Defender Kardeşliğine bir Üye Daha

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 80,656
ha bu arada boyadan dün gece saat 22:00 de vazgeçtim. ben farklı bir renk olsun istiyordum ama kremde karar alınınca şimdi boyatmanın anlamı olmadığını düşündüm. sol arka kapı ve sol ön kapının alt kısmını boşuna söktüm yani boyasını.

şimdi şanzumandan gelen yağ kaçağı ve şanzumanın sallanmasına bakılacak ki bu baskı balata bilya değiştikten sonra oldu. karterden gelen yağ kaçağına bakılacak araç tüv e hazırlanacak sonra koltuklar ve döşeme olacak. en son karar bu yönde.
 

Etiketler
DR.ÖZHAN' Alıntı:
kaplama güzel olmuş altan kaplamışısın sanzumanı abi ? o malzemenın bir tarafı aliminyumlu olanını bulunca bende yapıcam sanırım başka care kalmıyor.
bir tarafı süngerli almiyum olan bir işe yaramıyor (Denedim). İzocamlı aleminyum işe yarıyor. Benim kullandığım malzeme havalandırma kanallarının içine ve dışına kullanılan malzemeler. Kaplamanın dışında vites ile şanzıman arasında kalan yere akustik sünger koydum.
 


tam benim düşündüğümü yapmışsın abi işe yarar diye tahmin ediyordum ben de. o zman en kısa zamanda kopya bunu göktuğ nun konusuna da yazarsan o da bunu duyduğuna sevnecektir o da arayışta.
 

huseyinyilmaz' Alıntı:
tam benim düşündüğümü yapmışsın abi işe yarar diye tahmin ediyordum ben de. o zman en kısa zamanda kopya bunu göktuğ nun konusuna da yazarsan o da bunu duyduğuna sevnecektir o da arayışta.

Göktuğ lazdan akıl almıyor . Biz arabaları aynı zamanda yaptık. O biliyor kullandığım malzemeleri
 

geçenlerde birşey duydum doğru mu?
nasrettin hoca karadenizde bi göle maya çalıyormuş. laz gelmiş ne yapıyosun hocam demiş. hoca maya çalıyorum deyince laz iyide kim yiyecek bu kadar yoğurdu hocam demiş aslı varmı sen duydun mu ? pek karadenizli işi değil bu
 




bende bugün alimınyumlu malzeme numunesı isteyecektım ??? işlerimden dolayı izmire gıdemedım burada koctaş tekzen bahause vs yok işim zor bıraz. izocamlı malzeme numunesı getırtdım yaklaşık 1,5 cm cok kalın ve su tutar dıye vazgectım ısı ıcın fayfası olmuşturda ses de bı değişiklik oldumu?
 


Nasrettin hoca ile tartışmaya girmektense gönlünü yapmış fena mı ;D ;D ;D
 


Ben izocamın malzemesini kaput altı ve kapı içlerine kullandım. Kapı içine kullanmam yanlış oldu su tutuyor. kaput altına ayrıca süngerde çektiğim için hangisinin faydası ne kadar oldu bilmiyorum.
 

alimıyonsuz malzeme daha uygun ozaman sanzuman kapagıdakı malzeme sıcağa yanmaya mukavenmetı masıldır sence hıc yoktan iyimidir ?
 

kaput altı uygulaması yaptım cokda guzel kestı taha bende aynı sanzıman kaplamasını aldım taktım ama ıctarafına akustık sunger koymadım bu aralar acıp tekrar onu yapıcam kapı ıclerıne de bu ızocamın yıne tek tarafı alumınyum ama foam malzeme mı ne dıyolar kopuk gıbı bısey onla kapladım suya dayanıklı cok guzel tuttu

ilk yapılan halı
[attachment=1]

1 sene sonrası
[attachment=2]

yapımı cok basıt ve kullanıslı etkılenen yerlerı tekrardan yapmak en zala 20 dkkanızı alır sıddetle tavsıye ederım



 



DR.ÖZHAN' Alıntı:
alimıyonsuz malzeme daha uygun ozaman sanzuman kapagıdakı malzeme sıcağa yanmaya mukavenmetı masıldır sence hıc yoktan iyimidir ?

alüminyum kaput içine yaptım üstüne de sünger kapladım. Sonuç başarılı. Şanzıman içine yaptığım malzeme süngerimsi bir yüzü yapışkanlı üstü su tutmayan bir malzeme. Uygulamayı yaptıktan sonra iki kere şanzıman indirdim herhangibir deformasyon yoktu. Yapışkanlı malzeme + sünger + orjinal paspas sonuç çok başarılı (şanzıman sesi ve ısısı için )
 



araştırmaya devam orjinal paspas takımı mencut benım aracda, bi yapışkanlı malzeme uygulansa ses de azalaıyor demekkı baklım hüseyın bey bı kendı aracındakı kaplamayı bitirsın nasıl sonuc verecek
 

Dün 5 defender sahibi Adana da adı sanı olmayan ve belki de olmayacak oluşumumuzun ilk toplantısını sanayide benim aracın başında yaptık. aslında madem hep DEF var DEFOFF fena isim değil sanki. varmı ki?
çok sevgili Gürsel Ünsal abimiz (bana her konuda yardımcı oluyor her vakit), yeni defender sahibi olan üniversiteden arkadaşım Tamer Marangoz, NVR01 yani DRNEKR yani Duran kardeşim, Foremost (ne anlama geldiğini soraktım unuttum) ve ben ayaküstü ama 1,5 - 2 saat neredeyse sohbet ettik.

Günümüzün en büyük sorunu usta sıkıntısı ve gündemin en önemli konusu yeni tip göğüs mevzularını konuştuk ama bi sonuca varamadık ikinci toplantıyı kimbilir ne zman yapmak üzere dağıldık. ama muhtemelen ya duran ın yada halil ibrahim in defenderının başında olacak fotograf yok ilk buluşmamızın gizliliğinin korunması için
 

geçen gün mersinde bir yetkisiz serviste sapasağlam çalışır durumda Isuzu 2,8 TDİ motor ve şanzumanının satıldığını gördüm. motor ve şanzuman için 7000 TL istiyor ama ben 6000 TL ye alınabileceğini düşünüyorum. 2,8 ısuzu takanların çok memnun olduğunu çok sorunsuz bir motor olduğunu okudum ingiliz forum sitesinden.
Türkiyede takan varmıdır bileniniz var mı?

adamda kendi kullandığı araçtan çıkma land cruiser 91 model 4,4 sıralı 6 silindir benzinli motor da var. isteyen olursa ustanın telefonunu verebilirim.