Merhaba,
Ben yaklaşık 10 aydır Defender sahibiyim, ondan önce 4x4 merakım hiç olmamıştı . Zaten arabayı satın almaya 3 gün içinde karar verdim, satan çocuk bile nasıl oldu bitti anlayamadı
Öncelikle boş bir Defender alıyorsanız ve tamir işlerinden anlamıyorsanız mutlaka ama mutlaka işini bilen ve daha da önemlisi zamanı bol bir ustanız olduğundan emin olun. Benim çok sevdiğim, işini çok iyi yapan usta bir kardeşim var ancak o kadar yoğun çalışıyor ki bir türlü zaman bulup benim arabamı yapmaya başlayamadı, parası bile hazır ama iş yürümüyor. Herkese de güvenip arabayı veremiyorsunuz maalesef, toplama süreci sıkıntılı olabiliyor.
Buna ek olarak 2.5 benzinli mi, dizel mi, turbo dizel mi yoksa V8 mi istiyorsunuz iyi düşünüp karar vermenizi tavsiye ederim. ''Ben nasıl olsa denize, kampa vs. gideceğim, bana yeter de artar'' dedim, 2.5 benzinli aldım ancak bir süre sonra güç performans olarak bana yetmediğini farkettim. Hem dilediğim gibi arabayı toplayamadım hem de performansından memnun kalmadım dolayısıyla benimkini satıp yerine V8 veya turbo dizel almayı planlıyorum. Bu iki konu bence karar aşamasından en çok dikkat etmeniz gereken hususlar. Yoksa bu işe giriyorsanız üçe beşe bakmayın, eliniz iş tutmuyorsa öyle de böyle de cebinizden birşeyler gidecek
İlanını paylaştığınız araçta sanırım LPG ve hidrolik direksiyon yok, onlarında olmazsa olmaz masraflar olduğunu hesaba katmayı unutmayın.
Bu arada 90'ların başında 3 sene kadar Antalya' da yaşadım, etrafında gezilecek görülecek dünya kadar güzel yer var. Bu arabanın gerçekten keyfini çıkarabileceğiniz bir yerde yaşıyorsunuz, eminim pişman olmayacaksınız.
Umarım kendiniz için en uygun olanını bulursunuz.