Defender Minibüs Ruhsat Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Drift Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,623

Drift

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar 2013 mayısta muayene girdim aracımının ruhsatında 10 kişi minibüs yazmakta 3 kapılı arkadaki koltuklar karşılıklı düzen 4+4 oturuluyor o günlerde birinden duydum artık koltuklar cam tarafına bakma şartı getirilmiş böyle durumda bulunan araçlar muayene geçemiyor diye duydum eğer böyle bir durum olursa 3 kapılı bir aracı nasıl muayeneden geçirecem bunun doğruluk payı varmı ?

Ynt: Defender Minibüs Ruhsat Sorunu

Öncelikle ALLAH kolaylık versin diyorum şimdiden. çünkü biraz uzun ve sıkıntılı süreç başlıyor senin için. aynı durum benim araç içinde geçerli idi. ilkin aracına proje çizdiriyorsun. 10+1 kişilik olan aracın için 3+1 veya 4+1 olacak şekilde bir proje. sonra aracının ruhsatında muhakkak arazi taşıtı yazıyordur araç cinsi yerine , bundan dolayı ruhsatı değiştirecen ya arazi taşıtı kamyonet yada arazi taşıtı minibüs yazdıracan. arazi taşıtı kamyonet yazdırman daha doğru. sonra aracın muayenesini yaptıracan ek-1 ve proje ile. daha sonra trafiğe gidecen muayene onay kağıtı ve ek-1 ile sana yeni ruhsat düzenleyip verecekler.benim yaşadığım sorun seninki ile aynı yaptığım işler ise bunlar. kısacası 2 kere ruhsat parası birde muayene ruhsatı parası toplamda 3 kere ruhsat parası verdim. muayene ücreti trafik sigortası eksoz muayenesi ve en baba harcama proje parası. toplamda bana 200+350+320+32+400 = 1302 + (yaktığım mazot) 98 = 1400 tl cik.

bu arada önemli bir konu sakın proje ile muayeneye giderken eğer hidrolik direksiyon ruhsatınıza işli değilse direksiyonu sökün. çünkü onu görürlerse sıkıntı oluyor. proje de olmadığı için onay vermiyorlar.

sen yine de aracına proje çizdirmeden önce muayene istasyonuna getir ve sorumlu kişiden bilgi al. onların istediklerine göre hareket et. yanlış bir şey yapmış olma.

selamlar öncelikle sizden önceki tirafik tescil şubesinde aracınızın dosyasında sınıfı ve taşıma kapaitesi mutlaka yazar görevlilerden telefon ile görüşerek durumu anlatın bağlı bulunduğunuz emniyete faks cektirebilirseniz ruhsattan düzelttirebilirsiniz saygılar

Bence de trafik şubeden halletmeye çalışın. tüv de kusur yazılırsa geri dönüş olmuyor. hakkariye de gitseniz tüv o kusuru düzelt gel diyor.

Birde artık proje çizme işi kalktı diye duydum bilmem ne kadar doğru. trabzonda hidrolik direksiyon yüzünden kusur yazılan defender lar var.

Arkadaşlar beni yanlış anladınız zannedersem şimdi aracım benim arazi taşıtı minibüs diye geçiyor ruhsatta bir sıkıntı yok her yıl muayene giriyorum 9+1 minibüs ruhsatım var benim cevabını almak istediğim soru koltuklarım karşılıklı düzen ama yeni düzenleme ile direk ön cama doğru oturma düzeninde olma şartı getirilmiş diye duydum doğrumu ?

Eğer öyle ise,mantık dışı.

Banada çok mantıksız geldi ama minibüs yapmak için abs fren sistemi isteyen mantık bunuda isteyebilir diye düşünüyorum.

Birkaç hafta önce 10+1 minibüs ruhsatlı olan Defender'i muayeneden geçirttim.
Aracın mevcut koltukları ön 1+1, arka 3 kişilik olmak üzere 5 kişilikti. Durum böyle olunca muayeneden ağır kusurlu olarak kaldık. En arkada koltuklar yoktu ancak teker üstünün sacla düz şekilde olması nedeniyle geçebileceğini düşündük, yanıldık. Hemen döşemeciye ikişer tane minder yaptırdık. Böylece araç 1+1, 3, 3+3 olmak üzere 11 kişilik oldu.
Yalnız belirtmem gereken önemli bir nokta var. Kişi başı koltuk genişliği en az 40 cm olmalı. Yani arka kısımda birbirine bakan minderimsi koltukların her biri 120 cm genişliğinde olmalı.

Keyifli sürüşler dilerim.

minibüs ruhsatlı defender arıyorum. ilgilenenler 0532 5473717

Benim araç ruhsatta koltuk sayısı 10 yazıyor yenide devrini aldım otomobi(arazi taşıtı) M1g yazılı herhangi bir sorun olmadı

TUĞRUL' Alıntı:
Benim araç ruhsatta koltuk sayısı 10 yazıyor yenide devrini aldım otomobi(arazi taşıtı) M1g yazılı herhangi bir sorun olmadı

Alıp satarken sorun yok sorun tüv de çıkıyor

TUĞRUL' Alıntı:
aynı şey bende de vardı. İlk muayenede tüv 9 kişilik otomobil olmaz dedi, ruhsatı kabul etmedi. emniyet değiştirmem dedi 15 gün uğraştım düzeltmek için.