Defender ve Discovery ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kokteknik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,504

kokteknik

www.kokteknik.com
Rahmetle Anıyoruz...
Yer
sivas merkez
Web
www.kokteknik.com
Defenderin bütün kötü yanları discovery de düzeltildi diyorlar gercekten discovery defender daha mı iyi arazi performansı açısından degerlendirirsek görüşleriniz nelerdir ?
her iki aracı da kullananlara soruyorum ? selamlar

Etiketler
Ynt: Defender ve Discovery ?..

"Discovery ile Defender'ın kötü yanları düzeltildi" derken, bazı şeyleri belirtmek lazım. Bahsi geçen Defender 1989'da iken, 90 veya 110 inch kasalarda klimasız, elektrikli cihazlardan yoksun, sunroof'suz, nato jantla, manuel pencere ile felan satılıyordu. Kısaca konfor zayıftı. Discovery hem motor hem de konfor anlamında daha iyi bir araç. Altyapıda kullanılan malzemelerin tümü Defender'dan gelme. Artı yanı 100 inch oluşu. Dolayısı ile Def ile Range Rover arasında bir tat arayan kişilere yönelik piyasaya sunulmuş bir araç.

LR tarafından üretilen araçlar, biri diğerinden daha iyi ya da kötü diye kıyaslanmamalı. Daha ziyade, hangi ortamda kullanılacağı ve hangi ihtiyaçları / minimum beklentileri karşılaması gerekeceği vb kıstaslar gözönünde tutularak satın alınmalı...

Tabii, bu söylediklerim 20 yaşında bir araç alırken geçerli. Eğer maddiyat yetiyor da, 90.000 TL verilebiliyorsa, 2009 model sıfır Defender'da da bir çok insanın beklentilerini karşılayabilecek konfor mevcut... :smiley:

ben her iksinide kullanıyorum, motor ve yürüyen aksam birebir ayn olmasına rağmen çok farklı araçlar olduğunu söyleyebilirim... ne olur detay sormayın anlatması çok uzun...

Disco, virajlarda çok daha dengeli, hava direnci çok daha az olan bir araç, bunun yanında 110 a kıyasla bagaj kapasitesi düşük ve standart haliyle Defender kıvamına gelmek için modif isteyen bir araç. Discoyu modifleyerek hem asfaltta hem de arazide performanslı ve konforlu bir araç kullanma keyfine ulaşabilirsiniz.

Selamlar,
bence,
Land Rover ailesinin en iyi "arazi taşıtı" Defender'dir.. Ama bahsettiğim Defender 90.. Kısa, hafif, çevik.. Geziler de gördüğüm bu.. iyi günler dilerim, reha

Selamlar
Benim cevrem de gordugum, senaryo hep soyle gerceklesiyor
1) Arazide de "konforla" gezmek icin Disco aliyorlar
2) Sonra arazide ve modifikasyon da vede tamiratta Defender farkini fark ediyorlar
3) Son adim da "Defender ruhunu" kapiyorlar
4) Bunca zaman "bir araba dolusu" laf ettikleri Defender dan satin aliyorlar

Genel de gordugum bu.. Ama bu "herkes boyle dusunur" demek degil tabii..
Iyi gunler dilerim, reha

Ben Discovery seçtim çünkü şehirde yaşıyorum ve benim tek aracım. konfor dolayısıyla tercih ettim. Rahat bir ortamda yaşayıp trafik problemimde olmasaydı kesinlikle defender yapar onunla girmediğim yer kalmazdı. Aynı zamanda Discovery parça fiyatı bakımından da pek sevimli bir "cihaz" değil :smiley: Arcınızı seçerken nerede ve hangi amaçla kullanacağınızı belirleyip ona göre karar vermenizi öneririm.

reha' Alıntı:
Selamlar
Benim cevrem de gordugum, senaryo hep soyle gerceklesiyor
1) Arazide de "konforla" gezmek icin Disco aliyorlar
2) Sonra arazide ve modifikasyon da vede tamiratta Defender farkini fark ediyorlar
3) Son adim da "Defender ruhunu" kapiyorlar
4) Bunca zaman "bir araba dolusu" laf ettikleri Defender dan satin aliyorlar

Genel de gordugum bu.. Ama bu "herkes boyle dusunur" demek degil tabii..
Iyi gunler dilerim, reha

aradan laf sokuşturmayalım lütfen, kime söylüyorsak açık açık yazalım ;D ;D

Evet bende 2 Defender, Bir RRc birde Disco var , Defender 90 ı konu dışı tutuyorum , Defender 110 ile Disconun kıyaslamasını rahatça yapabilirim sanıyorum , ard arda aynı yerlerde ikisinide aynı lastiklerle denemiş biri olarak, Herkes arazide Defender 110 daha iyidir diyecegimi sanıyor kesinlikle yanlış, karnı her tümseğe takılıyor, karnını kurtarmayı başabilirsen arkası takılıyor.

Konfor konusunu söylememe gerek yok sanırım .

Dayanıklılıkta da sanılanın aksine disco daha zor kırılıyor, aks yapısı şaft yapısı özellikle eski model 110 lara göre çok daha sağlam.

Modifikasyına açıklık ; İkisi arasında en ufak bir fark yok.

Yedek parça; dandik , uyduruk merdiven altı yedek parçaları yedek parçadan sayıyorsanız defender daha ucuz, iç trim parçaları defenderde çok pahalı, yürüyen orjinal parçaları kullanırsanız ikiside aynı, dış aksam Disco kapısı ve çamurluğu defenderden ucuz, ayrıca çarpma haricinde disco kapıları paslanmadan dolayı bozulmaz, burada Defenderin tek avantajı yerel kaportacıların yaptığı kapı çerçevesine alüminyum levha geçirme işlemi biraz daha ucuzca ama ömürsüz 3-5 senede tekrar paslanıyor, üstelik orjinali kadar düzgün işçiliği olan usta (abartısız sadece 2 tane diğerlerinin yaptığı kapıları ben kapıdan saymıyorum) .

Motor şanzıman; Discovery de 20 LT mpi hariç güçsüz motor yok, İhale defenderlerinin neredeyse hepsinin motorları kendini zor taşıyor. Discoların 94 ve sonrasında R380, ve 24 freze aks kullanılıyor , defender da 96 sonrasında aynı özellikler kullanılmış. Discoların çogunun şanzımanı için yağ soğutucusu var, ihale defenderlerinin %95 i bu özellikten yoksun.

İşletim maliyeti; Disconun en kötü olduğu yön burası özellikle v8 motorları kullanıyorsanız aynı yaştaki defenderden 2 kat fazla vergi ödüyorsunuz, Yakıt dizellerde birbirine çok yakın, bakım maliyetleri discoda daha az, uyduruk yedek parça fazla olmadığından daha zor arıza yapıyor, V8 motorlar için LPG alternatifiniz var yakıt maliyetlerini dizellere yaklaştırabiliyorsunuz, benzinli motorlar kesinlikle çok daha uzun ömürlü, hatta aynı bloğu kullanan 2.5 dizel 150-200 K i zor görürken 2.5 Benzin Defender motoru 500 K ları çok kolay aşabiliyor. Defenderin ürettiği en uzun ömürlü dizel motor 200 TDi literatüre geçmiş herbiri 500K üzerine çıkabiliyor, TD5 200K 300 TDi 300K civarlarında ömrünü tüketiyor*. (*LRO international magazine son sayı Which Engine ? başlığı.)

Bagaj hacmi ; İşte Defenderin sadece Disco değil belkide tüm arazi araçlarını geride bıraktığı kriter, Defendere tüm evinizi yükleyip
dünya turuna çıkabilirsiniz.

Yol Tutuş, Disco dikine havaleli bir araç aks açıklığı kısa ,bu bakımdan arka viraj demiri ve denge amortisörü olan bir defender çok daha üstün viraj alabiliyor.

Not : Disco diye bahsettiğim araç Discovery Series I, Defender Diye bahsettiğim araç Defender 110 dur , diğer araçlar farklılıklar gösterebilir.

Selamlar

reha' Alıntı:
Arkadaşlar,
laf sokuşturduğum arkadaşım "Yavuz" kardeşimdir.

Kendisi açıkladığım senaryoya uyan bir Disco/Defender vs. vs. sahibi olduğu için, sormazlar mı Delikanlıya...

"a be, madem bu kadar kötü bir arabadır, sen de bu kadar bilgilisin.. Niye aldın bu arabayı?"

ayrıca, dikkat edin, benim senaryomda "bu araç, şundan daha iyidir" demedim ki, sadece bir saptamada bulundum..

Soruları tevcih ediyorum, ama cevaplarını beklemiyorum.. Nasılsa hepsinin "mantıklı/akıllıca" bir hikayesi vardır ;-))

herkese iyi haftasonları dilerim, reha

Rehacım kötü arabadır demedim , landrover olsun çamurdan olsun, objektif olarak başlıkta sorulan soruya cevap vermeye çalıştım, Disconunda dezavantajlarını/avantajlarını yazdım Defenderında.

üç aşağı beş yukarı ikiside aynı araç. ;)

Selamlar.

discovery-V8' Alıntı:
Rehacım kötü arabadır demedim , landrover olsun çamurdan olsun, objektif olarak başlıkta sorulan soruya cevap vermeye çalıştım, Disconunda dezavantajlarını/avantajlarını yazdım Defenderında.

üç aşağı beş yukarı ikiside aynı araç. ;)

Selamlar.

Yavuz kardes
aslında senaryoyu yazarken, dikkat edersen "herhangi bir teknik bulgu yada iddiaya" dayandırmamıştım..Ama sen "ops, laf sokuşturmayın" deyince dayanamadım.. sevgiler, reha

Disco'nun standart halini unutmuşum, standart Disco ve Defender kıyaslanırsa Yavuz abinin dediği gibi Defender virajlarda daha iyidir. Ancak spacer+büyük lastik+sert yaylar ile harika yol tutuş 2 araçta da elde edilir. Sonuçta altyapı aynı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,155
Kayıtlı Üye Sayımız
167,050
Kaydolan Son Üyemiz
Tuna_bey

Çevrimiçi üyeler