Defender Modifiyesi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat067 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,103

murat067

58ea114
Yer
sivas
selam arkadaşlar biryerde motoru ağır hasar görmüş üstkapağı bitik bir dizel defender var ....

kasa durumu pek iyi deil hurda fiyatına almayı düşünüyorum tabi anlaşabilirsek ....

bu aracı alp üzerine 2.5 tdi yada 300 tdi motor koymak kaça mal olur motoru koyduktan sonra hangi aksamlar deişmeli maliyeti ne olur....

sizden alacağım bilgiler doğrultusunda bu aracı alıp toplamak gibi bir niyetim var...

95 model lada nivam var ama bu aracı görünce aklımda 40 tilki dönmeye başladı ikinci arazi aracım olacak....

Etiketler
Ynt: Defender Modifiyesi Hakkında

200 tdi yada 300 tdi ikiside 2500 cc biri 110 ps diğeri 111 ps. Çıkma motorlar 6000 tl civarında idi enson. Sıdfır motor tüm ekipmanlarıyla 10.000-13.000 civarında maledebilirsiniz. 200tdi motor takarsanız kulakları hariç hiçbir değişiklik yapmanıza gerek yok. 300 tdi motor ile ilgili net bir bilgiye sahip değilim. Her iki motorada proje çizdirmeniz gerekli.

ozaman 200 tdi taktırcaz bakalım anlaşabilrsek ilk iş 200 tdi motor araştırmak olacak...
peki bu çıkma motorlarda herşey üzerinde oluyormu pompa enjektör vs
ayrıca ilginiz için çok tşklr ...

murat067' Alıntı:
ozaman 200 tdi taktırcaz bakalım anlaşabilrsek ilk iş 200 tdi motor araştırmak olacak...
peki bu çıkma motorlarda herşey üzerinde oluyormu pompa enjektör vs
ayrıca ilginiz için çok tşklr ...
Benim aldığım motorun bütün parçaları üzerindeydi, yanlız alırken turbo ve enjektörlere dikkat edin.

teşekkür ederim ....
daha araç sahibinden herhangi bir cevap çıkmadı beklemedeyim bakalım ne olacak hayırlısı olur inşallah .....

suyabatmaz' Alıntı:
Taha, senin Defender'da LT77 şanzıman vardı değil mi?
Barış benim şanzıman lt77 arazide çok iyi yanlız asfaltta sınırlıyor arabayı. Banada kaşıntı alıyor RN 380 şanzıman almayı planlıyorum. Şunu net söyleyebilirim ki normal motor ile 200 tdi arasında bana göre 2 kat fark var şiddetle tavsiye ederim ;)

Evet Taha,

İbrahim'in 200tdi'yı yakından gördükten ve onun yorumlarını da duyduğumdan beri kafamda kurup duruyorum bu işi.

İbrahim'de (ihg70), 200tdi motor + LT77 şanzıman var ( küçük dişli olan tip ), benim ustadan öğrendiğim kadarı ile LT77'nin üç farklı dişli oranlı tipi varmış ( oranlarını bilmiyorum ) ve araziye girecek 200tdi'larda küçük dişli olanın randımanı çok iyi olurmuş. İbrahim, motor-şanzıman uyumundan çok memnun olduğunu söylüyor. Benim 2 ile çıktığım yokuşu 4 ile çıktığını, otobanda 130 gördüğünü söylüyor.

Oldukça büyük fark var hakikaten.

Arazide tıkanma gibi bir olayı kalmadı. Eskiden takviye 3 ile çıktığım bayırları normal vites 4-5 ile çıkıyorum. Hız olarak limiti zorlamadım ama çok rahat 120 görüyor ama araç yeni olduğu için açıkçası yüksek süratten korkuyorum.

Haklısın, bence de fazla yüksek süratlere çıkmamanda fayda var.
İbrahim, benim usta ve ben konuşurken konu açıldı, geçen cumartesi o zaman konuştuk. İbrahim de, 80 - 85 km/h'yi geçmediğini söyledi asfaltta.

Ben bazı denemeler yapmıştım ilk aldığımda, 80 - 90 km/h'yi geçtiğin zaman yakıt sarfiyatı çok artıyor. Bir ara 100 - 110 km ile gitsem nasıl olur diye denedim, full depo ile yaptığı km'nin yarısında yakıt bitti ;D ;D ;D

İbrahim, Bolu buluşmasında otobanda 130 km/h yapmış.

