Ynt: Defender ve Discovery ?..
reha' Alıntı:
Selamlar
Benim cevrem de gordugum, senaryo hep soyle gerceklesiyor
1) Arazide de "konforla" gezmek icin Disco aliyorlar
2) Sonra arazide ve modifikasyon da vede tamiratta Defender farkini fark ediyorlar
3) Son adim da "Defender ruhunu" kapiyorlar
4) Bunca zaman "bir araba dolusu" laf ettikleri Defender dan satin aliyorlar
Genel de gordugum bu.. Ama bu "herkes boyle dusunur" demek degil tabii..
Iyi gunler dilerim, reha
aradan laf sokuşturmayalım lütfen, kime söylüyorsak açık açık yazalım ;D ;D
Evet bende 2 Defender, Bir RRc birde Disco var , Defender 90 ı konu dışı tutuyorum , Defender 110 ile Disconun kıyaslamasını rahatça yapabilirim sanıyorum , ard arda aynı yerlerde ikisinide aynı lastiklerle denemiş biri olarak, Herkes arazide Defender 110 daha iyidir diyecegimi sanıyor kesinlikle yanlış, karnı her tümseğe takılıyor, karnını kurtarmayı başabilirsen arkası takılıyor.
Konfor konusunu söylememe gerek yok sanırım .
Dayanıklılıkta da sanılanın aksine disco daha zor kırılıyor, aks yapısı şaft yapısı özellikle eski model 110 lara göre çok daha sağlam.
Modifikasyına açıklık ; İkisi arasında en ufak bir fark yok.
Yedek parça; dandik , uyduruk merdiven altı yedek parçaları yedek parçadan sayıyorsanız defender daha ucuz, iç trim parçaları defenderde çok pahalı, yürüyen orjinal parçaları kullanırsanız ikiside aynı, dış aksam Disco kapısı ve çamurluğu defenderden ucuz, ayrıca çarpma haricinde disco kapıları paslanmadan dolayı bozulmaz, burada Defenderin tek avantajı yerel kaportacıların yaptığı kapı çerçevesine alüminyum levha geçirme işlemi biraz daha ucuzca ama ömürsüz 3-5 senede tekrar paslanıyor, üstelik orjinali kadar düzgün işçiliği olan usta (abartısız sadece 2 tane diğerlerinin yaptığı kapıları ben kapıdan saymıyorum) .
Motor şanzıman; Discovery de 20 LT mpi hariç güçsüz motor yok, İhale defenderlerinin neredeyse hepsinin motorları kendini zor taşıyor. Discoların 94 ve sonrasında R380, ve 24 freze aks kullanılıyor , defender da 96 sonrasında aynı özellikler kullanılmış. Discoların çogunun şanzımanı için yağ soğutucusu var, ihale defenderlerinin %95 i bu özellikten yoksun.
İşletim maliyeti; Disconun en kötü olduğu yön burası özellikle v8 motorları kullanıyorsanız aynı yaştaki defenderden 2 kat fazla vergi ödüyorsunuz, Yakıt dizellerde birbirine çok yakın, bakım maliyetleri discoda daha az, uyduruk yedek parça fazla olmadığından daha zor arıza yapıyor, V8 motorlar için LPG alternatifiniz var yakıt maliyetlerini dizellere yaklaştırabiliyorsunuz, benzinli motorlar kesinlikle çok daha uzun ömürlü, hatta aynı bloğu kullanan 2.5 dizel 150-200 K i zor görürken 2.5 Benzin Defender motoru 500 K ları çok kolay aşabiliyor. Defenderin ürettiği en uzun ömürlü dizel motor 200 TDi literatüre geçmiş herbiri 500K üzerine çıkabiliyor, TD5 200K 300 TDi 300K civarlarında ömrünü tüketiyor*. (*LRO international magazine son sayı Which Engine ? başlığı.)
Bagaj hacmi ; İşte Defenderin sadece Disco değil belkide tüm arazi araçlarını geride bıraktığı kriter, Defendere tüm evinizi yükleyip
dünya turuna çıkabilirsiniz.
Yol Tutuş, Disco dikine havaleli bir araç aks açıklığı kısa ,bu bakımdan arka viraj demiri ve denge amortisörü olan bir defender çok daha üstün viraj alabiliyor.
Not : Disco diye bahsettiğim araç Discovery Series I, Defender Diye bahsettiğim araç Defender 110 dur , diğer araçlar farklılıklar gösterebilir.
Selamlar