Selamlar,
aslında bence "kendinizi" iyi tartarsanız, en doğru seçimi yapabileceğinize eminim. Ben Puma'ya geçmeden önce çok düşündüm/taşındım.. Ben, 3 yıllık deneyimimden ve tecrübe/fikirlerine saygı duyduğum arkadaşlarımın yorumlarına dayanarak çok doğru bir seçim yaptığıma inanıyorum.. Zaten, Land Rover'de doğru yolun "benim" yolum olduğu anlamış olmalı ki, 2006'dan itibaren Defender'lara, Puma motorunun "commanrail" modelini takmaya başladı ki, ben ce bu da hata.. zira, "allahın boşverdiği" diyarlarda (ki, bu gezimde Azerbeycan da Euro dizel diye bir yakıt yok idi..) bulduğunuz her mazot ile çalışır, hassas değil ve elektronik aksamı yoktur... Bu arada, yılbaşından itibaren Türkiyede Otokar'da Puma motor takmaya başlayacak idi..
Gelelim sorularınıza..
1) evet haklısınız, Ford Transit motoru
2) Motor her zaman bulunuyor, ama bendeki motor sandık motor idi
3) Benim aracım, bilinen en sessiz Defender'lerden biridir, zira hem motor çok gürültülü değil, hem de izalasyon pekçok problemi çözüyor
4) Yedek parça?? pahalı?? Şaka etmeyin, türkiyenin heryerinde tamircisi olan ve en yayagın kullanılmakta olan motordan bahsediyoruz..
selamlar, reha