Ama o hızları gördüğünde Defender:

1- Çok aşırı devir çeviriyor ( İbrahim'in 200 Tdi'da da aynısı olmuş )
2- Aşırı yakıt tüketiyor
3- Biraz korkutucu bir yolculuk oluyor ( benim Defender için söylüyorum :D )

Allah korusun, acil durumlar dışında 90'ı geçmemek hem motor ömrü hem depo için daha uygun bence ;D ;D ;D ( Şahsi fikrimdir tabi, genelleme olarak algılanmasın )

Şanzımanı değişirse yakıt çok düşer. (Buda benim şahsi fikrim)

yani düşüncem oki aracın şuanki maliyeti 4-5 bin gibi olur
kaporta boya vs 4-5 te o tutar...
motor için araştırma yapıyorum ostimde ford v184 motor ikinci el çıkma var sıfırıda var sandık motor aşa yukarı sıfır olan zannedersem pompa enjektöer ve turbo yok ona 4500 diyolar ikinci el olanı 6500 civarı herşeyi üstünde...
toplamda aracı 4x4 lük kafama göre toparlamak 20 bini bulacak gibi...
buda beni soru işaretlerinde bırakıyor çünki temiz 200tdi defendere liste 24 25 bin lira yazılıyor...
valla olayı hayırlısı diyerek kendimi herşeye hazırlıklı vaziyete getiriyorum...
araç sahibinden okey çıkarsa hayırlısı diycez belki ladamı satmak zorunda kalabilirim ama hiç içime sinmiyor.....

İnan ki dediğin rakamlara çok daha ekleyeceksin. Lastik,jant,fitil, vida,kumlama,döşeme,hidrolik direksiyon ...... vs sen yinede planladığının yarı kadar daha ekle. Bende de bir lada var 3-4 kere sürdüm bir kaporta boya yaptırıyim dedim 2.5 aydan beride onla uğraşıyorum :smiley:.

murat067' Alıntı:
motor için araştırma yapıyorum ostimde ford v184 motor ikinci el çıkma var sıfırıda var sandık motor aşa yukarı sıfır olan zannedersem pompa enjektöer ve turbo yok ona 4500 diyolar ikinci el olanı 6500 civarı herşeyi üstünde...
buda beni soru işaretlerinde bırakıyor çünki temiz 200tdi defendere liste 24 25 bin lira yazılıyor...
valla olayı hayırlısı diyerek kendimi herşeye hazırlıklı vaziyete getiriyorum...
araç sahibinden okey çıkarsa hayırlısı diycez belki ladamı satmak zorunda kalabilirim ama hiç içime sinmiyor.....

:D bu araclar havuz problemı gıbıdır sız sureklı doldurmaya calısırsınız bırılerı bosaltır :smiley: sız sadece motordan gırer ufaktan toparlarım dıye dusunursunuz parcacıya gıdıp o depoda oturuken etrafınızdakı parcalar sızı alis harıklar diyaarında gıbı gozukur ve baslarsınız sepete parca atmaya buda lazım bu lazım hadı baslamısken bunuda yapalım derken bı bakmıssınız havuz bosalıyo bı yandan -ulan basladık adam gibi olsun dersınız bı yandan da -ulan daha neler cıkacak acaba dıye dusunmeye baslarsınız :D dedıgınız gıbı ıcınıze sınecek bır defenderı 20.000 den asagı toplamanız zor ( aksesuarlar vs )..
eskı bır nıva sahıbı olarak defender a gecınce 3+1 eve gecmıs gıbı olcaksınız kocaman ve genıs bır arac depolama ve yukseklık cok farkedıcek ancak nıva ıle hoplaya zıplaya gectıgınız yerlerde defender zorlanacak hatta kalacak buna da hazırlıklı olun..
bende duz dızel sahıbı olarak yenı motor yaptırdım cok ıyı oldu ancak para durumumu ayarladıgım ılk gun ya puma yada tdi motorla kesın degıstırecem..

murat067' Alıntı:

Arkadaşların söylediklerinin tamamına şahit oldum. Defender öyle bir araç ki; ''tamam bitti işte'' diye bir noktası yok :D :D :D Nerede duracağınıza sizin karar vermeniz gerekli ;D
Tabi bu, kişiden kişiye değişen bir durum. Defender hakkında toplamak için ortaya çıkan fiyata en az yarısı kadar daha ekleyin derim. Unutmayın ki: kaportacı - motorcu - elektrikçi...vb. ustaların konuşma sırasında verdikleri fiyatlar ''gel gel'' fiyatlarıdır :D :D :D İş başladığında, Defender çırılçıplak soyulduğu-dağıtıldığı zaman, size gayet makul fiyatlar çekmiş ustanız: ''abi şu parçada lazım - ya bu parça bitmiş...vb.'' laflar etmeye başlar, aşağısı sakal - yukarısı bıyık durumunda kalırsınız :D

Moralinizi bozmayın sakın, olacaklar bunlar. Hayırlısı olsun, inşallah hayalinizdeki Defender'a kısa zamanda kavuşursunuz.

Tekrar hayırlısı olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,067
Kayıtlı Üye Sayımız
166,812
Kaydolan Son Üyemiz
ibrahim_33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR