Harun bey, yazdıklarınıza bakınca inanın kendi yaşadıklarım aklıma geliyor. Bende 5 yıl takip ettim defender alacağım diye, ilk önceleri param yoktu sonralarıda defender bulamadım. Sanırım sizde orjinal temiz yapılmış bişey arıyorsunuz ve yolda sorunsuz binmek istiyorsunuz. Ben 97 model 300 TDİ aldım ve 5-6 ayda 5000 km yaptım inanın çok zevkle biniyoruz. Aldığımda kayseri otokara götürdüm, o yapılı aracın motor ve yürüyenini tamamen elden geçirttim. Bence internette 30 bin civarında satılan orjinal 300 TDi alın götürün kayseri otokara bırakın, orada şuayip usta var hatta onunlada görüşün. Usta ve sanayii ile uğraşmayın benim bulunduğum şehirdede defenderdan anlayan yok yani sizinkiyle aynı sıkıntılar var. Otokar servisler şehirlerdeki polis ve askeri araçlar için zaten geliyormuş bakımlarınıda geldikleri zaman yaptırırsınız. Ama daha önceki yorum yapanların arkadaşlarında dediği gibi motor ve yürüyende aşırı maliyetli olanı tercih etmeyin tabikide ve bu söylediklerimde araca ayıracağınız bütçeylede alakalı tabiki.