Defender Marş Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nordic1903 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,838

nordic1903

Grizzly Bushcraft
Yer
Kavacık - Istanbul
Web
www.imageresim.com
Arkadaşlar ;

Az önce bir iş için dışarı çıkıp 110 SW Düz Dizel aracıma bindim..Marşı çevirdim ince ve sürekli bir " çat çat çat " sesiyle karşılaştım ve marş almadı..Kızdırmayı kullandım ve tekrar denedim..Yine aynı ses ve yine marş almadı..Farlarım yanıyor,sislerim yanıyor , diğer tüm elektriksel faaliyetler normal ama marş almıyor..

Muhtemelen marş motoru ya da solenoid'de sıkıntı var ?? Kendi başıma ve tavsiyeleriniz yardımıyla çözebilirmiyim ?? Yoksa elektrikçi yolu görünüyor mu ??

Şimdiden teşekkürler

Cenk

Etiketler

Ynt: Defender Marş Sorunu

Selamlar
eger cok hafif bir guc kaybı oluyor ise aku temize çıkıyor. Siznde dediginiz gibi , mars rolesi olabilir veya mars motoru. Ancak, mars rolesinin boyle bir ses cikarttığını duymadım hiç ama olur mu? olur tabii. Mars motoru sanki nazlanıyor gibi geldi bana.

Ancak, sunu belirtmem gerekir ki, akum cok zayıf oldugu zaman boyle bir "çıt çıt" sesi duyarım ama sizdeki durum farklı sanırım. Nacizane, ben olsam elekrtikcinin bir çayını içerdim.. .
iyi gunler dilerim, reha

Reha Abi ;

Sen "Akü" lafı edince gidip takviye yaptım..Araba çalıştı..Sonra tesadüfen açık olan bir oto elektrikçisinde ölçüm yapınca akümün işlevini yerine getirmediği ve şarj almadığı ortaya çıktı..90 AH güzel bi akü aldım aysonu aysonu ;D ;D sorunum çözüldü ...

Teşekkür ederim..

Cenk

Selamlar
açıkcası , benim arabada da "akü zayıf" olunca, anlayamadığım bir ses duyunca aklıma gelmişti ama farlar az etkileniyor deyince "kü değil" gibi geldi bana.. Hani, bardağın dolu tarafına bakcağız ya,
1) hem aracında arıza yokmuş
2) Hem de kış günü en gerekli olan şeyi, yani "akünü" yenilemiş oldun..
iyi günlerde kullanmanı dilerim, reha

Sorun halllolmuş olsada bence şarj dinamosuna ve ''V'' kayışına baktırın gevşemiş olabilir aksi takdirde yeni aldığınız aküde bir müddet sonra aynı problemı çıkartabılır.

erhan110' Alıntı:
Sorun halllolmuş olsada bence şarj dinamosuna ve ''V'' kayışına baktırın gevşemiş olabilir aksi takdirde yeni aldığınız aküde bir müddet sonra aynı problemı çıkartabılır.

En kısa zamanda komple bir elektrik bakımı düşünüyorum zaten..Uyarılarınızı dikkate alacağım..

Teşekkürler

Cenk

cenk bey selam,
aradan çok zaman geçmiş... marşa basmışsınızdır sanırım...
sorunu nasıl çözdüğünüzü merak ettim... hemde başlık altında cevabı olsun istedim...
selam ile...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR