Defender Vinç ,hidrolik Mi Elektrikli Mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ndogru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,317

ndogru

Kamp II
Yer
Trabzon
Bir türlü karar veremedim gitti , arazi şanzumanının arkasındaki kapağı açıp oraya (PTO çıkışı) hidrolik pompa takıp , araca da hidrolik vinç takıyorlar . Pto adaptörünü Ankarada yapan bir firma var , 900 tl civarında ...
Diğer taraftan hortumdu pto idi pompa idi uğraşmaktansa elektrikli vinç takmak var , o da aynı çekme kapasitesi ile fiyatları 1000 tl den başlıyor 5000 tl ye kadar çıkıyor . Ucuzu iş görür mü görmez mi ? Pahalısı nasıl ? Bilemiyorum. Tavsiyeye ihtiyacım var.

Etiketler
vinç
Ynt: Defender Vinç ,hidrolik Mi Elektrikli Mi ?

Merhabalar,vinc konusunda uzunca sure arastirip elektriklide karar kilmis birisiyim.
Oncelikle sunu belirteyim,elektrikli vinci akuler bitene kadar calistirmak mumkundur.
Montaji,isciligi ve kullanmasi digerlerine gore daha basittir,cogu kisi kullanabilir.
(Yine de azami dikkatli olunmasi,vinclerle ilgili kurallara uyulmasi gerekir)

Ucuz pahali konusu sizin maddi durumunuz ve ne siklikla vinc kullanacaginiza baglidir.
Eger imkaniniz varsa,surekli arazide bata cika gidiyor ve cokca vincliyorsaniz en iyiyi alin.
Bu konuda alternatif bile aramayin.Ancak imkanlar elvermiyorsa ucuza bakmaktan cekinmeyin.
Vince cok ihtiyaciniz olmuyor ama bulunsun,her kullanimdan sonra iyi bakarim derseniz ucuz alin.

Ucuz vincler sayesinde bir cok aracta donanimlar artti,hic yoktansa,iyi kotu bir tane olmasi evladir.
Bes kere sizi umutsuz bir durumdan kurtarsa zaten cekilme parasini telafi eder diye dusunun.
Makara,sonumleyici,u kilit,eldiven bulundurmayi,elektrik baglantisini iyi yaptirmayi ihmal etmeyin.
Sahsi bilgi ve tecrubelerimdir,faydali olmasini umarim.

Elektrikli vinç harici akü beslemesiyle çalıştığından akünüz bitene kadar işlem görür, PTO, eğer aracınız çalışmıyorsa vinciniz de çalışmaz.
İyisinden elektrikli vinç, sağlam akü ve kuvvetli bir dinamo ile fazla sorun yaşamazsınız.

Çok teşekkür ederim , ya çok iyi bir sistem takayım parayı düşünmeyeyim ya da ucuz bir alternatifle konuyu halledeyim diye düşünüyordum ,ayda yılda bir lazım olur olmaz . Bu tavsiyelerden sonra ucuz bir çin vinci alırım artık . Sanayide revizyona gelen bir power wagon görmüştüm. Gerçi şase -motor- diff .değişip orijinalliğini çok bozmuştular ama mekanik vitesli pto vinciyle tank gibi bir arabaydı ... Hep öyle bir sistem araştırdım ama ya bizimkine uymuyor ya da astarı yüzünden pahalı .

abi pto çıkışından aldığın zamansadece vinç asılıyor.elektiriklide ise hem vinç asılıyor hemde sen aracı vitese koyup basıyorsun gaza.yani hem araba gitmeye çalışıyor hemde vinç çekiyor.araç az hareketlendimi kendi çıkıyor zaten.pto olduğunda bu şansız yok.hidrolikli vinçler daha büyük.oda bi dezavantaj.birde hortumların falan ön tarafa gelmesi gerekiyor.al bi t-max keyfine bak.

Serdar bey teşekkür ederim. Aynen dediğin gibi yaptım , T-Max 12000 libre şu an kargoda ... Hidroliğin gücü tartışılmaz ama bize fazla lux ve zahmetli olacaktı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR