Defender Motor İşletme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ÇAĞDAŞ BAĞDATLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,075
Yer
OSMANİYE
Web
www.bagdatlimakine.com.tr
[size=14pt]Merhaba GEZENBİLİR AİLESİ. 91 model defenderime 300 TD OM603 kodlu Mercedes motoru atmak istiyorum konu hakkında bilgisi olanlar bana yardımcı olsunlar. Moturu takdıkdan sonra ruhsata nasıl işleteceğim ? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.[/size]

Ynt: Defender Motor İşletme

Çağdaş Bey,

düz dizel motorunuzla hiç de kötü değildiniz Kahramanmaraş off road yarışlarında. Tebrik ederim birinciliğiniz için.

Bu motor değişiklği konusu başa bela ülkemizde ve kanunun son değişikliğini yazıym bildiğim kadarıyla

1- orjinal motor benzinli ise diesel atamıyorsunuz
2- marka LR ise ancak LR motor koyabiliyorsunuz yetkili servis motoru getirtebiliyor ve daha bir çok sıkıntı var bu maddede
3- motor 1.6 ise en fazla 1.8 takabiliyorsunuz 2.0 takamıyorsunuz
4-motoru ruhsata işletmeden yakalanmanın cezası hapis ve genelde değişikliği bilen kıskanç insanlar ihbar ediyor
5-ruhsat işlemleri muameleci proje tuv trafik 4-5 günde bitirende var 6 ayda bitiremeyende
6- bunlardan başka sıkıntılarda var maddi ve sinir bozucu yönü benim açımdan kabul edilebilir gibi değil

sırf bu yazdıklarımdan dolayı en az 2 projemi erteliyorum belkide hiç yapamıycam yazdıklarımın yanlış olduğunu öğrenmektende mutlu olucam
bulunduğunuz yerdeki bilgili bir trafik muamelecisi ile görüşün ama hatır gönül rüşvet gibi yolları kullanmayın intikam almak isteyen kıskanan kin duyan birinin ihbarı yada tuv de tespit edilmesi durumunda cezası var diye biliyorum,
sizde sonucu yazarsanız sevinirim

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Bu motor değişiklği konusu başa bela ülkemizde ve kanunun son değişikliğini yazıym bildiğim kadarıyla

1- orjinal motor benzinli ise diesel atamıyorsunuz
2- marka LR ise ancak LR motor koyabiliyorsunuz yetkili servis motoru getirtebiliyor ve daha bir çok sıkıntı var bu maddede
3- motor 1.6 ise en fazla 1.8 takabiliyorsunuz 2.0 takamıyorsunuz
4-motoru ruhsata işletmeden yakalanmanın cezası hapis ve genelde değişikliği bilen kıskanç insanlar ihbar ediyor
5-ruhsat işlemleri muameleci proje tuv trafik 4-5 günde bitirende var 6 ayda bitiremeyende
6- bunlardan başka sıkıntılarda var maddi ve sinir bozucu yönü benim açımdan kabul edilebilir gibi değil

sırf bu yazdıklarımdan dolayı en az 2 projemi erteliyorum belkide hiç yapamıycam yazdıklarımın yanlış olduğunu öğrenmektende mutlu olucam
bulunduğunuz yerdeki bilgili bir trafik muamelecisi ile görüşün ama hatır gönül rüşvet gibi yolları kullanmayın intikam almak isteyen kıskanan kin duyan birinin ihbarı yada tuv de tespit edilmesi durumunda cezası var diye biliyorum,
sizde sonucu yazarsanız sevinirim
Ahmet bey merhaba. Keşke yazdıklarınız yanlış olsa :(
Yazdığınız kanun değişiklikleri son güncel halimidir??
LR araca LR motor atılabilir demişsiniz, halen forumda Defender a İveco, Ford, Nissan ve İsuzu motoru takan ve takmaya çalışan arkadaşlarımız var. Ve yakın zamanda motor değişikliğini düşünenler de var o yüzden sormak istedim. [/td][/tr][/table]

dturan' Alıntı:
Ahmet bey merhaba. Keşke yazdıklarınız yanlış olsa :(
Yazdığınız kanun değişiklikleri son güncel halimidir??
LR araca LR motor atılabilir demişsiniz, halen forumda Defender a İveco, Ford, Nissan ve İsuzu motoru takan ve takmaya çalışan arkadaşlarımız var. Ve yakın zamanda motor değişikliğini düşünenler de var o yüzden sormak istedim.

inşallah dediklerim yanlıştır def' e iveco konusunu bende takip ediyorum ama sistem şu şekilde işliyor benim bildiğim

mesela araçınız toyota remi servise gidip motor değiştirme gerekli yazısını alıyorsunuz, ve servis bu motoru yurt dışından ithal edip aracınıza takıyor tabii motor 1.6 ise 1.6 yine proje tuv ve trafik ruhsat değişimi şart
yada motor değişim gerekli servis yazısıyla yurt içinde faturalı ve noter satışı yapılabilen bir motor alıyorsunuz ÇOK ÖNEMLİ çıkma motorun sadece noter satışı yetmiyor çıktığı aracın ruhsatı da gerekiyor noterde sonra bu motoru taktırabiliyorsunuz
gelelim püf noktasına araç modeli eski ise ve siz yetkili servisten bu motorun artık imal edilmediği yazısını alırsanız o zaman muadil marka motor alma imkanı oluyor durum bu safhaya gelince yapabilen benzinli yerine diesel de koyabiliyor ama bunu nasıl yapıyor bilemiyorum
her durumda plan proje tuv ve trafik işlemleri yapılıyor
iveco bölümünde bu soruyu sorucam
kolay gelsin

Osman abi Düz dizelin performansı iyide yarışdan önce ustam arabaya bi sibob ayarı yaptı bide pompa ayarı defenderin içinden bi defender daha çıktı araba acayip devir çevirmeye başladı. Filitrede düz bağlıydı Güzel gaz yiyordu araba :smiley: Ama bi 6 silindir mercedes motorlu defender yapmak istiyorum. Buradaki makine müh`lerine soruyorum ne yönetmelik biliyorlar nede başka bişe. Elli kişi Elli yerden birşey diyor.

Ahmet bey sizinde dediğiniz gibi.

(sırf bu yazdıklarımdan dolayı en az 2 projemi erteliyorum belkide hiç yapamıycam yazdıklarımın yanlış olduğunu öğrenmektende mutlu olucam
bulunduğunuz yerdeki bilgili bir trafik muamelecisi ile görüşün ama hatır gönül rüşvet gibi yolları kullanmayın intikam almak isteyen kıskanan kin duyan birinin ihbarı yada tuv de tespit edilmesi durumunda cezası var diye biliyorum). Daha motoru almadık etmedik sadece araştırma içindeyiz Milletin dilinde sakız olmuşuz Bide dediğiniz gibi çekemeyen biri olurda ihbar ederse daha marşa bastırmadan içeri atarlar Gözümüz delikden ışıldar :smiley: Konu hakkında Tarık Yılmazla konuştum tarık abi sağolsun beni biraz rahatlattı. Bi projeci müh. arkadaş varmış o hallediyormuş. Ama işin prosüdürü 4 silindirden 6 silindire müsade edecekmi ???
Kafam Allak bullak..

ÇAĞDAŞ BAĞDATLI' Alıntı:
Ahmet bey sizinde dediğiniz gibi.

(sırf bu yazdıklarımdan dolayı en az 2 projemi erteliyorum belkide hiç yapamıycam yazdıklarımın yanlış olduğunu öğrenmektende mutlu olucam
bulunduğunuz yerdeki bilgili bir trafik muamelecisi ile görüşün ama hatır gönül rüşvet gibi yolları kullanmayın intikam almak isteyen kıskanan kin duyan birinin ihbarı yada tuv de tespit edilmesi durumunda cezası var diye biliyorum). Daha motoru almadık etmedik sadece araştırma içindeyiz Milletin dilinde sakız olmuşuz Bide dediğiniz gibi çekemeyen biri olurda ihbar ederse daha marşa bastırmadan içeri atarlar Gözümüz delikden ışıldar :smiley: Konu hakkında Tarık Yılmazla konuştum tarık abi sağolsun beni biraz rahatlattı. Bi projeci müh. arkadaş varmış o hallediyormuş. Ama işin prosüdürü 4 silindirden 6 silindire müsade edecekmi ???
Kafam Allak bullak..

hakikaten karışık iş bir şey diyemiyorum trafik muamelecileri biliyor hatta yapabilenler var ama sahte kanun dışı bir şey yaparlarsa onlar muamele ücretini alır yaptıran cezayı yatar bu ve ilgili kanun değişikliği söz konusu ama durum ne bilmiyorum

Trafik polisi olan bi abim trafik tescildeki tescil memuru olan arkadaşından detaylı herşeyi öğrenecek. Bende hafta içi gidip arkadaşla tanışacağım gerekli ne var ne yoksa herşeyi öğreneceğim. İnşallah umduğumuz gibi olmaz prosedür.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR