sanırım buldukları uygun kapıyı koymuşlar içine yani 5 kapıda içerde motor kaputu eğri büğrü sağ sol ön çamurluklar desen kaputtan pek bir farkı yok. yani araç toplansın istiyor. Beni götüren usta abi 10.000tl ye toplanır güzelde araç olur diyor. Bende siz değerli dostlarıma danışımak istedim gerçi yarın ressimlerini eklerim ama parçaları yani en azındanön kaputu sağ sol çamurlu nasıl halledebilirim bana kaça mal olur ve en önemlsi istanbulda kim toplar bu aracı .
Saygılar.

Not: konu başlığını bu şekilde düzelttim .

Etiketler
Ynt: Defender Yardımı hk.

Merhaba Haluk Bey;

Öncelikle herşeyin hayırlısı diyorum. Aklınızdaki bütçe, araca istenen fiyat nedir bilemiyorum. Ancak bu aracın orjinalde alimünyum kasa olduğu gerçeğinin hafiflik açısından önemli bir artı olmasının yanı sıra, alimünyum doğrultmanın zoruluğundan ötürüde çoğu yerde kasa işçiliği açısından bir eksi. Benimde aracımın ön kaputunda hasar vardı. Fotoğraflardan görebilirsiniz ve bu hasarın oluştuğu nokta itibariylede doğrultması olamadığından mecburen ön kaput almak zorunda kaldık. Yanlış hatırlamıyorsam 1.200 TL civarında tutmuştu. Çamurluğumuz hasarlıydı. Onu doğrultmayı başardık. Ancak benim bu işlemler sırasında en büyük avantajım çalışan ustaların hepsinin tanıdık olması ve bu işi ücretsiz yapmalarıydı. Kapılar aracın içinde diyorsunuz. O vakit aracın içine kedi köpek toz çöp vs girmiş ise içinide toparlamak için bir miktar masrafı gözden çıkartmanız gerekecek. Aracın boyası, bozuk farıdır, panjurudur,aynasıdır, camıdır, elektrik tesisatıdır vs derken masraf biraz daha artıyor. Sonra motor çok önemli bir faktör bu araçlarda. Aracın motoru, arazi vitesleri ne durumda. Bunlarda çünkü ciddi masraf sebepleri. Birde herşey bittikten sonra 5 tane lastik alacaksınız. Araziye ne kadar gireceğinizi bilemiyorum ama en basit lastikler için bile yaklaşık 5 tekere 1.500 TL ayırmanız gerekecektir. Küçük işçilik masrafları vs binince 10.000 TL gibi bir rakkam zor oluyor. İşin kötü tarafı bu tür araçlarda hiç bir zaman masraf sanıldığı kadar az olmuyor ilk aşamada :D Ha aracın herşeyi düzeldikten sonrada hiç nankörlük etmiyor :smiley: Ben sadce yakın zamanda yaşadığım deneyimlerden yola çıkarak bunları yazdım. Umarım yardımcı olabilmişimdir...

SAYGILARIMLA

Ynt: Defender Kaporta Sacı Basımı veya çıkma bulma Yardımı hk.

Sayın DeanVefikbey
ilginize teşekkür edeim aracın fiyatını unutmuşum araca sahibi 5,000tl istiyormuş boyacı arkadaş aman abi al ben sana 4,500tl ye bağlarım dedi sanırım 4,000tl ye bitiririm araç için ayırdığım bütçe 13,000 ile 15,000 tl arası malum sitede araçların fiyatı acayip uçmaya başladı ilk baktığımda düzgün bir araç için 1-2 ay önce 12,000-15,000 arası fiyatlar istenirken şimdi en tabiri caizse dandik arabalar güzel gibi gösterilip bir iki ilave ile 18,000-22,000 civarlarına fırladı yani sanırım borsaya dövize altına yatırım yapacağımız bizler bu araçlara yatırım yapsak daha çok kazanıcaz :smiley: yinede bütçem dahilinde dizel bir araç bulursam hiç düşünmem alırım ama bekledikçe fiyatlar uçmaya başladı dün bir araca baktım resimlerden 10 numara görünüyor yanına gittim gördüm eteklerde boyalar kabarmış sol çamurluk üstten boyası çatlama yapmış araç sanki ortadan aşşağı basık gibi içi desen okadar şu yapıldı bu yapıldı denecek bir şey yok yalıtım yok eh yani ama araç 17,000 tl buda bence çooook pahalı . Dediğim gibi matıklı bir araç bulursam bütçem dahilinde bakarım.
Saygılar.

Çok haklısınız.. Bende ararken çok zorlanmıştım. Çoğu şişme fiyatlar. Hak edenlerin ise fiyatı gerçekten yüksek oluyor. En güzeli toparlamak evladiyelik bırakmak :smiley: Peki aracın motoru ne durumda? Birde muhtemel esnaf dayanışması faktörünüde göz önünden ayırmamak lazım :smiley: Dediğimiz gibi aracın içi boyası onlar kolay işler önemli olan yürürler ve motor.

Saygılarımla

Deanvefik bey boyacı arkadaş motor yeni abi yapıldı dedi ama müşterisi vardı tam konuşamadık yarın kısmet ise gidip bakıcam hatta fotograflarınıda çekerim motor sorunsuz dedi şanzımanda öyleymiş hatta araba çalışıyor abi ama 3-4 aydır yatıyor bakmak lazım dedi .Kısmetse yarın bakıcam hayırlısı diyelim yinede.
Saygılar.

Sanzıman motor yapılır, fakat kasa cok bozuksa alumınyumla ugrasmak bu devırde cok zor. Kolay gelsın

screamingeagle' Alıntı:
Sağolun sayın vosdost .
Peki bildiğim kadarı ile kapı saçları aliminyum basılıyor motor kaputuda basıla biliyormu?

Motor kapur sacının basıldıgını hıc duymadım. Fakat kaput Ankaradan cıkma bulunabılır. Veya alımınyuma cekıc sallıyacak bır kaportacı bulunabılır.
Sıfır kaput fıyatının yarısını ısı bılen bır kaportacıya verılırse cok guzel ısler cıkarabılır. :smiley:

selamlar herkese hayırlı günler kapı saçları basılabiliyor fakat kaput basılamıyor baktığınız araç 4500 tl ise ihale ile hiç uğraşmayın derim piyasadaki araçların çoğu ise ihaleden alındıktan sonra yalanyanlış bol macunlu yani göstermelik boya döşeme yapılıp 18 20 bin tl isteniyor ve alan arkadaşlar ise gene aynı masrafları yapıyorlar en mantıklısı alıp toplatmak en azından ne yapıldığını bilirsiniz
saygılar ;)

yan sanayi çamurluk almayın ben hilux ön camurluk aldım yan sanayi ne farkeder dedim ama bu kadar fark edecegini tahmin etmedim sinyal le camurluk arası iki cm acık kaldı

Merhaba
Sayın takoser öncelikte ilginize çok teşekkür ederim evet hakılısınız bende o yüzden alıp toplamayı düşündüm en fazla 2 ay önce 12 ile 15 tl arası olan araçlar 2 ay içinde ne oldu bilinmez birden 17000-22,000 gibi fiyatları buldu üstte yazdığım gibide hafta sonu bir araç görmeye gittiğimde sadece hidrolik direksiyon gerisi faso fiso araç 17,000isteniyor son ne olur dediğimde ise siz ne düşünüyorsunuz denildi bu ssöz üzerine ben düşünim sonra tekrar ararım sizi diyip uzaklaştım. Borsaya dövize altına yatırım yapanlar boş versinler 4x4 e yatırım yapsınlar acayip kazandırıyor :smiley:
Sayın motorize06 sizinde ilginize çok teşekkür ederim .
Zaten yan sanayi pek düşünmüyorum zaten araç sahibi yurt dışındaymış ye TR ye yeni gelmiş aracın olduğu yerdeki arkadaş bir randevu ayarlıyıp bizi buluşturacak bakalım ozaman kesinleşecek alım işi .Yinede allahtan hayırlısı diyelim kısmetimiz ise olur .

şahsen tanışamadım ama ümraniye çakmak' ta ünal usta varmış. defender lerla ilgili kaporta işlerini hallediyomuş.

Merhaba
Sayın dturan ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim banada maslak mekanik otodan hüseyin beyi tabsiye ettiler araç sahibinin işi yoğun olduğu için henüz görüşemedik .ama ünal ustayıda bir yere not ediyorum bakalım hele bir araç sahibiyle görüşebilsek :smiley:
Dostça Kalın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR