defender sürgülü cam montajı (kendin yap)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan artsanatyildiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,972

artsanatyildiz

Kamp II
Yer
izmir balçova
arkadaşlar hepinize yardımcı olacağını düşünüyorum sürgülü camlar hepimizin sorunu ama açıkçası gözümüz yemiyor tamiratını ama videoyu izledikten sonra bu kodar kolaymıydı diye düşüneceksiniz linkleri atmaya başlıyorum 4 aşamadan oluşuyor.

Ynt: defender sürgülü cam montajı (kendin yap)

Evet ; Haklısınız videoyu izleyince ne kadar basit ve kolay.
Keşke elimizdeki camlarda bu filmi hazırlayan arkadaşların araçlarındaki gibi sıfır olsa.
1 ay önceydi sanırım boya öncesi camları söktüm , amacım renkli cam yaptırmaktı.
Ama ne mümkün citaların yanındaki vidalar bu filmdeki gibi kolay kolay sökülmüyor.
Sonuçta sinirlendim kaldırdım attım. Renkli camları ise bütün olarak ölçü verip fitilli tek
cama döndüm.
Bu işe kalkmayı düşünen arkadaşlara bunun bu kadar kolay olmadığını sonuçta bu işlemin
300 ila 400 tl arası bir fiyata biteceğini hatırlatmakta fayda görüyorum...

SERİ 3 109' Alıntı:
Evet ; Haklısınız videoyu izleyince ne kadar basit ve kolay.
Keşke elimizdeki camlarda bu filmi hazırlayan arkadaşların araçlarındaki gibi sıfır olsa.
1 ay önceydi sanırım boya öncesi camları söktüm , amacım renkli cam yaptırmaktı.
Ama ne mümkün citaların yanındaki vidalar bu filmdeki gibi kolay kolay sökülmüyor.
Sonuçta sinirlendim kaldırdım attım. Renkli camları ise bütün olarak ölçü verip fitilli tek
cama döndüm.
Bu işe kalkmayı düşünen arkadaşlara bunun bu kadar kolay olmadığını sonuçta bu işlemin
300 ila 400 tl arası bir fiyata biteceğini hatırlatmakta fayda görüyorum...
evet haklısınız keşke bizim herşeyimizde sıfır olsa bende buna katılıyorum ama maliyetler hesaplanınca gerçekten çok uç rakamlar çıkıyor bende aracımın camlarını renkli yapmak istedim ama bana çıkarılan maliyet 1500 tl olunca bende kendim yaptım film yaptırmak için fiyat aldım film fiyatı 15 tl (6metresi) işçilik için 150-200 tl istediler birde aracımızın camları düz yani ustalık marifeti istemiyor. yani gelinen sonuç yapabildiğin şeyi kendin yap ki az zarar edesin tabi profesyonellik istemeyen konularda bunu üzerine basarak söylüyorum sadece amatör beceri gerekenleri kendimiz yapalım nitekim bu gün kendim uyguladım istediğim sonucuda aldım tabi herkes yapmaya başlamadan önce iki kere düşünmeli size bu konuda kesinlikle katılıyorum

artsanatyildiz' Alıntı:
evet haklısınız keşke bizim herşeyimizde sıfır olsa bende buna katılıyorum ama maliyetler hesaplanınca gerçekten çok uç rakamlar çıkıyor bende aracımın camlarını renkli yapmak istedim ama bana çıkarılan maliyet 1500 tl olunca bende kendim yaptım film yaptırmak için fiyat aldım film fiyatı 15 tl (6metresi) işçilik için 150-200 tl istediler birde aracımızın camları düz yani ustalık marifeti istemiyor. yani gelinen sonuç yapabildiğin şeyi kendin yap ki az zarar edesin tabi profesyonellik istemeyen konularda bunu üzerine basarak söylüyorum sadece amatör beceri gerekenleri kendimiz yapalım nitekim bu gün kendim uyguladım istediğim sonucuda aldım tabi herkes yapmaya başlamadan önce iki kere düşünmeli size bu konuda kesinlikle katılıyorum

Şaka gibi fiyatlar ;

Bütün camları söküp birer adedini numune olarak Ankara da bir cam firmasına götürdüm. Bana çıkartılan hesap 600.-TL idi. Fazla düşünmeden pazarlık yapmadan siparişimi verip cam bedelini nakit olarak ödedim. Bir hafta sonra telefon ettiler camlar hazır diye. Hemen gidip başına bir şey gelmeden teslim aldım. 50 TL verip cam fitili satın aldım ve yan camların montajını zorda olsa kendim yaptım. Sonuç gayet güzel oldu. Tamamını takdığımda istediğim sonuca ulaşacağımı gördüm. Film yerine yeni renkli camları şiddetle tavsiye ederim :smiley: :smiley:

Paylaşım için teşekkurler arka camları cift parcalı olanlar için: piyasada satılan cam fitilleri biraz kalın geliyor fitillerin aracın iç kısmına gelen bölümünü sadece iç kısmındaki bir şeridi (hepsi degil ) kesilererek ve aracın camları yerinden sökülmeden fitiller takılabilyor tabi biraz sıvı deterjan ile camların calışmasında bi r sıkıntı yaratmıyor ilk başta biraz sıkı calışıyor zamanla alışıyor su almıyor fakat arkadaki sabit camların ön kısma gelen yerine camların ön kısmına dıştan ayrı bir fitil talıkmalı ben bu sekilde yaptım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR