Defender Uzun Yol Ve Yakıt Tüketimi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brkyx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,753
Ynt: Defender Uzun Yol Ve Yakıt Tüketimi ?

hsbasar' Alıntı:
Ben bunları konu denk geldiği için yazdım ama aslında burla konumuz LC değil.

ilk defa LRO kullanacak arkadaşların, bütçeleri müsait ise 2. araç olarak, değil ise en azından gezenbilir gezilerine katılıp LRO yu tanıyarak almalarını öneririm.
(düz dizel için)

Sadece düz dizel değil hepsi için kullanmadan kesinlikle almayın, bu bir iş makinası, ama diğer yandan sevdiğim bir söz var 2007 defenderi izlandada test eden televizyon programında şöyle diyordu.

"Dünyanın sonu geldiğinde sadece iki şey hayatta kalacak 1- Hamamböcekleri 2- Landrover Defender" ;D ;D

Etiketler

discovery-V8' Alıntı:
Sadece düz dizel değil hepsi için kullanmadan kesinlikle almayın, bu bir iş makinası, ama diğer yandan sevdiğim bir söz var 2007 defenderi izlandada test eden televizyon programında şöyle diyordu.

"Dünyanın sonu geldiğinde sadece iki şey hayatta kalacak 1- Hamamböcekleri 2- Landrover Defender" ;D ;D

:D :D :D
kesinlikle

edaghan' Alıntı:
hadi anlaşalım, Disco 1'i de araya bir yere sıkıştırın, beni üzmeyin...

Engin valla doğrusunu söyleyeyim Defenderden inip Discoya binince bidaha Defendere binesi gelmiyor insanın ;) Sessiz, güçlü, hızlı ,sıcacık yürüyen aksamda defenderle aynı daha ne olsun ;D

Gün bugün 35 " ler takılıyor bendekine, çamurluk kitini taktım 32 inch lastikler aracın altında bezelye gibi kaldı ;D 35 bile küçük kalabilir diye korkuyorum ;D

35'lik çamur lastiği mi takıyorsun şimdi?? abi yazı geçirseydin bari... yazık olacak lastiklere.

iki ay kullanıcam sonra bakıcam duruma, 35 AT bulabilirsem onu takarım

hmmm... benim arabayı 35'e uygun hale çevirmek için kaç para istersin? işçilik ve malzeme dahil :smiley:

brkyx' Alıntı:
Arkadaşlar hepinize merhabalar, sitenin yeni ancak yakından takipçisi ayrıca fanatik bir defenderciyim öğretmenim halen golf marka aracım var ancak bu araçlar çok hassas yıllardır hayranı olduğum ve siteden de edindiğim bilgiler sayesinde defendere bir kere daha hayran oldum golfü verip yerine defender almak istiyorum 92-94 modeller arasnda dizel almayı düşünüyorum görev yaptığım yer ile memleketim arası yaklaşık 900 km uzun yolda sorun yapar mı yakıt vergi konusu beni düşündürüyor bu konularda soruma cevap alabilirsem çok memnun olurum herkese iyi akşamlar...

Selamlar,
2 gün önce 2 haftalık bir safariden 6.000Km. araç kullanarak dönmüş, bulunduğu konvoyda 300Tdi, 2.5lt benzinli, 2.5lt. düz dizel Defenderler bulunan ve bir Puma motor sahibi Defender kullanıcısı olarak, sanırım bu konuda size çok net fikir verebileceğim.

1) Defender, eğer kendisini severseniz... motoru ne olursa olsun sizi her yere götürür.
2) Uzun yol yapmak konusunda size tek söyleyebileceğim, "14günde 6.000km" yapan bir araç sizi her yere götürür.. Ve ayrıca, düz dizel araç bu yolu "tek şöför" olarak kat etti.
3) Düz dizel motor, ben kaç kez "yakıt için" durduysam, o da o kadar durdu.. Benden fazla tüketmiş olabilir ama hiç extra yakıt için duruş yapmadı.

herkese iyi günler dilerim,re ha

reha' Alıntı:
Selamlar,
2 gün önce 2 haftalık bir safariden 6.000Km. araç kullanarak dönmüş, bulunduğu konvoyda 300Tdi, 2.5lt benzinli, 2.5lt. düz dizel Defenderler bulunan ve bir Puma motor sahibi Defender kullanıcısı olarak, sanırım bu konuda size çok net fikir verebileceğim.

1) Defender, eğer kendisini severseniz... motoru ne olursa olsun sizi her yere götürür.
2) Uzun yol yapmak konusunda size tek söyleyebileceğim, "14günde 6.000km" yapan bir araç sizi her yere götürür.. Ve ayrıca, düz dizel araç bu yolu "tek şöför" olarak kat etti.
3) Düz dizel motor, ben kaç kez "yakıt için" durduysam, o da o kadar durdu.. Benden fazla tüketmiş olabilir ama hiç extra yakıt için duruş yapmadı.

herkese iyi günler dilerim,re ha

reha hocam sizin land rover hakkında net yorumlarınzı görüyorum.defender hakkında çok bilgili ve deneyimlisiniz anladığım kadarıyla.deneyimlerinize dayanarak siz hangisini tavsiye edersiniz

Selamlar,
maalesef çok bilgili olduğumu iddia edemem.. Ama 1yıl 2.5benzinli, 2 yıl 2,5düz dizel Defender kullandım.. 3 senedir de Puma motoru takılı Defender kullanıyorum.. İlk gözağrım da bir Disco I V8 idi...

Bir tavisyede bulunurken, dayanaklarını/koşullarını daaçıklamak gerek bence. Benim şahsi fikrim, (tabii aksi fikirlere de saygım var.)
1) Eğer,
a) bütçeniz kısıtlı ise
b) bir yere yolculuk ederken, "hedefe varmak değil, yolculuk etmek" sizin için önemli ise
c) Hayatınızın "öldürücü" temposunu yavaşlatmak istiyorsanız
d) Huzuru arayan bir kişi iseniz.. ki, bu durumda orta yaşı da geçtiniz.. genç değilsiniz demek..
e) Her türlü "negatif" fikirlere/deneyimlere/bakışlara rağmen "masrafsız", "problemsiz" bir motor istiyorsanız
diyorsanız, 2.5 düz dizel sizin motorunuzdur...
2) eğer,
a) bütçeniz müsait ise
b) illa da "orjinal" olsun derseniz
c) yollar da yavaş gitmek beni bozar
diyorsanız, 300Tdi sizin motorunuz
3) eğer
a) bütçe nispeten kısıtlı ise
b) orjinal de ne?? zaten Land Rover "dertsiz" motor yapmayı hiç beceremedi ki (2.5lt benzin ve 2.5lt düz dizel hariç) diyorsanız
c) Gerektiğinde, yolda "kendisi ile dalga geçmeye çalışan dostları ile eğlenmek" istiyorsanız
d) Yollarda gaza bastığını da, çıkarttığınoız kara dumandan utanmak istemiyorsanız
bence motorunuz Puma dır..

bilmiyorum, fikirlerimi paylaşabildim mi... Yukarıdaki satırlar, yıllardır çevremde gözlemlediklerim ve yaşadıklarımın bir sonudur. sadece benim deneyim ve gözlemlerimi yansıtır.. iyi günler dilerim, reha

reha' Alıntı:
Selamlar,
maalesef çok bilgili olduğumu iddia edemem.. Ama 1yıl 2.5benzinli, 2 yıl 2,5düz dizel Defender kullandım.. 3 senedir de Puma motoru takılı Defender kullanıyorum.. İlk gözağrım da bir Disco I V8 idi...

Bir tavisyede bulunurken, dayanaklarını/koşullarını daaçıklamak gerek bence. Benim şahsi fikrim, (tabii aksi fikirlere de saygım var.)
1) Eğer,
a) bütçeniz kısıtlı ise
b) bir yere yolculuk ederken, "hedefe varmak değil, yolculuk etmek" sizin için önemli ise
c) Hayatınızın "öldürücü" temposunu yavaşlatmak istiyorsanız
d) Huzuru arayan bir kişi iseniz.. ki, bu durumda orta yaşı da geçtiniz.. genç değilsiniz demek..
e) Her türlü "negatif" fikirlere/deneyimlere/bakışlara rağmen "masrafsız", "problemsiz" bir motor istiyorsanız
diyorsanız, 2.5 düz dizel sizin motorunuzdur...
2) eğer,
a) bütçeniz müsait ise
b) illa da "orjinal" olsun derseniz
c) yollar da yavaş gitmek beni bozar
diyorsanız, 300Tdi sizin motorunuz
3) eğer
a) bütçe nispeten kısıtlı ise
b) orjinal de ne?? zaten Land Rover "dertsiz" motor yapmayı hiç beceremedi ki (2.5lt benzin ve 2.5lt düz dizel hariç) diyorsanız
c) Gerektiğinde, yolda "kendisi ile dalga geçmeye çalışan dostları ile eğlenmek" istiyorsanız
d) Yollarda gaza bastığını da, çıkarttığınoız kara dumandan utanmak istemiyorsanız
bence motorunuz Puma dır..

bilmiyorum, fikirlerimi paylaşabildim mi... Yukarıdaki satırlar, yıllardır çevremde gözlemlediklerim ve yaşadıklarımın bir sonudur. sadece benim deneyim ve gözlemlerimi yansıtır.. iyi günler dilerim, reha

hocam aslında çok güzel açıklamışsınız fakat insan yine de karar vermekte güçlük çekiyor.bir de puma motor dediğiniz ford puma motorumu oluyor.ve ikinci el toplamak için bir defender üzerinde puma motor varmıdır.bu puma motor çok ses çıkarırmı arıza yaparmı yaparsa pahalımıdır.
ayrıca cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Selamlar,
aslında bence "kendinizi" iyi tartarsanız, en doğru seçimi yapabileceğinize eminim. Ben Puma'ya geçmeden önce çok düşündüm/taşındım.. Ben, 3 yıllık deneyimimden ve tecrübe/fikirlerine saygı duyduğum arkadaşlarımın yorumlarına dayanarak çok doğru bir seçim yaptığıma inanıyorum.. Zaten, Land Rover'de doğru yolun "benim" yolum olduğu anlamış olmalı ki, 2006'dan itibaren Defender'lara, Puma motorunun "commanrail" modelini takmaya başladı ki, ben ce bu da hata.. zira, "allahın boşverdiği" diyarlarda (ki, bu gezimde Azerbeycan da Euro dizel diye bir yakıt yok idi..) bulduğunuz her mazot ile çalışır, hassas değil ve elektronik aksamı yoktur... Bu arada, yılbaşından itibaren Türkiyede Otokar'da Puma motor takmaya başlayacak idi..

Gelelim sorularınıza..
1) evet haklısınız, Ford Transit motoru
2) Motor her zaman bulunuyor, ama bendeki motor sandık motor idi
3) Benim aracım, bilinen en sessiz Defender'lerden biridir, zira hem motor çok gürültülü değil, hem de izalasyon pekçok problemi çözüyor
4) Yedek parça?? pahalı?? Şaka etmeyin, türkiyenin heryerinde tamircisi olan ve en yayagın kullanılmakta olan motordan bahsediyoruz..

selamlar, reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,830
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR