Defender mı, Discovery mi? Yardım istemekteyim.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Quaxl Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,889

Quaxl

Unimog vs Cesuryürek Freelander
Yer
Çukurova/Adana
Web
twitter.com
Merhaba arkadaşlar,

Şu an 2001 model Freelander TD4 kullanıyorum. Aracımı yakın zamanda satışa çıkarmayı planlıyorum. Aracı sattıktan sonra arazi araç sevdamı devam ettirmek istediğim için sizlerden yardım istiyorum, zira sizlerin fikirleri de benim için çok faydalı olacaktır.

Her türlü aracı düşündüm, taşındım; en sonunda özümden çıkmamaya yani Land Rover'da kalmaya karar verdim ve aklımda buna uygun iki plan var.

Birincisi Discovery TD5 almak, ikincisi Defender 110 almak. Acaba bunlardan hangisi alsam ve Off-Road için modifiye etsem? Hangisi daha uygun olur?

Çünkü, haftada bir olmasa bile iki haftada bir mutlaka araziye giren biriyim. Yeni bir araç alıp, hem site içi aktivitelerde yer alabilmek, hem araziye girip çıkabilmek, hem de günlük işimi gücümü görebileceğim bir araca sahip olmak istiyorum. Freelander'ım günlük işlerde zaten işimi görüyor, araziye girip çıkma konusunda sınırları dar olduğu için şansımı zorlayamıyorum.

Sizce ne yapmalıyım, hangisi benim isteklerimi karşılamamı sağlar? Sizlerin değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler

Ynt: Defender mı, Discovery mi? Yardım istemekteyim.

suyabatmaz' Alıntı:
Freelander kullandığınıza göre bence de Td5 sizi memnun eder. Defender satın alırsanız, Freelander sonrası çok zorlanabilirsiniz.

zorlanma derken neyi kastettiniz, tam anlamadım? sürüş olarak mı yoksa büyük olmasından dolayı mı?

TD5 benim açımdan da iyi gibi ama insan bir Defender'ı da olsun istiyor :smiley:

Quaxl' Alıntı:
zorlanma derken neyi kastettiniz, tam anlamadım? sürüş olarak mı yoksa büyük olmasından dolayı mı?

TD5 benim açımdan da iyi gibi ama insan bir Defender'ı da olsun istiyor :smiley:

Merhaba,

Yanlış kelime kullandım sanırım :smiley: Zorlanmadan kastım: Freelander'daki konfor - sürüş özellikleri ile Defender arasındaki büyük farklar. Td5 ile Defender yaklaşık aynı ölçülerde neredeyse, aracın büyüklüğü bakımından hiçbir sorun yaşamazsınız. Araç içi konfor elemanlarının hiçbiri Defender'da bulunmamakta, bildiğiniz gibi Defender: Freelander ve Td5 ile karşılaştırıldığında ( ki bence karşılaştırılmamalı ) çok farklı bir Land Rover. Freelander ve Td5'in, her anlamda, Defender'a göre daha konforlu olduğunu düşündüğüm için bu görüşümü bildirdim.

Gönlünüzden Defender geçmesi doğaldır ama Freelander ve Td5'in sağladığı pekçok özellikten çok farklı özelliklere sahip olduğunu hatırlatmak isterim. Sonuçta karar sizindir.

Hayırlısı olsun.

Barış

Anladım. Konfor olarak ikisinin normalde farklı olduğunu biliyorum. İkisini de çok kısa bir süre de olsa kullanma şansım oldu. Defender biraz -tabirimi mazur görün- kalas gibi duruyordu, ama TD5în tadına doyum yoktu. Ama Defender'ın sağlayabileceği Off-Road heyecanıyla, TD5'in ki bir değildir diye düşünüyorum. Defender'ın vereceği zevk daha fazladır gibi geliyor. Yanlış mı düşünüyorum acaba?

Peki konfor açısından Defender'ın içine ne gibi iyileştirme yapılabilir? Ne kadar uğraşılsa da TD5 konforuna yaklaşamaz belki ama mutlaka bir konfor arttırımı olabilir, değil mi?

Quaxl' Alıntı:
Anladım. Konfor olarak ikisinin normalde farklı olduğunu biliyorum. İkisini de çok kısa bir süre de olsa kullanma şansım oldu. Defender biraz -tabirimi mazur görün- kalas gibi duruyordu, ama TD5în tadına doyum yoktu. Ama Defender'ın sağlayabileceği Off-Road heyecanıyla, TD5'in ki bir değildir diye düşünüyorum. Defender'ın vereceği zevk daha fazladır gibi geliyor. Yanlış mı düşünüyorum acaba?

Peki konfor açısından Defender'ın içine ne gibi iyileştirme yapılabilir? Ne kadar uğraşılsa da TD5 konforuna yaklaşamaz belki ama mutlaka bir konfor arttırımı olabilir, değil mi?

;D ;D ;D

Defender'a uygulayabileceğiniz konfor girişimleri: ön iki ve arka üçlü koltuğu, doblo veya Discovery koltukları ile değiştirebilirsiniz. Motor bölümü ve kabin içi ses ve ısı izolasyonu yaptırabilirsiniz. Yapılacak iyileştirme çalışmaları, bunlardan öteye gitmez :D

Ama emin olun ( kendi adıma konuşuyorum, kişiden kişiye farklı düşünceler olabilir :smiley: ) Defender'ın ruhu bu. Defender kullanmaya başladığınızda, otomobil boyutlarında bir kamyon kullandığınız anlıyorsunuz, sunduğu iç hacim - kullanım alanı - görüş açıları - arazi kabiliyeti - şahsına münhasır tüm özellikleri ile kabul ediyorsunuz ( tekrar belirteyim: kişisel görüşümdür )
Tüm Land Rover ailesi içerisinde, Defender'ın arazi kabiliyeti tamamen farklıdır. Td5 ile arazide, sorun yaşadığınızda: aracı yan yatırmak - dal çizikleri - kaporta ezikleri...vb. sahibi için sorundur ve tamirinde sahibini üzer :D Defender'da böyle detayları düşünmezsiniz, meydana gelmiş olan bu detayları görmezsiniz bile çünkü bu kusurlar Defender ile bütünleşir ;D ( yine kişisel görüşümdür ).

merhaba,

Eski bir defenderci yeni Toyota LC 80 ve Patrolcü olarak bu konu başlığı altında birşeyler yazmak istedim.Bir kere karşılaştırılan disco td5 ve defender çok farklı yerlerdeki araçlar.disco oranlama da %40 yoldışı %60 asfalt arabası, üretilirkende bu düşünülerek konfor ve donanımı yapılmış.Defender ise diyebilirimki asfaltta giderken daha çok yorulanılabilecek bir araç donaım tamamen yoldışı koşullarına göre yapılmış bir araç ,hatta diyebilirimki 2000 yılların kalan tek şantiye ve yoldışı aracı..Defenderde konfor namına yapabileceğiniz yegane işlem koltuk değiştirmek kılima takma belki bir kaç unsur daha onun dışında yapılabilecekler bu aracın karakterini zedeler.. TD5 i arazide yolda ve yoldışında kullanma olayına gelince olabilir ama diğer arkadaşların da söylediği gibi hem aracın dışınada olabilecek hasar hemde aracın mekanik ve elektro mekanik donanımında meydana gelebilecek hasarlar sebebi ile bazen çok can yakıcı olabilir.
selamlarımla...

Bu dediklerinize bakarak aklımda oluşan fikir: bir TD5 alıp ona off-road donanımı yerleştirmek daha hayırlı olacak gibi görünüyor :smiley:

Defender'ın yerinin dağ, taş, bayır çayır olduğunu biliyorum da ben sürekli off-road'da olmadığım için, hem yol hem arazi aracı lazım. Bazen yollarda Defender görüyorum, şehiriçi kullananları, dedim belki ben de öyle birşeyler yapabilirim. Ama görünen o ki, bu sevdadan yavaş yavaş vazgeçsem iyi olacak :smiley:

Peki TD5'e ne gibi modifikasyonlar uygulanabilir ve ortalama fiyatı ne olur bu değişikliklerin. işte yükseltmesiydi, lastikleriydi, vinciydi vs vs. ?

Td 5 e ciddi bir arazi modifikasyonu (kilitler, yükseltme yay amortisör, burç takımı, ön arka çelik tampon,vinç,sisler,tavan sepeti,lastik jant vs..) 15 civarı tutar

tahaozak' Alıntı:
Td 5 e ciddi bir arazi modifikasyonu (kilitler, yükseltme yay amortisör, burç takımı, ön arka çelik tampon,vinç,sisler,tavan sepeti,lastik jant vs..) 15 civarı tutar

15 bin biraz fazla geldi bana. gerçi hepsini birden yaptırmayacam ama yine de iyi bir miktar yani.

kilitler 4000
yükseltme 1000-1500 civarı
snorker- 1000 (safari snorkel)
Burç takımı 400-500
ön arka çelik tampon 2500 tl
vinç 1300 tl
tavan bağajı 1000
sisler 500
jant lastik 3500
seçeceğiniz markaya göre yukarı da çıkar aşağıda iner. Tabi bunlar dışında bir sürü ekipman daha var (Büyük lastik takılırsa ayna mağruti, çip, telsiz,anten,çeki halatları,takım sandığı,kumpaleti,jel akü,invertör,masa sandalye , tulum,çadır vs.... ) Kısaca sen harcamak iste sonu yok :smiley:

Şöle de bir çözüm var... ;D TD5 motorlu bir defender alın.... :eek:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.